Noua eticheta energetica, pentru o planeta mai sanatoasa

Reglementarile Uniunii Europene privitoare la consumul de energie al electrocasnicelor sunt in curs de actualizare.

Incepand cu 1 martie 2021, toate nivelurile de eficienta energetica vor fi clasate exclusiv de la A la G, fara folosirea categoriilor A +, A ++ si A +++. Importanta noului sistem de clasificare este ca aduce in centrul preocuparilor din industrie, mai mult decat oricand inainte, respectarea mediului si eficienta energetica a electrocasnicelor.

La Beko promovam un stil de viata sanatos, precum si sanatatea planetei, prin tot ceea ce facem. Cu cat ducem individual o viata mai sanatoasa, cu atat lumea in care traim devine mai sanatoasa. Ne bucuram ca, in sfarsit, se pune mai mult accent pe informarea consumatorilor si pe promovarea companiilor inovatoare si ecologice.

Pentru ca o viata sanatoasa inseamna oameni sanatosi si o planeta sanatoasa!

Ca urmare a noilor reglementari energetice, eticheta energetica a fost actualizata pentru a se alinia mai bine la comportamentul consumatorilor si se aplica pentru 3 categorii de aparate de uz casnic:
  • Masini de spalat si uscatoare
  • Masini de spalat vase
  • Combine frigorifice, frigidere, congelatoare, lazi frigorifice

Noua eticheta energetica este mult mai usor de inteles

Clasele energetice anterioare variau de la D la A +++. Desi A + era primul nivel realmente vandabil din aceasta scala, prin perceptia unui consumator neinformat putea fi evaluat drept mult mai eficient decat in realitate. Acum, clasamentul se bazeaza pe un sistem simplu, usor de inteles, de la A la G, unde A este cel mai eficient nivel iar G este cel mai ineficient. Astfel, un produs etichetat anterior A +++ va deveni, de exemplu, de clasa B dupa noile conventii.

In plus, si nivelul de zgomot va fi evaluat, in premiera, pe o scala de la A la D. Anterior, zgomotul produs de electrocasnice era listat doar in dB(A). Cu noile clase de zgomot, care vin in completarea numarului de decibeli, nivelurile de zgomot sunt mult mai usor de inteles si de comparat, pentru toata lumea.

Etichetele vor include de asemenea un cod QR care, scanat cu un dispozitiv mobil (telefon sau tableta), le va oferi consumatorilor informatii suplimentare si oficiale (necomerciale) cu privire la produse.

Noua eticheta energetica reflecta angajamentul Beko de a fi prietenos cu mediul

Noile reglementari vizeaza nu numai eficienta, ci si consumul energetic, intr-un mod mai usor de urmarit pentru consumatori. Odata cu aceasta schimbare, clasele A si B vor deveni incredibil de dificil de atins de catre producatori.

Motivul este de a incuraja explicit companiile de top sa investeasca in inovatie si in produse eficiente din punct de vedere energetic. Astfel, produsele prietenoase cu mediul si eficiente din punct de vedere energetic vor continua sa fie dezvoltate, totodata avand si avantajul unui consum de energie scazut.

Atentia pe care Beko o acorda pentru a sustine o viata sanatoasa si o planeta sanatoasa ne-a determinat sa alocam resurse in slujba obiectivului de a creste eficienta energetica a electrocasnicelor noastre, pastrand nevoile consumatorilor ca prioritate.

Un stil de viata cu adevarat sanatos este posibil numai pe o planeta sanatoasa - iar aceste schimbari sunt urmatorul pas din calatoria la care ne-am angajat pentru a face posibil si accesibil tuturor un trai cat mai sanatos cu putinta.

Ce va insemna noua eticheta energetica pentru fiecare categorie de produse?

Reglementarile si eticheta energetica difera de la o categorie de produse la alta. Clasa energetica si alte informatii relevante de pe etichetele produselor sunt determinate in conformitate cu principiile de functionare ale fiecarei categorii ȋn parte.

Mai exact, asta inseamna ca nu toate informatiile de pe eticheta energetica a unei masini de spalat, de exemplu, se vor regasi pe cea a unei combine frigorifice. Accesati linkurile de sub fiecare aparat electrocasnic pentru a afla mai multe despre modul in care noile reglementari vor afecta categoria care il include.

keyboard_arrow_up

Contacteaza-ne!

Ai nevoie de ajutor?
Suna la

*9010

phone