Retete de sosuri pentru pizza, gustoase si rapid de preparat

Publicat la data de: 10/20/2020, 11:06

Autor: Beko

Retete de sosuri pentru pizza, gustoase si rapid de preparat
Retete de sosuri pentru pizza, gustoase si rapid de preparat
https://www.beko.ro/blog/wp-content/uploads/2020/10/sos-de-pizza_265621013.jpg
2020-10-21
Beko

Este deja stiut faptul ca nimic nu se compara cu o pizza facuta in casa. Posibilitatea de a adauga ingredientele preferate, de a combina aromele dupa bunul plac si de a te bucura instant de aceasta delicatesa proaspat scoasa din cuptor sunt motive pentru care merita sa-ti pui la incercare talentul culinar.  Pe langa consistenta […]

sos de pizza_265621013

Este deja stiut faptul ca nimic nu se compara cu o pizza facuta in casa. Posibilitatea de a adauga ingredientele preferate, de a combina aromele dupa bunul plac si de a te bucura instant de aceasta delicatesa proaspat scoasa din cuptor sunt motive pentru care merita sa-ti pui la incercare talentul culinar. 

Pe langa consistenta blatului si toppingurile alese, calitatea unei pizza este data de sos. Cu toate ca, pe piata, exista o mare varietate de sosuri pentru pizza dintre care poti alege, un sos facut in casa te va ajuta sa obtii o aroma autentica si sa fii in control deplin asupra ingredientelor continute de acesta.

De aceea, in cele ce urmeaza, iti prezentam o serie de retete de sosuri pentru pizza, care vor completa cu succes aroma unei pizza facute in propria ta bucatarie.

Sos de rosii cu usturoi si oregano

Acest sos de rosii se va dovedi potrivit pentru orice tip de pizza ai prepara. Gustul dulce-acrisor si aromele mediteraneene te vor ajuta sa obtii un preparat plin de savoare, care te va duce cu gandul la preparatele autentice italienesti.

Ingrediente

  • 500 grame rosii proaspete decojite sau din conserva, tocate;
  • 3 linguri de rosii pasate sau piure de rosii;
  • 1 catel de usturoi maruntit;
  • sare;
  • piper;
  • 1 ceapa mare, taiata solzisori;
  • 1 frunza de dafin, bine maruntita;
  • 1 lingura de ulei de masline;
  • 1 lingurita de oregano.

Mod de preparare

Pune o tigaie pe foc, las-o sa se incinga, adauga uleiul de masline, ceapa si usturoiul si caleste-le timp de 10 minute. Cu ajutorul unei spatule, amesteca din cand in cand, pentru a te asigura ca usturoiul si ceapa nu se vor arde. 

Dupa ce ingredientele au fost calite, este timpul sa adaugi rosiile tocate, piureul, dar si toate condimentele. Amesteca pana cand obtii o compozitie uniforma si lasa tigaia pe foc, pana ce sosul se ingroasa. Gusta si completeaza cu sare, piper sau oregano, daca este cazul. Lasa sosul sa se raceasca si serveste-l in compozitia unei pizza savuroase. 

In cazul in care nu ai folosit tot sosul, il poti pune fara probleme la frigider. Pentru ca sosul de pizza si toate alimentele pe care le depozitezi la frigider sa-si pastreze gustul autentic pentru o perioada mai indelungata, iti recomandam sa-ti achizitionezi un aparat frigorific cu tehnologia NeoFrost Dual Cooling. Aceasta va asigura cele mai bune conditii de conservare pentru alimentele tale, datorita curentilor de aer ventilati, ce actioneaza independent, pentru a ajuta la distribuirea uniforma a umiditatii, restabilirea rapida a temperaturii interioare si pentru a preveni amestecarea mirosurilor. 

AICI gasesti ⏩APARATE FRIGORIFICE CU NEOFROST DUAL COOLING

sos de pizza_1165641007

Sos alb de pizza

Acest sos de pizza, compus din doar trei ingrediente principale, este perfect pentru a conferi o consistenta cremoasa preparatului tau, dar si o aroma deosebita.

Ingrediente

  • 1 cana de smantana;
  • 3 catei de usturoi pisati;
  • 2 lingurite de suc de lamaie.

Mod de preparare

Intr-o tigaie bine incinsa, adauga usturoiul pisat, pe care il vei lasa sa se caleasca pentru aproximativ 1 minut. Dupa ce s-a calit, adauga smantana si amesteca bine pana cand usturoiul se va pierde in compozitie. Lasa tigaia pe foc pentru aproximativ 3 minute, pana ce sosul se ingroasa. Cand este aproape gata, adauga sare si piper dupa gust si sucul de lamaie, amestecand inca o data. Pentru un gust desavarsit, poti adauga si o lingura de parmezan ras. Lasa sosul sa se raceasca si adauga-l pe blatul de pizza, apoi monteaza preparatul exact asa cum iti doresti. 

Pentru a obtine o pizza cu un blat pufos, dar si pentru a pregati mancaruri cu un interior fraged si exterior crocant, iti recomandam sa alegi un cuptor cu gatire asistata cu abur. Aceasta tehnologie este ideala atat pentru a obtine produse de patiserie delicioase, cat si pentru a pregati peste, carne sau legume gustoase si cu o textura perfecta.

AICI gasesti ⏩CUPTOR INCORPORABIL CU SISTEM DE GATIRE ASISTATA CU ABURI

sos de pizza_1814188646

Sos dulce-picant pentru pizza

Daca iti place sa te joci cu aromele si iti doresti ca pizza pe care o prepari sa aiba putin din rafinamentul specific italienesc, acest sos dulce-picant este exact ceea ce ai nevoie.

Ingrediente

  • 500 g suc de rosii;
  • 1 lingurita de boia iute;
  • 1 lingurita de zahar;
  • 1 lingura de smantana;
  • 3 catei de usturoi pisati;
  • 1 varf de lingura de busuioc;
  • 1 varf de lingurita de curry;
  • jumatate de lingurita de marar.

Mod de preparare

Pune o cratita pe foc si adauga sucul de rosii, impreuna cu zaharul. Dupa primul clocot, adauga boiaua, usturoiul, smantana, busuiocul, mararul si lingurita de curry, amestecand incontinuu pana cand sosul capata o textura uniforma. Lasa sosul pe foc pentru inca 15-20 de minute, astfel incat sa se ingroase, timp in care vei amesteca din cand in cand. Lasa-l sa se raceasca si foloseste-l pe pizza pe care urmeaza sa o prepari. Pastreaza sosul nefolosit la frigider si serveste-l mai tarziu, in preparate pe baza de carne, legume sau peste fiert.

sos de pizza_1547486669

Sos de usturoi cu smantana

Daca esti amator al mancarurilor care contin usturoi, dar si al texturii cremoase, oferite de smantana, acest sos se va dovedi o alegere potrivita si pentru pizza pe care urmeaza sa o prepari.

Ingrediente

  • 2 linguri de ulei de masline;
  • 6 catei de usturoi pisati;
  • 6 linguri de smantana;
  • 1 lingurita de oregano;
  • sare;
  • piper.

Mod de preparare

Pune o tigaie pe foc, adauga uleiul de masline si lasa-l sa se incinga. Adauga usturoiul pisat si lasa-l sa se caleasca pentru 2 minute. Adauga smantana si amesteca bine, pana cand usturoiul se pierde in compozitie. Adauga oregano, sare si piper dupa gust si lasa compozitia sa dea in clocot. Lasa sosul sa se raceasca si pune-l pe blatul de pizza. 

Pentru ca o pizza de casa reusita poate fi obtinuta doar daca sosul folosit este unul deosebit, este bine sa aloci cateva minute si prepararii acestuia, intrucat rezultatul final te va surprinde intr-un mod placut. 

Sursa Foto: Shutterstock  

keyboard_arrow_up

Contacteaza-ne!

Ai nevoie de ajutor?
Suna la

*9010

phone