Retete de prajituri simple fara coacere

Publicat la data de: 02/11/2019, 14:01

Autor: Beko

Distribuie

O prajitura poate fi un preparat complex, a carui preparare dureaza ore intregi sau ne putem bucura de un desert delicios, simplu si rapid. Prajiturile care nu necesita coacere sunt inovative, delicioase si usor de preparat.

Compozitia prajiturilor se poate face folosindu-ne de: blender, mixer, tocator sau un alt aparat electrocasnic mic. Este frecvent necesar pentru aceste retete de prajituri usoare, care nu trec prin cuptor, o perioada de tranzitie prin frigider timp de cateva ore. O alta caracteristica este prepararea rapida. Si pentru inspiratie, dar si cu scopul de a-ti imbogati colectia de retete de prajituri simple fara coacere venim cu cateva idei. In toate cazurile prepararea este simpla, ingredientele accesibile, iar rezultatul delicios. 

tarta cu crema de lamaie

Tarta cu crema de lamaie si lapte condensat

Tartele au fost preparate inca din Evul Mediu, cand erau considerate o adevarata opera de arta si erau frecvent prezente pe mesele nobililor. Tartele pot fi atat sarate, unde branza si ouale sunt ingredientele de baza, dar si dulci, fiind un desert foarte versatil. 

Combinatia dintre lapte condensat cremos si suc de lamaie poate fi un spectacol gustativ exceptional. Daca se adauga si prepararea simpla aceasta propunere de reteta va deveni una frecvent utilizata. 

Ingrediente:

  • 1 conserva de lapte condensat indulcit;
  • 1 lamaie mare;
  • 150 g biscuiti;
  • 80 g unt;
  • 250 ml smantana;
  • 1 lingura zahar pudra.

Mod de preparare:

Topeste untul si piseaza biscuitii. Combina untul topit si biscuitii si omogenizeaza. Ia o forma de tarta, acoperita cu hartie de copt si formeaza din biscuiti o crusta cu grosime egala. Lasa crusta la rece – eventual in congelator – pentru 10 minute. Rade coaja lamaii si stoarce sucul. Intr-un bol pune sucul si coaja de lamaie si adauga laptele condensat. Se amesteca usor. Se va forma o crema, care se toarna in crusta rece. Lasa totul la rece pentru alte 5 minute. In acest timp combina smantana cu zaharul pudra si putina coaja de lamaie. Pune crema de smantana peste cea de lapte condensat si lasa tarta la rece pentru minimum 3 ore. 

prajitura cu mere

Prajitura rapida fara coacere cu mere si crema de branza

Cheesecake-ul sau prajitura care contine crema de branza este un preparat newyorkez, dar care are origini in Grecia Antica, unde era servit sportivilor de la Jocurile Olimpice. In Statele Unite exista sute de retete de cheesecake, in zeci de combinatii. In aproape toate situatiile, crusta este facuta din biscuiti zdrobiti, iar aceasta solutie a scos preparatul din categoria celor care trebuiau coapte si l-a transformat intr-o prajitura rapida fara coacere. Acesta este un exemplu clasic, dar deosebit de gustos.

Pentru un gust perfect si o prajitura reusita foloseste mereu o branza de vaci cremoasa, bine scursa si cat mai dulce. Si soiul merelor conteaza. Ideale sunt cele dulci acrisoare, dar nu foarte zemoase.

Ingrediente:

  • 150 g biscuiti;  
  • 125 g unt nesarat; 
  • 1 kg mere;  
  • 300 g zahar; 
  • 1 lamaie; 
  • 400 g crema de branza; 
  • 200 ml smantana fermentata;  
  • 25 g gelatina;  
  • 1 lingurita de extract de vanilie, 1/2 lingurita scortisoara; 
  • sos de caramel sarat pentru servit.

Mod de preparare:

Incepe prin a face crusta prajiturii. Zdrobeste biscuitii si topeste jumatate din cantitatea de unt. Combina untul si biscuitii si apoi formeaza o crusta direct in tava in care montezi prajitura. La final pune tava (modelele cu pereti detasabili sunt recomandate) la rece.  

Pasul doi este sa razi merele pe razatoarea mare. Stropeste-le cu sucul de lamaie. Pune jumatate din cantitatea de zahar si caleste merele intr-o tigaie larga. Pune restul de unt si scortisoara. Cand sucul este complet evaporat, da-le deoparte sa se raceasca bine. 

Prepara crema de branza. Combina branza de vaci cu restul de zahar si smantana. Omogenizeaza bine pana rezulta o crema fina. Poti adapta crema folosind mai mult sau mai putin zahar. Topeste gelatina si adaug-o in crema de branza. Adauga ⅓ din merele calite si amesteca. In crusta bine racita pune restul de ⅔ din merele calite si niveleaza bine. Deaspura pune crema de branza. Prajitura trebuie sa stea la rece pentru circa 2-4 ore pentru a se intari bine. Poate fi pudrata cu scortisoara, decorata cu felii de mere si servita cu sos de caramel sarat. 

  • Pentru ca prajitura sa reuseasca de la prima incercare, o combina frigorifica va face crusta de unt si biscuiti perfecta.  

cheesecake cu zmeura

Cheesecake cu zmeura si ciocolata alba

Cheesecake-ul cu zmeura sau alte fructe de padure este o reteta tipica Irlandei si Marii Britanii. Insa, majoritatea retetelor folosesc o crusta din aluat cu unt care trebuie copt. In locul ei se poate folosi la fel de bine (chiar mai bine) varianta facuta din biscuiti zdrobiti, ceea ce elimina etapa de coacere. 

Ingrediente:

Un detaliu important este gelatina care va intari si va da consistenta perfecta prajiturii, asa ca trebuie sa iei in calcul cat de zemoase sunt fructele si cat de bine scursa este crema de branza. Tocmai pentru a evita orice complicatii, am adaugat si amidonul de porumb.  

  • 250 g biscuiti simpli; 
  • 100 g unt nesarat; 
  • 200 ml frisca lichida;  
  • 400 g crema de branza; 
  • 200 g ciocolata alba;
  • 400 g zmeura congelata; 
  • 2 linguri zahar pudra; 
  • 1 lingurita extract de vanilie; 
  • 2 foi de gelatina (sau 25 g granule – o lingurita plina);  
  • 1 lingura rasa de amidon de porumb.

Mod de preparare:

Ca de fiecare data, la acest gen de prajituri simple fara coacere, prepararea incepe cu zdrobirea biscuitilor si formarea crustei. Amesteca biscuitii pisati cu untul topit. Compozitia omogena se asaza intr-o forma de tort cu pereti detasabili, pe care am pus in prealabil hartie de copt. Pune crusta la frigider. 

Zmeura congelata se pune intr-o cratita impreuna cu zaharul si 2-3 linguri de apa, la foc iute timp de 10 minute. Fierbinte se trece printr-o sita, pastrand doar pulpa si eliminand semintele. Piureul de zmeura se amesteca cu amidonul si se lasa deoparte sa se raceasca bine. 

Topeste ciocolata in cuptorul cu microunde sau in baie de apa. Bate smantana pentru frisca. Combina crema de branza cu zaharul pudra folosind un mixer. Adauga ciocolata topita si continua sa amesteci. La final pune frisca si omogenizeaza usor. Adauga gelatina topita si stoarsa bine. Amesteca usor si rastoarna toata compozitia in crusta rece de biscuiti. Pune deasupra piureul de zmerua si cu o scobitoare combina cele doua compozitii formand rotocoale. Lasa totul la frigider pentru cel putin 2-3 ore.

  • Pentru un cheesecake reusit unul dintre marile secrete este textura cremoasa a branzei, pe care o poti obtine folosind un robot de bucatarie

lapte de pasare

Lapte de pasare

Laptele de pasare este un desert cu origini frantuzesti, fiind creat special pentru aristocrati, dar a ajuns popular in toata Europa. Laptele de pasare este unul dintre deserturile simple si gustoase ale copilariei. 

Ingrediente:

Contrar aparentelor, este un desert usor de facut a carui reusita depinde insa de calitatea si prospetimea ingredientelor. Este indicat sa folosesti un lapte gras si oua cat mai proaspete cu galbenusul foarte galben. 

  • 1 l lapte;  
  • 6 oua; 
  • 180 g zahar; 
  • 1 pastaie de vanilie; 
  • 1 praf de sare. 

Mod de preparare:

Pune laptele la foc mic intr-o cratita. Adauga semintele razuite din pastaia de vanilie, dar si pastaia. Lasa sa se fiarba laptele, opreste focul, acopera si lasa vanilia circa 15 minute. Separa albusul de galbenus. In castronul cu albusuri adauga praful de sare si bate compozitia cu mixerul la putere mare. Adauga incet zaharul si continua sa mixezi pana obtii o consistenta ca de bezea. Strecoara semintele de vanilie din lapte si pune-l din nou la fiert. Ia 2 linguri si umezeste-le bine in lapte. Formeaza 2-3 galuste din bezea si pune-le la fiert, in lapte. Tine focul mic. Galustele de albus fierb in 2-3 minute, dar trebuie intoarse pe ambele parti. La final, le scoatem din lapte si le asezam in vasul in care servesti laptele de pasare (sau le portionezi in mai multe recipiente). Da laptele deoparte. Bate galbenusurile cu restul de zahar pana rezulta o crema fina si zaharul este complet dizolvat. Toarna laptele incet si treptat peste crema de galbenusuri. Omogenizeaza din nou compozitia cu mixerul la cea mai mica viteza.

Crema trebuia sa fie semilichida. Lasa sa se racoreasca si toarna peste galustile de albus. 

Preparatul se serveste rece.

prajitura cu banane

Prajitura simpla fara coacere cu banane

Prajiturile cu banane sunt nu doar foarte gustoase, dar si foarte sanatoase. In plus, bananele sunt un ingredient perfect pentru prajituri rapide fara coacere. Reteta noastra este simpla, iar modul de preparare este asemanator cu cel de la cheesecake. Rezultatul este incredibil de bun si perfect si pentru copii. 

Ingrediente: 

Secretul reusitei consta in a folosi concomitent banane coapte bine si banane foarte proaspete, astfel ca reteta este ideala pentru cei care au mereu in casa aceste fructe. Prepararea in sine este simpla, dar ca la toate prajiturile fara coacere este nevoie de rabdare pentru ca aromele si gusturile sa se imprieteneasca in frigider cateva ore. 

  • 300 g unt topit (100 g pentru crusta si 200 g pentru umplutura);  
  • 400 g biscuiti sfaramati;  
  • 100 g zahar pudra;
  • 4 oua;
  • 3 banane feliate si 3 banane coapte foarte bine; 
  • 1 conserva de ananas in sirop (doar fructele); 
  • 300 ml smantana pentru frisca;
  • 25 g gelatina; 
  • sirop de ciocolata pentru ornat. 

Mod de preparare:

Incepe prin a prepara curusta. Zdrobeste biscuitii si combina cu 100 de grame de unt topit. Formeaza crusta intr-o tava de tort cu pereti detasabili si apoi las-o la frigider ca sa se intareasca bine. Intr-un bol care rezista la temperatura mare se bat bine ouale intregi cu zaharul in baie de apa fierbinte (dar fara sa clocoteasca) pentru circa 15 minute. Crema rezultata se lasa sa se raceasca. Bate frisca si striveste bine cele trei banane coapte pana rezulta un piure fin. Pune piureul de banane in crema de oua si omogenizeaza bine, apoi adauga frisca batuta. Pune gelatina si amesteca. La final adauga bucatile de ananas foarte bine scurse de suc si, eventual, taiate marunt. 

Tot ce mai trebuie să faci este sa montezi prajitura. Taie felii bananele proaspete si asaza-le pe crusta. Adauga crema si niveleaza bine. Prajitura trebuie sa stea peste noapte la frigider. Se serveste decorata cu sirop de ciocolata si fructe. 

prajitura cu biscuiti

Prajitura rapida fara coacere cu biscuiti

Combinatia dintre crema de vanilie si ciocolata este una dintre cele mai des utilizate in cofetarie. Onctuozitatea si aroma cremei de vanilie se asociaza perfect cu textura si gustul de ciocolata. Daca la aceasta se adauga un blat cremos si crocant de biscuiti cu aroma intensa de ciocolata, rezultatul final nu poate sa fie decat incantator. Probabil, unul dintre motivele pentru care ne plac foarte tare retetele de acest gen este faptul ca preparatele cremoase sunt cele care produc cel mai intens sentiment de fericire. 

Ingrediente:

Este genul de reteta rapida care poate sa devina preferata familiei tale cu orice ocazie. Se prepara simplu, repede, iar ingredientele sunt mereu in orice casa.

  • 400 g biscuiti; 
  • 4-5 linguri de fulgi de cocos;
  • 7 linguri de crema de ciocolata de tip Nutella; 
  • 250 g unt (100 g pentru crusta de biscuiti, 150 g pentru crema);
  • 1 l lapte gras;
  • 200 g zahar pudra;
  • 5 galbenusuri;
  • 2-3 linguri de amidon de porumb; 
  • esenta de vanilie;
  • 200 g ciocolata neagra pentru prajituri; 
  • 400 ml smantana pentru frisca (200 ml pentru crusta, 200 ml pentru glazura de ciocolata). 

Mod de preparare:

Marunteste biscuitii folosind robotul sau manual. Amesteca biscuitii cu fulgii de cocos. Separat, combina crema Nutella cu 200 de mililitri de frisca lichida si 100 de grame de unt moale. Compozitia, omogena si consistenta, se rastoarna peste biscuiti. Asaza apoi totul intr-o tava patrata, cu pereti detasabili si niveleaza prin apasare. Pune crusta la rece. Crema de vanilie se prepara in mod clasic: dizolva amidonul in cateva linguri de lapte, apoi omogenizeaza-l in tot laptele. Bate foarte bine galbenusurile cu zaharul pana devin o crema fina si adauga esenta de vanilie. Pune incet laptele si amesteca. Transfera compozitia pe foc mic si amesteca incontinuu pane ce crema capata consistenta unei creme tartinabile. Da deoparte si lasa sa se racoreasca. Adauga in crema de vanilie restul de unt si amesteca pana devine fina si matasoasa. Pune crema de vanilie peste blatul de biscuiti si uniformizeaza cu o spatula.

La final prepara glazura din ciocolata maruntita si 200 ml de frisca lichida fierbinte. Amesteca pana se topeste, apoi intinde-o peste crema de vanilie. Da prajitura la rece pentru minimum 4 ore.

prajitura cu ciocolata si frisca

Prajitura simpla fara coacere cu ciocolata si frisca

Asocierea dintre frisca, ciocolata si biscuiti poate oferi un veritabil spectacol gustativ, iar aceasta reteta este o dovada clara. Extrem de versatila, poate fi montata sub forma de tort, intr-o tava rotunda (cele de silicon sunt ideale) sau intr-una patrata ori dreptunghiulara. Prajitura poate avea gusturi variate, in functie de tipul biscuitilor si al ciocolatei utilizate. Poate fi facuta cu biscuiti simpli sau cu unii mai sofisticati si cu orice fel de ciocolata (alba, cu lapte sau neagra), iar de fiecare data rezultatul final va fi diferit. La fel de bine poti completa reteta cu fulgi de cocos sau migdale, cu nuca macinata ori stafide. Imaginatia ta poate fi transferata in aceasta prajitura speciala. 

Ingrediente:  

Am ales varianta cea mai sofisticata a acestei prajituri, numita si „tarta milionarului”, cu ciocolata neagra, mascarpone, fulgi de migdale si biscuiti cu faina de migdale si caramele, acestea din urma fiind si elementul inedit si special din prajitura. Este bine de stiut ca rezultatul final va fi la fel de bun si cu biscuiti digestivi, crema de branza si ciocolata cu lapte.

  • 75 g unt topit;
  • 250 g biscuiti cu faina de migdale;
  • 4 linguri de fulgi de migdale;
  • 250 g mascarpone;
  • 300 g branza de vaci moale, grasa si bine scursa; 
  • 50 g zahar pudra; 
  • 40 g cacao pudra; 
  • 300 ml smantana lichida pentru frisca; 
  • 200 g caramele;
  • 100 g ciocolata neagra. 

Mod de preparare:

Unge cu putin unt si tapeteaza cu foaie de copt o forma rotunda de 20 de centimetri. Foaia de copt te va ajuta la transferul prajiturii pe un platou. Zdrobeste biscuitii intr-un robot de bucatarie, cat mai fin, adauga untul si fulgii de migdale si omogenizeaza bine. Pune amestecul in tava si niveleaza-l prin apasare cu un fund de pahar. Da la rece. 

Amesteca crema mascarpone, branza de vaci, zaharul si cacaoa pudra pana se omogenizeaza perfect. Bate smantana pentru frisca pana devine tare (pune deoparte doua linguri de smantana lichida), apoi adaug-o in compozitia cu branza, incet. Pune totul peste crusta de biscuiti, niveleaza si da la rece pentru cel putin 2-3 ore. 

Topeste caramelele intr-un vas pus in apa clocotita. Cand se lichefiaza, da deoparte si lasa sa se racoreasca putin, apoi toarna caramelul peste crema de branza rece. Da la rece. Topeste ciocolata intr-un vas pus in apa clocotita sau in cuptorul cu microunde. Cand este topita, adauga cele doua linguri de smantana lichida si amesteca. Toarna ciocolata peste stratul de caramel si da prajitura din nou la rece pentru alte 2 ore inainte de a o scoate din tava pentru a o servi.

prajitura cu iaurt

Prajitura fara coacere cu iaurt

Daca ti se pare imposibil ca o prajitura sa fie simplu si rapid de facut, iar produsul final sa fie racoritor si usor, afla ca reteta corespunde acestui ideal. Indiferent daca esti un bucatar expert sau nu, prajitura fara coacere cu iaurt va iesi perfect si va deveni una dintre preferatele familiei. Mai jos ai reteta de baza, dar te poti distra experimentand cele mai delicioase combinatii variind aroma iaurtului folosit la prepararea cremei si garnisind prajitura cu fructe proaspete de sezon si te vei bucura de fiecare data de o prajitura noua!

Ingrediente:

Daca vrei o prajitura in 10 minute fara coacere, asta este cea mai buna alegere. Compozitia poate fi facuta si fara blatul de biscuiti. In acest caz vei pune crema de iaurt in vase individuale, pentru a face servitul mai putin complicat. 

  • 280 g biscuiti digestivi; 
  • 30 g zahar pudra; 
  • 200 g unt cu 60% grasime; 
  • 700 g iaurt simplu gras, din lapte integral; 
  • 20 g foi de gelatina
  • 3-4 linguri de lapte
  • 300 ml smantana pentru frisca;
  • 100 g zahar pudra.   

Mod de preparare:

Unge cu unt si tapeteaza o tava rotunda cu diametrul de 20 de centimetri cu hartie de copt. Topeste untul in cuptorul cu microunde sau intr-o cratita si lasa-l sa se raceasca putin. Macina biscuitii pana devin o pudra si adauga peste ei, intr-un bol, zaharul si untul topit. Omogenizeaza bine si asaza-l in tava presand bine si niveland. Tava va sta la rece cel putin 30 de minute inainte de a pune umplutura de iaurt.

Pune foile de gelatina intr-un castron mare umplut cu apa rece si lasa-le sa se inmoaie 10 minute. In acest timp infierbanta laptele intr-o cratita. Gelatina moale se stoarce si se pune in laptele fierbinte. Amesteca cu un tel pentru a topi gelatina si pune daca este nevoie lapte din nou pe foc, dar ai grija sa nu ajunga la fierbere. Cand s-a topit, da deoparte si lasa sa se raceasca bine.

Smantana lichida se bate cu zaharul pudra. Pune iaurtul intr-un bol, adauga laptele cu gelatina si amesteca energic pentru omogenizare si apoi incet, adauga frisca. Crema obtinuta se pune in forma rece, se niveleaza suprafata si se lasa in frigider sa se intareasca pentru minimum 5 ore. Prajitura cu iaurt fara coacere este gata si poate fi servita simpla, cu ciocolata rasa sau sirop de fructe ori fructe proaspete.

  • Delicioasa si racoroasa, prajitura va ajunge la stadiul final, perfect pentru a fi savurata, doar dupa ce va sta la frigider timpul recomandat.

tiramisu la pahar

Tiramisu rapid la pahar

Tiramisu (in italiana: „inveseleste-ma”) este un desert italian cu aroma de cafea. Este facut cu biscuiti savoiardi inmuiati in cafea, stratificat cu un amestec din oua, zahar si branza mascarpone, aromat cu cacao. Sunt multe varietati, iar originile sunt disputate intre regiunile italiene Veneto si Friuli Venezia Giulia. Inainte de 1960 nu apare in nicio carte de bucate vreo reteta de tiramisu, nu este mentionat in enciclopedii sau dictionare inainte de 1970. Prima reteta tiparita, in italiana, dateaza din 1980, iar in engleza doi ani mai tarziu. Date certe arata insa ca a fost inventat de Ado Campeol (1928–2021) la restaurantul sau Le Beccherie din Treviso, in 24 decembrie 1969, impreuna cu sotia sa Alba di Pillo (1929–2021) si a intrat in meniul zilnic din 1972.

Ingrediente:

Ca sa faci acest desert spectaculos ai nevoie doar de 15 minute si de cateva ingrediente usor de gasit. Este un desert rapid si simplu, dar foarte gustos, pufos si cremos, dulce si aromat, racoros si energizant. Tiramisu la pahar este o solutie ideala atunci cand trebuie pregatit ceva dulce, rapid si fara coacere.

  • 12 piscoturi savoiardi;
  • 2 oua mari;
  • 4 linguri zahar tos;
  • 250 g branza mascarpone;
  • 200 ml cafea espresso; 
  • 1 lingurita cacao pentru ornat;
  • un praf de sare.

Mod de preparare: 

Fa o cafea tare care se lasa sa se raceasca si se strecoara, iar piscoturile se taie in trei. Separa albusuri de galbenusuri in doua castroane. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana se intaresc, apoi se adauga doua linguri de zahar si se bat pana se formeaza o bezea consistenta. Galbenusurile se amesteca cu un praf de sare si doua linguri de zahar pana se albesc si devin cremoase. In crema de galbenusuri se incorporeaza branza mascarpone, apoi in compozitia rezultata se incorporeaza bezeaua de albusuri. 

Paharele cu tiramisu se monteaza foarte simplu, in fiecare pahar se pun trei bucati de piscot inmuiate doar o secunda in cafeaua rece. Se adauga cate doua linguri cu crema mascarpone, apoi cate trei piscoturi si cate doua linguri de crema, apoi trei piscoturi si restul de crema care se niveleaza frumos. La final se pudreaza deasupra cu cacao si se dau la frigider pana se racesc bine. 

tort cu spuma de lamaie

Tort simplu fara coacere cu spuma de lamaie

La origine este o reteta braziliana. Unii cred ca originea este undeva in Portugalia, ca o replica la tiramisu italienesc. Reteta de „paine dulce cu lamaie” (Pave de limao) este un rasfat pe care pur si simplu trebuie sa il incerci, cu atat mai mult cu cat este foarte simplu (exagerat de simplu) de facut, fara nicio dificultate. 

Ingrediente:

Tortul cu spuma de lamaie este racoritor, incat e o placere sa-l servesti vara. Combinatia dintre lamaie, lapte si biscuiti este incredibil de placuta la gust, iar aroma de lamaie este incantatoare. Foloseste lamai bio pentru a putea folosi in siguranta coaja. 

  • 300 ml smantana pentru frisca; 
  • 400 g lapte condensat dulce;
  • 100 ml suc de lamaie proaspat stors; 
  • un pachet piscoturi de sampanie; 
  • esenta vanilie; 
  • un pahar lapte.

Mod de preparare:

Bate smantana pentru frisca pana cand se face foarte tare. Adauga laptele condensat, sucul de lamaie, vanilia si amesteca pana la omogenizare. Daca mai este necesar, poti adauga zahar pudra. Zaharul se pune in cateva linguri din compozitie, se omogenizeaza bine pana la dizolvare si apoi se amesteca in toata cantitatea. 

Inmoaie fiecare piscot in parte in lapte pentru o secunda, apoi asaza-le intr-o tava ingusta, tapetata cu hartie de copt. Toarna 1/3 din crema de lamaie, apoi continua alternand piscoturile cu crema de inca 1-2 ori. Ultimul strat, cel de deasupra, trebuie sa fie de crema.

Orneaza prajitura cu coaja de lamaie rasa si da-o la frigider pentru minimum 2-3 ore inainte de servire.

Prajiturile fara coacere sunt o alternativa simpla la prajiturile clasice. Avand un mod de preparare atat de usor si versatil, ne putem bucura de un desert delicios, fara batai de cap sau timp de coacere.

Sursa foto: Shutterstock.com


Distribuie

Articole Recomandate

Cele mai citite articole

Contacteaza-ne!

Ai nevoie de ajutor?
Suna la

*9010