6 retete rapide, sanatoase si gustoase

Publicat la data de: 05/13/2019, 14:24

Autor: Beko

Distribuie

Sunt unele zile in care pur si simplu nu ai timp sa gatesti mese elaborate ce necesita ore de coacere si gatire. Sau poate iti doresti sa folosesti timpul acela pretios pentru a-l petrece cu familia sau prietenii. Asta nu inseamna insa ca trebuie sa sacrifici calitatea preparatelor, motiv pentru care ti-am pregatit o lista de retete sanatoase, gustoase si colorate ce pot fi gatite usor, intr-un timp foarte scurt, folosind doar blender-ul, cuptorul cu microunde sau prajitorul de paine. E atat de usor!

Banner electrocasnice

Smoothie de morcov

Smoothie tropical cu seminte de chia

Suc de morcov, suc de pere si sfecla

Mazare dulce si supa de spanac

Prajitura in cana cu ciocolata

Macrou afumat cu avocado pe paine prajita

Smoothie de morcov

carrot-juice-carrots-colors-162670

Sursa foto: unsplash.com

In diminetile acelea in care te grabesti, te poti baza pe acest smoothie de morcov rapid, delicios si cremos, plin de vitamine si nutrienti ce iti vor da plusul de energie necesar pentru a incepe ziua in forta.   

Ingrediente: 80 g iaurt, 250 g lapte la alegere, 60 g morcov, ½ o banana coapta, 3 g de scortisoara, 2 g extract de vanilie, 15 g sirop de artar, 200 g de gheata

  • Curatati morcovii si banana si adaugati-le intr-un blender alaturi de lapte si iaurt, mixand pana cand textura devine cremoasa
  • Puteti adauga vanilie, sirop de artar sau scortisoara pentru a indulci si aroma bautura
  • In momentul servirii puteti adauga si gheata pentru un gust mai racoritor si puteti presara pe deasupra nuci sau migdale pentru o textura crocanta

Pentru a pastra gustul, nutrientii si culoarea frumoasa a morcovului, iti recomandam sa folosesti un blender precum Vacuum Blender ProWellness Bkeo TBV8104BX, care prin tehnologia de mixare in vid pastreaza calitatile fructelor si legumelor pentru a te bucura de prospetimea lor de fiecare data.

Smoothie tropical cu seminte de chia

beverage-blended-cocktail-1157861

Sursa foto: unsplash.com

Pentru zilele in care vrei sa te simti ca in vacanta, acest smoothie cu fructe tropicale si seminte de chia te va transporta intr-o destinatie exotica. Pe langa fructele ce te imbie la visare, semnitele de chia si laptele de migdale fac din acest smoothie o bautura satioasa si sanatoasa.

Ingrediente: 2 banane congelate si feliate, 125 g mango, 125 g ananas, 10 g seminte de chia, 250 g lapte de migdale

Pentru topping: coacaze, kiwi, mango, fulgi de nuca de cocos, migdale

  • Intr-un blender amestecati bananele, mango-ul si ananasul pana obtineti o consistenta cremoasa.
  • Adaugati semnitele de chia si laptele de migdale si asteptati pana cand compozitia se ingroasa.
  • Puteti adauga pe deasupra cubulete de kiwi si mango sau coacaze pentru a obtine un plus de culoare. De asemenea, puteti servi smoothie-ul cu fulgi de cocos si migdale.

Fructele tropicale pot fi mai dure chiar si atunci cand sunt coapte bine, de aceea ar fi recomandat sa folosesti un blender cu putere mare, precum Power Blender ProWellness Beko TBS3164X, cu trepte de viteza diferite, astfel incat sa obtii usor consistenta dorita.  

 

Suc de morcov, pere si sfecla

background-berries-blue-674689

Sursa foto: unsplash.com

Sucurile naturale, stoarse in casa din ingrediente proaspete sunt un mod simplu de a introduce mai multe fructe si legume in alimentatie in combinatii gustoase si inedite. Acest suc combina dulceata perelor si a sfeclei cu morcovul plin de vitamine intr-o bautura ce va fi atat pe placul celor mari, cat si al celor mici.

Ingrediente: 5 morcovi medii, 2 pere medii, o sfecla mare

  • Curatati morcovii. Decojiti perele si sfecla.
  • Introduceti ingredientele in storcator.
  • Sucurile obtinute se amesteca si se servesc dupa preferinta, cu gheata sau la temperatura camerei.

Pentru a te asigura ca sucul pastreaza nutrientii din fructe si legume, poti folosi un storcator prin presare lenta, de tip Slow Juicer, care va extrage cu succes fibrele si sucul din pulpa acestora. In plus, un astfel de storcator produce o cantitate mai mare de suc, pe care o poti pastra la frigider si savura un timp mai indelungat.

 

Supa de mazare dulce si spanac

bowl-food-healthy-40814

Sursa foto: unsplash.com

Supele creme pot fi servite calde sau reci, dupa preferintele fiecaruia. Aceasta supa de mazare dulce si spanac nu face exceptie, putand fi o solutie racoritoare in zilele calde sau o mancare ce iti va da o stare de bine intr-o zi ploioasa. Legumele verzi aduc un plus de culoare si sanatate acestui preparat, iar usturioul si busuiocul ofera arome mediteraneene, parfumate.

Ingrediente: 15 ml ulei de masline, 1 ceapa mica, 1 cartof mediu, 2 capatane de usturoi, un varf de sare de mare, 300 g de mazare congelata, 40 g frunze proaspete de busuioc, 230 ml apa, 125 ml lapte, 2 g sare, o mana de baby spanac

  • Se toaca ceapa si cartofii in bucati mici si se zdrobeste usturioul. Puneti ceapa si usturoiul in tigaie cu uleiul de masline.
  • Lasati tigaia sa se inclazeasca timp de un minut, apoi lasati ceapa sa se gateasca timp de aproximativ 5-6 minute. Adaugati cartofii.
  • Odata ce ceapa si cartofii sunt gatiti, adaugati mazarea, apa, laptele si sarea. Lasati compozitia pe foc aproximativ 4 minute, timp in care trebuie sa mestecati in permanenta.
  • Turnati compozitia intr-un blender, adaugati frunzele de busuioc si o mana de baby spanac.
  • Amestecati la viteza maxima pana cand supa este cremoasa. Se serveste cu crutoane din paine integrala de grau.

Indiferent daca doresti sa servesti supa rece sau fierbinte, ar fi bine sa ai la indemana un blender dedicat, din sticla termorezistenta cu functie speciala pentru supe, precum Soup Maker ProWellness SMM888BX. Acesta iti va permite sa mentii supa la temperatura ideala pana la 40 de minute, fara a trebui sa o reincalzesti inainte de servire, timp in care poti aduna familia in jurul mesei sau pregati alte preparate.

 

Prajitura in cana cu ciocolata

chocolate-834714_1920

Sursa foto: unsplash.com

Un deliciu pentru cei mici, dar si o recompensa dulce pentru cei mari dupa o zi lunga, prajitura in cana cu ciocolata sa face rapid si usor. Poti face cate portii vrei, fara a fi nevoie de tavi sau cuptor clasic. In plus, te poti bucura de ea in doar 3 minute, fiind o reteta ideala pentru pofticiosi.

Ingrediente: 1 ou, 3 linguri de zahar tos, 1 cutie de lapte, 4 linguri de faina, 2 lingurite de cacao, 70 g praf de copt, fulgi de ciocolata

  • Puneti oul si zaharul intr-un castron si amestecati-le cu mixerul. Adaugati laptele in timp ce amestecati pana cand compozitia devine cremoasa. Apoi, adaugati faina si cacao si amestecati pana cand obtineti o pasta omogena.
  • Se toarna amestecul rezultat in cani, se decoreaza cu chips-uri de ciocolata si se pun in cuptorul cu microunde timp de 3 minute.
  • Puteti servi cu chips-uri de ciocolata pe deasupra.

Fiecare isi cunoaste cel mai bine cuptorul cu microunde, de aceea ar fi bine sa ajustezi nivelul de putere si timpul in functie de cuptorul tau astfel incat prajitura sa iasa cat mai pufoasa.

 

Macrou afumat cu avocado pe paine prajita

bread-close-up-delicious-921214

Sursa foto: unsplash.com

Daca te-ai saturat de aperitivele clasice si vrei sa iti impresionezi oaspetii cu un preparat nou, sau ai nevoie de o gustare simpla si sanatoasa care sa te repuna pe picioare, painea prajita cu macrou si avocado poate fi solutia ideala. Gustul sarat al pestelui, evidentiat de dulceata feliilor de mar va aduce cu siguranta un element surpriza acestei retete.

Ingrediente: 4 felii de paine, 2 avocado, 250 g de macrou afumat, 2 mere, nuci macinate, 12 rosii Cherry, rozmarin proaspat, ulei de masline extra virgin, sare

  • Prajeste feliile de paine.
  • Curata si feliaza avocado si aranjeaza-l pe bucatile de paine prajita.
  • Taiati merele in felii subtiri si asezati-le pe avocado.
  • Adaugati macroul afumat, apoi rosiile Cherry taiate pe jumatate, nucile, rozmarinul si asezonati cu ulei si sare.

Este esential pentru acest preparat ca painea sa fie asa cum iti place, asa ca foloseste un prajitor de paine de calitate, cu mai multe niveluri de prajire ajustabile.

Nu trebuie sa fii un maestru culinar pentru a incerca aceste recomandari de preparate, trebuie doar sa lasi electrocasnicele sa isi faca treaba. Poti impartasi retetele cu cei dragi, metodele fiind simple si permitand fiecaruia sa isi puna amprenta pe aceste preparate folosind ingredientele lor preferate.


Distribuie

Articole Recomandate

Cele mai citite articole

Contacteaza-ne!

Ai nevoie de ajutor?
Suna la

*9010