Meniu lejer de primavara

Publicat la data de: 04/06/2017, 17:53

Autor: Beko

Meniu lejer de primavara
Meniu lejer de primavara
https://www.beko.ro/blog/wp-content/uploads/2017/04/meniu_lejer_de_primavara_1.jpg
2019-02-15
Beko

Odata cu iesirea din sezonul rece, organismul nostru cauta un plus de energie, care sa-l pregateasca pentru activitatile in aer liber. De aceea am conceput un meniu de  primavara, plin de vitamine, care te va ajuta sa treci de astenia inceputului de sezon calduros. Pentru antreu vom propune o supa usoara, in ton cu venirea […]

meniu_lejer_de_primavara_1

Odata cu iesirea din sezonul rece, organismul nostru cauta un plus de energie, care sa-l pregateasca pentru activitatile in aer liber. De aceea am conceput un meniu de  primavara, plin de vitamine, care te va ajuta sa treci de astenia inceputului de sezon calduros.

Pentru antreu vom propune o supa usoara, in ton cu venirea primaverii:

Supa crema de broccoli

Este un fel usor de preparat, delicios si plin de vitamine. Prin pasarea ingredientelor se obtine o pasta care sigur va fi pe placul celor mici, atat de pretentiosi cu legumele. Vom avea nevoie de urmatoarele:

  • Un broccoli mediu (500-600 de grame) desprins in buchetele
  • Un morcov mare
  • O ceapa medie
  • 2 catei de usturoi
  • O lingura de ulei
  • Sare, piper
  • Un cartof curatat si taiat cuburi (optional)

Intr-o oala de marime medie se pune uleiul la incins si se adauga ceapa taiata marunt, cateii de usturoi lasati intregi si morcovii taiati rondele. Odata ce s-au calit, se pune si cartoful cuburi si se acopera cu apa. Se potriveste cu sare si piper, dupa gust. Dupa ce a fiert totul timp de 10 minute se adauga buchetelele de broccoli, si se lasa la fiert pentru inca 15 minute. Se opreste aragazul si se scurge apa intr-un recipient separat. Legumele se paseaza in blender, iar apa ramasa se adauga treptat pana se ajunge la consistenta dorita. Se serveste cu crutoane din paine, iar dupa gust se poate stropi cu putin ulei de masline extravirgin.

Pentru al doilea fel am ales un alt preparat de sezon, care face deliciul invitatilor si este usor de pregatit:

Pachetele picante de primavara

Pentru inceput vom avea nevoie de un wok sau sau tigaie incapatoare pentru prepararea umpluturii. Pentru ambalare se pot folosi fie foi din hartie de orez sau foietaj de placinta. Se servesc cu sos de soia light ori cu sos dulce-acrisor. Ai nevoie de urmatoarele:

  • 1/4 varza taiata marunt (sau data prin razatoare)
  • 2 morcovi dati prin razatoarea mare
  • O legatura de ceapa verde, tocata marunt
  • 100g de muguri de bambus sau germeni de fasole
  • Coriandru proaspat (optional)
  • Sos de soia
  • 200g ulei pentru prajit
  • Sare, piper, chilli

Se lasa o tigaie la incins, cu un strop de ulei. Se adauga pe rand legumele tocate si condimentele si se calesc la foc mare. Se opreste aragazul si se pune amestecul de legume deoparte.

Separat, luam o foaie de placinta si o impartim in patru. Vom avea grija ca foaia de placinta sa ramana umeda pentru a putea rula amestecul cu usurinta. Se formeaza pachetelele si se pun in tigaia cu restul de ulei. Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti, se scot pe o hartie absorbanta. Se servesc cu sos de soia sau cu sosul dulce-acrisor.

Banana cake cu nuci

Desertul este unul foarte usor de preparat, fiind un produs usor, din care lipsesc ouale sau laptele. Vom avea nevoie de un cuptor si de o tava pentru cozonac. Este recomandat ca bananele pe care le vom folosi sa fie foarte coapte pentru a fi mai usor de zdrobit. Sa incepem cu lista de ingrediente:

  • 4 banane bine coapte
  • 1 cana si jumatate de faina
  • 1 lingurita si jumatate de praf de copt
  • Jumatate de lingurita de bicarbonat
  • Un strop de nucsoara
  • Putina sare
  • 1/3 cana zahar brun (sau zahar tos)
  • 1/4 cana ulei de cocos
  • 3 linguri de nuci bine maruntite

Incepeti prin a preincalzi cuptorul la 180ºC. Intr-un bol mediu, amestecati faina, praful de copt, bicarbonatul, nucsoara si sarea si puneti deoparte. Intr-un vas mai mare pisati bananele decojite, iar apoi adaugati zaharul si uleiul de cocos, amestecand pana la omogenizare. Incepeti sa turnati cu grija amestecul de faina, pentru a preveni formarea de cocoloase, pana se formeaza o coca uniforma. Adaugati nucile si puneti in forma de cozonac, care a fost unsa in prealabil. Coaceti pentru 25-35 de minute la 180ºC. Inainte de a scoate din cuptor, incercati cu o scobitoare sa vedeti daca este bine facut. Odata ce este gata, se poate pastra intr-un recipient etans pentru mai mult timp.

Pofta buna va dorim!

keyboard_arrow_up

Contacteaza-ne!

Ai nevoie de ajutor?
Suna la

*9010

phone