Designul rustic contemporan este un stil ce combina caldura si sarmul unei case de vacanta cu toate avantajele unei vieti moderne. Acestui mix de vechi si nou i se alatura o crestere continua a interesului pentru incorporarea rusticului modern in design-ul vilelor dar si a locuintelor obisnuite. Iata care sunt elementele ce definesc designul rustic contemporan:
- In cazul unei case cu etaj, se poate opta pentru un plan deschis al parterului, ce contine o bucatarie open-space, zona de living precum si zona de relaxare cu semineu. In acest caz dormitoarele si camerele oaspetilor se pot construi la etaj.
- Camerele sunt de regula inalte si spatioase, cu grinzi din lemn masiv la nivelul plafonului, ce adauga un aer de casa de vacanta oricarei locuinte.
- Culorile sunt neutre dar in tonuri calde, precum albul ivoriu (culoarea fildesului), bejul, nuantele de lemn inchis, nuante mai deschise la culoare, precum galbenul sters al pietrei sau gri-ul cimentului slefuit. Adaosul de modern este dat de cuprul accesoriilor sau inoxul electrocasnicelor.
- Un perete “trofeu” desemnat semineului, din piatra de rau sau vopsit in culori deschise, ce lumineaza camera si subliniaza centrul de atractie al parterului open-space.erestrele inalte si numeroase aduc un plus de naturalete, permitand exteriorului sa se integreze in peisaj.
- Decoratiunile pot fi din fier forjat, precum instrumentele pentru semineu sau sfesnicele, vaze din sticla colorata sau antichitati.
Bucataria – Beneficiaza de o atentie sporita in design-ul rustic, fiind o imbinare elocventa intre vintage si modern. Este de regula o bucatarie open-space, cu insula sau bar cu blat din granit sau din ciment slefuit. Electrocasnicele sunt din inox sau, in cazul cuptoarelor, incorporate direct in corpurile bucatariei. Poate fi decorata cu elemente din fier forjat, precum un set de frigarui, vase traditionale din lut sau tesaturi vechi.
Living-ul – Este cea mai importanta camera din casa, cea in care design-ul rustic contemporan iese cel mai bine in evidenta. Peretii sunt de regula in culori deschise, iar plafonul este pus in valoare de grinzile din lemn masiv. Unul din pereti, cel cu semineul, poate fi placat cu piatra naturala, si decorat cu elemente etnice, precum mastile sau costumele traditionale. De regula in aceasta zona se ia si masa, dar beneficiaza si de spatiu destul pentru relaxare, amenajat in jurul semineului prin canapele mari si fotolii din piele sau textile de culoarea nisipului. Pardoseala este din lemn sau parchet, dar poate fi si din piatra sau travertin, si poate fi acoperita de covoare cu motive rustice. Lumina este data de ferestrele inalte sau de candelabre din fier forjat sau alte materiale naturale. Accesoriile constau in obiecte traditionale sau unelte, arme si vase vechi din lut ars.
Dormitorul – este o camera retrasa in casa rustica, situata fie in spate, fie la etaj. Este de regula inalta si ingusta, plafonul beneficiind de grinzi din lemn masiv care, impreuna cu vopseaua in culori deschise ii confera spatiu. Pentru echilibru, mobila din lemn masiv in tonuri inchise vine in completare.
Baia – Pastreaza aceleasi note de naturalete si sarm rustic. Mobilierul este din lemn masiv, iar in rest predomina piatra sau gresia neslefuita. Accentul se pune aici pe relaxare si naturalete, baia putand sa beneficieze si de o camera de sauna.
Prin design-ul rustic contemporan se obtine caldura unei case de la tara, combinata cu solutii inovatoare, ce impreuna dau liber la relaxare si la trai usor!
Afla detalii despre cuptorul incorporabil cu design rustic de la Beko