Topul tendintelor in electrocasnice

Publicat la data de: 05/22/2018, 12:20

Autor: Beko

Distribuie

Electrocasnicele sunt parte integranta din viata noastra cotidiana. Acestea joaca un rol foarte important in ceea ce denumim „stil de viata modern”. Fiecare dintre noi isi doreste sa se bucure de cat mai mult confort in propria locuinta si de cat mai mult timp pe care sa-l dedice relaxarii, cultivarii pasiunilor sau familiei si prietenilor. Aparatele electrocasnice moderne, exact asta fac: vin in sprijinul nostru cu functii si aplicatii menite sa faciliteze indeplinirea sarcinilor casnice cat mai eficient. Cand spunem acest lucru, ne referim la a face mai bine, mai repede si cu un consum optim de resurse. Dar asta nu e tot. Design-ul reprezinta o componenta foarte importanta a acestora, aspectul lor influentand felul in care arata locuinta noastra.

Ce ne rezerva viitorul apropiat? In urmatorii ani nu vom mai considera suficiente functiile uzuale ale electrocasnicelor pe care le detinem. Casele noastre vor deveni case inteligente. Ce inseamna acest lucru? Conceptul de smart home presupune ca sistemele de iluminare, caldura si  aparatele electrice din locuinta sa poata fi controlate de la distanta prin intermediul telefoanelor inteligente. Electrocasnicele evolueaza si ele in aceasta directie.

Hai sa vedem care sunt tendintele in domeniu si cum ne vor schimba ele viata.

Conectivitate sporita

Functii care imbunatatesc experienta de utilizare

Frigidere dotate cu sertare si compartimente specializate

Tonuri de gri, negru si finisaj mat

Functii cu rol de economisire a timpului

Estetica directionata spre confort

 

Conectivitate sporita

beko tendinte in electrocasnice conectivitate

Sursa foto: pexels.com

Electrocasnicele devin smart. Cand spunem acest lucru ne referim la functii ce faciliteaza conectarea cu alte tipuri de dispozitive, cum sunt telefoanele mobile, prin intermediul aplicatiilor. Totul iti va fi la indemana indiferent de locul in care te afli sau momentul din zi. Spre exemplu, un frigider smart cu o aplicatie integrata iti ofera posibilitatea de a modifica temperatura din interior si de a activa anumite functii de la distanta. De asemenea, poti primi notificari in timp real privind starea de functionare a acestuia. Deci, fara surprize neplacute cand te intorci de la birou sau din vacanta.

Pe masura ce produsele electrocasnice smart sunt adoptate si preferate celor obisnuite, cu atat mai inteligente vor deveni. Ar putea de exemplu sa memoreze obiceiurile de utilizare si anumite date pentru a anticipa nevoile specifice ale utilizatorului.

 

Functii care imbunatatesc experienta de utilizare

Dincolo de functiile de baza, electrocasnicele moderne vin sa imbunatateasca experienta de utilizare. Refrigerarea, gatirea alimentelor sau curatarea hainelor nu mai sunt de multa vreme suficiente. Ne dorim ca aparatele electrocasnice sa stie sa faca mai mult decat atat. Si chiar stiu. Electrocasnicele moderne muncesc mai bine si mai eficient. Ne ajuta sa economisim apa si energie, gatitul si curatatul devin intuitive, transformand astfel modul in care gestionam activitatile casnice.

Iata cateva din functiile electrocasnicelor Beko ce simplifica utilizarea acestora si optimizeaza consumul de energie si apa.

  • Tehnologia OptiSense integrata masinilor de spalat asigura un consum optim de apa si de energie necesare pentru fiecare spalare. Acest lucru este posibil datorita celor 4 senzori speciali: 3 senzori dedicati ingrijirii hainelor si unul prelungii duratei de viata a masinii de spalat.
  • Gatitul devine mai usor cu ajutorul functiei Automatic Cooking. Plitele care o includ ofera posibilitatea utilizatorului de a alege unul dintre cele trei moduri de gatire pre-setate: prajire, fierbere la foc mic sau mentinerea preparatului la cald. Astfel, nicio ajustare nu mai este necesara. Plita va sti exact ce are de facut.
  • Masinile de vase beneficiaza de optiunea AutoProgram, care evalueaza gradul de murdarire a vaselor, si, in functie de acest lucru, seteaza timpul si temperatura necesare spalarii. Este o modalitate foarte buna de utilizare cat mai eficienta a resurselor.

 

Frigidere dotate cu sertare si compartimente specializate

Fiecare tip de aliment prezinta anumite particularitati cand vine vorba de stocare si pastrarea prospetimii, care trebuie respectate daca ne dorim sa mancam cat mai sanatos.

Combinele frigorifice si frigiderele Beko au incluse compartimente dedicate legumelor, fructelor si carnii proaspete ce pastreaza calitatile acestora timp indelungat.

  • Compartimentul EverFresh+ mentine prospetimea legumelor si verdeturilor pana la 30 de zile. Secretul consta in reglarea nivelului umiditatii din interior. Designul sertarului si modul in care circula curentii de aer fac acest lucru posibil, prelungind de pana la 3 ori durata de conservare a alimentelor fata de frigiderele obisnuite.
  • Compartimentul 0°C este gandit pentru alimentele cu risc mare de perisabilitate, cum este carnea proaspata sau pestele. Temperatura din interiorul acestuia va pastra in siguranta alimentele pana in momentul gatirii.

 

Tonuri de gri, negru si finisaj mat

Cromatica aparatelor electrocasnice face trecerea de la alb la nuantele de gri si la negru. Acestea din urma sunt din ce in ce mai prezente ca optiuni, popularitatea lor aflandu-se in crestere. Designul electrocasnicelor, implicit culoarea, contribuie la aspectul bucatariei sau baii ca intreg. Acest lucru este cu atat mai important in cazul spatiior deschise, cum este cel al bucatariei ce comunica cu living-ul.

Aparatele electrocasnice negre reprezinta un trend major. Negrul se integreaza foarte bine in bucatariile moderne, dand o nota de eleganta. In plus, este foarte versatil, putand fi asociat cu o gama larga de culori in ceea ce priveste mobilierul.

Finisajele mate sunt si ele la mare cautare. Acest trend se impune tot mai mult pe piata, atat din perspectiva estetica, cat si practica, electrocasnicele mate fiind mai usor de intretinut.

beko tendinte in electrocasnice masina de spalat vase 

 

Functii cu rol de economisire a timpului

Deoarece timpul reprezinta o resursa foarte valoroasa, este firesc sa ne bucuram de el intr-un mod cat mai placut si calitativ, nu indeplinind activitati casnice.

Suntem tot mai ocupati, motiv pentru care avem nevoie de tehnologie pentru a ne decongestiona vietile aglomerate.

Aparatele electrocasnice ne ajuta sa ne debarasam de multe din activitatile casnice si chiar grabesc indeplinirea acestora in intervale de timp din ce in ce mai scurte si cu un consum mai mic de resurse. Si produsele Beko includ functii si tehnologii care fac posibil acest lucru.

  • Functia Fast+ reduce durata de spalare a rufelor cu 50% atunci cand incarcatura masinii este la jumatate din capacitate. Procesul de curatare este optimizat, la fel si consumul de apa, iar activitatea masinii este intensificata, oferind performante ridicate intr-un interval de timp mai scurt.
  • Tehnologia RapiDry™ de care beneficiaza uscatoarele Beko usuca 8kg de haine cu 42% mai repede decat programele obisnuite de uscare, combinand uscarea conventionala cu cea cu pompa de caldura.

beko tendinte in electrocasnice uscator de rufe

 

Estetica directionata spre confort

Design-ul aparatelor electrocasnice este influentat la nivel estetic de trendurile privind obiectele din casa, de la mobilier pana la textile si accesorii, precum si de trendurile de lifestyle. Este incurajat demersul de a crea in casele noastre o atmosfera confortabila si primitoare. Tehnologizarea locuintelor prin conectarea la diverse dispozitive prin aplicatii nu echivaleaza cu generarea unei atmosfere reci, ci din contra, cu un ambient unde confortul este mult mai usor de atins.

Cu scopul de a obtine o atmosfera mai placuta in casele noastre, trendurile in materie de design pentru aparatele electrocasnice se indreapta catre finisaje mate, suprafete cu texturi placute la atingere si culori calde.

 

Tehnologia deja ne face viata de acasa mult mai usoara. In viitorul apropiat, aparatele electrocasnice vor simplifica si eficientiza si mai mult modul in care ne spalam hainele, vasele, ne curatam locuinta, ne depozitam sau ne preparam alimentele. Pe langa utilitate, design-ul produselor va miza pe detaliile ce vor contribui la crearea unei atmosfere placute in locuinta.


Distribuie

Articole Recomandate

Cele mai citite articole

Contacteaza-ne!

Ai nevoie de ajutor?
Suna la

*9010