Curatenia la mutarea intr-o casa noua: sfaturi, produse si tehnologii care iti vor usura activitatea

Publicat la data de: 08/24/2020, 07:00

Autor: Beko

Distribuie

Dincolo de bucuria de a avea un camin al tau pe care sa-l amenajezi dupa cum doresti si in care sa petreci timp de calitate cu cei dragi, mutatul intr-o casa noua inseamna si un inevitabil proces de igienizare si curatare a locuintei. Pana nu demult, aceste operatiuni durau mult si presupuneau un efort considerabil din partea ta. Din fericire, traim intr-o lume in care tehnologiile masinilor de spalat rufele, ale aspiratoarelor sau ale altor aparate moderne se dezvolta cu o viteza uluitoare si iti vin in ajutor, pentru a-ti usura munca si a avea o casa cu adevarat curata.

Din aceasta perspectiva, iti explicam cum contribuie concret tehnologiile si functiile inteligente la o curatenie eficienta, intr-un timp rezonabil si cu un consum redus de resurse. Totodata, afli si care sunt recomandarile specialistilor pentru ca mediul din noua ta locuinta sa fie sanatos pentru tine si familia ta.

Tehnologii inovatoare care te ajuta la curatenie

tehnologii-si-functii-masini-de-spalat-rufele-curatenie-casa-noua

Tehnologiile inovatoare si functiile inteligente ale aparatelor electrocasnice, cum sunt aspiratoarele si masinile de spalat rufele, nu doar ca te ajuta sa economisesti consumul de resurse, dar iti ofera garantia unei curatenii si a unei igienizari complete. De pilda, pielea ta nu ar putea niciodata rezista la temperaturi de 70‎°C sau 90‎°C, iar in ciuda eforturilor de a face lucrurile temeinic, tot nu ai putea filtra cele mai mici particule din aer sau de pe suprafete. Totodata, obtii o casa curată într-un timp mai scurt si cu un efort considerabil mai mic, pentru ca ai posibilitatea de a opta pentru modele de aparate dotate cu sisteme ce iti permit coordonarea de la distanta. 

Tehnologiile PerformCyclone® si Rollo® Turbo 

Daca in trecut, indepartarea parului de animale si a scamelor foarte fine era o problema destul de complicata, acum, te poti baza pe tehnologiile inovatoare. Astfel, un aspirator vertical, dotat cu tehnologia ciclonica PerformCyclone®, absoarbe pana si cele mai mici particule de praf, in vreme ce peria Rollo® Turbo motorizata genereaza inca 10W pentru o colectare eficienta a parului de animale si a scamelor.

👉 AICI gasesti ASPIRATORUL VERTICAL BEKO VRT70925VB

Totodata, poti alege un model de aspirator cu mop, dotat cu sistemul Clean Aqua Power, care iti permite sa controlezi cantitatea de apa eliberata din rezervor, ca sa stergi si sa mentii suprafetele curate. Practic, economisesti timp pretios, pentru ca faci doua operatiuni deodata: aspiri si igienizezi.

👉 AICI gasesti ASPIRATORUL VERTICAL CU MOP 3in1 BEKO VRT71025VW

Tehnologiile AquaTech™, HomeWhiz®, SteamCure™

O masina de spalat rufele, dotata cu tehnologia HomeWhiz®, poate fi monitorizata si gestionata din casa, folosind telefonul sau tableta, prin bluetooth. Aplicatia HomeWhiz® conecteaza intre ele electrocasnicele Beko din locuinta. Totodata, datorita tehnologiei de spalare AquaTech®, care inlocuieste miscarea tamburului cu puterea apei, timpul de curatare a hainelor este injumatatit si cele mai fine tesaturi sunt protejate.

De asemenea, cu ajutorul tehnologiei SteamCure™, care utilizeaza aburul fie la inceputul programului, fie la sfarsit, obtii haine cu mai putine cute, igienizate si cu o tesatura moale, chiar si dupa mai multe spalari.

👉 AICI gasesti MASINA DE SPALAT RUFE WUE8736XN

Functia Down Wear SteamCure™ si motorul ProSmart™ Inverter

Cand faci curatenie intr-o casa noua, iti doresti sa folosesti cat mai putine resurse, iar motorul ProSmart™ Inverter al masinilor de spalat rufele este un aliat de nadejde, pentru ca asigura un consum eficient de energie si are o garantie de 10 ani. Tot din aceasta perspectiva, functii ca Down Wear SteamCure™, pentru curatarea hainelor cu puf, sau Hygiene+ SteamCure™, care contribuie la eliminarea microbilor din profunzimea tesaturilor, te ajuta sa economisesti timp pentru igienizarea rufelor.

👉 AICI gasesti MASINA DE SPALAT RUFE BEKO WUE7512XWST

Functiile si programele StainExpert si Fast+

Avand o masina de spalat rufele cu tehnologiile HomeWhiz® si SteamCure™ si dotata cu un program StainExpert, poti uita de grija murdariei si de chinul indepartarii petelor persistente, pentru ca acesta din urma elimina eficient 24 de tipuri de pete cu grade diferite de dificultate. Totodata, beneficiezi de o durata a spalarii redusa cu pana la 55%, datorita functiei Fast+, care iti permite sa incarci masina doar la jumatate din capacitate.

👉 AICI gasesti MASINA DE SPALAT RUFE BEKO WUE8746XWST

Functia Child Lock si programul Hygiene+

Atunci cand ai un copil mic, curatenia este un proces cu atat mai complicat, insa o masina de spalat HomeWhiz®, cu tehnologie SteamCure™ si program Hygiene+ permite curatarea hainelor colorate si din bumbac, chiar si la temperaturi de numai 20°C, utilizand cu 70% mai putina energie fata de programele clasice, iar la temperaturi de peste 60°C elimina 99% din alergeni. Apoi, functia Child Lock face imposibila accesarea butoanelor masinii de spalat rufe pe parcursul ciclului de spalare, atunci cand cel mic se joaca la panoul de control al masinii.

👉 AICI gasesti MASINA DE SPALAT RUFE BEKO WUE8736XCM

Curatenia la mutarea intr-o casa noua – sfaturi utile

tehnologii-curatenie-casa-noua_2

Specialistii de la Centrul American pentru Prevenirea si Combaterea Bolilor (CDC) atrag atentia ca, pentru a avea o locuinta curata, este nevoie mai intai de curatenie, adica sa indepartezi murdaria, si apoi de igienizare, ca sa si omori bacteriile periculoase si virusurile. Dincolo de acest aspect, mai sunt, insa, si alte recomandari de care este bine sa tii cont:

  • nu uita de locurile ascunse – daca te muti intr-o casa complet mobilata, nu uita sa igienizezi temeinic caloriferele, hota, instalatiile sanitare si spatiile de sub mobila;
  • acorda atentie detaliilor – clantele, intrerupatoarele, manerele dulapurilor sunt medii unde se pot dezvolta germeni; sterge toate becurile, verifica filtrele aparatelor electrocasnice si schimba-le, daca este nevoie;
  • organizeaza curatenia in etape – incepe prin a elimina toate lucrurile de care nu mai ai nevoie; aspira foarte bine (inclusiv saltelele, tapiteria, perdelele), sterge praful si, la sfarsit, ocupa-te de podele; igienizeaza hainele, jucariile, telecomenzile si alte obiecte din casa; aeriseste bine locuinta, dupa ce ai terminat curatenia;
  • utilizeaza covorase antibacteriene – foloseste covorase antibacteriene in baie, pe hol, la intrarea in casa; in interior, nu este indicata utilizarea incaltamintei de afara, pentru ca poti aduce virusuri, bacterii;
  • foloseste aparatura moderna pentru un aer curat – monitorizeaza, cu ajutorul unui umidometru sau al unui higrometru, umiditatea din casa si, in functie de situatie, foloseste un umidificator ori dezumidificator pentru a mentine un nivel intre 30% si 60%; utilizeaza purificatoare de aer cu functie de ionizare si filtre HEPA pentru a mentine un un aer curat si nu uita sa verifici sistemul de ventilatie din locuinta.

Curatenia la mutarea intr-o casa noua este esentiala pentru a crea un mediu sanatos in locuinta. Chiar daca este un proces care necesita multa atentie, tehnologiile de ultima generatie si functiile inteligente ale masinilor de spalat rufele sau ale aspiratoarelor, de exemplu, sunt un sprijin de nadejde pentru a avea un camin curat si igienizat, intr-un timp scurt si cu un consum eficient de resurse.

Sursa foto: Shutterstock


Distribuie

Articole Recomandate

Cele mai citite articole

Contacteaza-ne!

Ai nevoie de ajutor?
Suna la

*9010