Cum alegi plita ideala pentru familia ta

Publicat la data de: 07/09/2020, 10:03

Autor: Beko

Distribuie

Iti reamenajezi bucataria sau pur si simplu ai nevoie sa inlocuiesti aragazul vechi cu o plita incorporabila? Inainte de a face o noua achizitie, este important sa descoperi care sunt cerintele tale si sa studiezi ofertele de pe piata. In prezent, exista nenumarate solutii si electrocasnice ideale pentru orice camin. Cum alegi plita ideala pentru familia ta? Destul de simplu: poti incepe prin a studia cateva criterii de baza si, in functie de ele, sa iti clarifici cerintele.

Beko_Plita

Tipul si dimensiunile plitei

In primul rand, este esential sa stabilesti ce tip de plita ti s-ar potrivi. Exista mai multe optiuni:

  • Plita pe gaz – suntem deja familiarizati cu acest tip de plita, fiind unul dintre cele mai populare modele. Avantajul lor este ca nu necesita achizitia anumitor tipuri de vase pentru gatit, flacara este vizibila si permite sa incepi gatirea rapid;
  • Plita vitroceramica – este confectionata dintr-un material compozit ceramic, asemanator sticlei. Sub acest strat vitroceramic sunt ascunse elemente de metal spiralate, care incalzesc suprafata de gatit sub actiunea curentului electric;
  • Plita cu inductie – este asemanatoare cu plita vitroceramica, doar ca aceasta contine, in loc de elemente metalice spiralate, electromagneti puternici care, folosind curentul electric, incalzesc direct vasul in care gatesti si nu suprafata de gatit. Din acest motiv, plitele cu inductie sunt sigure, fiind potrivite mai ales familiilor cu copii. In plus, designul elegant, modern, simplu, se incadreaza in orice bucatarie moderna.

👉 Descopera gama completa de plite cu inductie de la Beko

Pe langa modul de functionare al plitei, importante sunt si dimensiunile ei. Daca ai o familie numeroasa sau esti pasionat de retete culinare si folosesti mai multe ochiuri atunci cand gatesti, ideale sunt plitele mai mari de 70-90 de cm, care iti permit sa utilizezi chiar si sase zone calde. De asemenea, plitele cu patru zone sunt potrivite oricarei familii, fiind printre cele mai cunoscute. De regula, acestea au 60 de cm. Daca, insa, una sau doua zone pentru gatit sunt suficiente pentru tine, atunci te poti orienta catre plitele care au dimensiuni de 30-36 de cm.

Siguranta in utilizare

cum alegi plita potrivita

 

Modul de functionare este esential, dar si mai importanta este siguranta pe care plita o ofera. Surprizele placute sunt singurele pe care ni le dorim in bucatarie si in casa noastra. Cele neplacute merita sa fie evitate. De aceea, tot mai multe plite moderne vin dotate cu functii care, in cazul depistarii unor probleme, opresc imediat alimentarea cu energie electrica.

De exemplu, plita incorporabila Beko HII64200FMT este dotata cu functia OverHeat Safety System, care blocheaza functionarea plitei, in cazul in care se depaseste o anumita temperatura. Functia Anti-Overflow System opreste automat alimentarea cu energie electrica, in cazul in care pe panoul de control al plitei este varsata, din greseala, mancare, supa sau alte lichide. Nu in ultimul rand, ChildLock permite oricarui parinte sa blocheze sistemul de functionare al plitei, astfel incat va impiedica accesul copiilor in operarea unitatii de control, iar in cazul in care suprafata plitei vitroceramice nu s-a racit suficient pentru a fi atinsa, ledurile de avertizare raman aprinse, datorita functiei Safety Lights.

👉 Descopera oferta noastra pentru Plita incorporabila Beko HII64200FMT

HII64200FMT

Tehnologiile inovatoare

plita incorporabila bucatarie

Functiile destinate sigurantei nu sunt singurele tehnologii inovatoare la care merita sa te uiti atunci cand vrei sa achizitionezi o plita noua. In cazul in care este nevoie sa gatesti in recipiente mai mari, cum sunt tavile, tehnologia Indyflex cu care vin dotate anumite plite te ajuta sa transformi doua suprafete de gatit ale plitei intr-o suprafata mai mare, potrivita pentru recipientele tale.


HII64201F2HT

Plita incorporabila Beko HII64201F2HT

Vezi produsulkeyboard_arrow_right


HII64800FHTX

Plita incorporabila Beko HII64800FHTX

Vezi produsulkeyboard_arrow_right

Aceste plite ofera flexibilitate in bucatarie, datorita functiei Indyflex, care le face usor adaptabile si simplu de folosit, mai ales in familiile mari.

Consumul

Cand vine vorba de plitele pe gaz, consumul variaza in functie de: numarul de arzatoare, diametrul si puterea lor, inaltimea gratarelor (cu cat vasul este mai apropiat de flacara, cu atat vei putea gati mai rapid si cu un consum mai mic). De regula, consumul este unul mediu, echilibrat. In cazul plitelor electrice, specialistii spun ca cele cu inductie sunt cele mai economice.

In concluzie, toate aceste caracteristici te pot ajuta sa-ti simplifici cautarile. Nu uita sa tii cont de raportul calitate pret, garantia oferita, dar si de durabilitatea produsului.

Sursa foto: Shutterstock


Distribuie

Articole Recomandate

Cele mai citite articole

Contacteaza-ne!

Ai nevoie de ajutor?
Suna la

*9010