Aspiri ineficient? Cum cureti pardoselile, fara risipa energetica si de timp

Publicat la data de: 04/04/2022, 10:02

Autor: Beko

Distribuie

Covoarele incep sa capete un aspect prafuit sau dobandesc margini intunecate? Simti ca in aer e mai mult par de la cainele sau pisica ta, ori vezi fire de praf care plutesc prin casa? Chiar si un miros bizar te poate face sa simti ca nu e curat la tine, desi iti dai toata silinta sa intretii casa luna.

Problema poate sa nu fie nici varsta covoarelor, nici vechimea casei, nici data indepartata a celei mai recente curatenii. Egal, daca aspiratorul tau pare ca nu face fata, nu inseamna ca ar fi stricat sau prea uzat.

Si atunci, decurge explicatia, la care sunt sanse ca nu te-ai fi gandit: nu aspiri cu totul corect. Nu e o ipoteza prea raspandita, desi greselile care pun bete in roate eforturilor casnice sunt destul de frecvente. E simplu sa folosesti aspiratorul intr-un mod nepotrivit.

👇 Uite cum sa ai parte de podele mai curate rapid, precum si de o mai mare satisfactie la curatenie! 👇

Pasul 1: Pregateste aspiratorul pentru folosire

Mizeria din recipientul de praf poate reduce, temporar, capacitatile aspiratorului si puterea acestuia de suctiune. De aceea, asigura-te ca il golesti dupa fiecare utilizare. O verificare suplimentara merita facuta inainte de a incepe treaba. Inspecteaza din nou recipientul de praf, sa stii precis ca ai evacuat continutul. Apoi verifica peria, ca sa fii sigur ca se roteste liber si nu e blocata de smocuri de par sau rotocoale de praf. Indeparteaza orice sfoara sau mizerie care a ramas infasurata in perie.

Pasul 2: Pregateste camera pentru aspirare

Daca intentionezi sa cureti praful de pe pervazuri, plinte sau orice alte suprafete, fa-o inainte de a aspira. Toata logica din spate este sa muti treptat mizeria de sus in jos, ca apoi sa o colectezi in recipientul dedicat al aspiratorului. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este prin curatarea prafului inainte de a pune aspiratorul in priza. Incepe cu cele mai inalte obiecte si spatii care cer atentia ta, cum ar fi lustrele si corpurile de iluminat. Apoi coboara nivelul treptat, asa incat sa stergi mobilierul si tot ce se afla la o distanta usor accesibila fata de sol.

Pasul 3: Foloseste-te de accesorii

Utilizeaza fara ezitare toate accesoriile aspiratorului, pentru a curata pana si cele mai inguste zone ale camerei. Incepe din colturi, acolo unde podeaua si peretii se intalnesc. Foloseste capul ingust, special pentru a patrunde in spatii mici, si traseaza intreaga circumferinta a camerei. Tot aceeasi perie mica poate fi utilizata prin jurul pieselor de mobilier care sunt asezate direct pe podea. Ulterior poti trece la peria principala, pentru a aspira partea centrala si cea mai intinsa a camerei.

👉 Aspiratorul vertical Beko ErgoClean™ 2in1 VRT51225VB de la Beko are o autonomie de pana la 45 de minute, ca sa il plimbi prin casa in voie, fara sa te incurci in cablul de alimentare. Flexibilitatea suplimentara e asigurata si de transformarea acestuia intr-un aspirator de mana, cu mare usurinta. Inlaturi cu el firimiturile de pe blatul de bucatarie, sau mizeria superficiala din masina, ramasa dupa ultima calatorie!

Cand pui la bataie toate dotarile aspiratorului tau, si te inhami la curatenie abia dupa ce ai o metoda de lucru clara, esti mult mai eficient. Economisesti timp pretios si, in consecinta, si electricitate, ceea ce e un mare castig pentru mediul inconjurator.

Cand poti fi responsabil, alege sa o faci, caci fiecare mica schimbare spre un stil de viata mai sustenabil conteaza. La final de zi, aceste ajustari care la o prima vedere par marunte sunt cele care, insumate, duc la schimbari remarcabile in bine.


Distribuie

Cele mai citite articole

Contacteaza-ne!

Ai nevoie de ajutor?
Suna la

*9010