Istoria Beko

In 1950, anul in care industrializarea abia incepuse sa-si faca simtita prezenta in Turcia, Vehbi Koç, fondatorul Koç Holding, era in cautarea unui produs care sa aduca in Turcia capital strain. Avand in vedere conditiile din Turcia din acei ani, el se asociase deja cu o fabrica denumita Bejenaro pentru a investi intr-o fabrica de sosuri si conserve, folosindu-se astfel de experienta lui Bejenaro in acel sector. Ca urmare a acesui parteneriat, in 1954 a luat nastere o companie; I-au pus numele Beko, imprumutand cate doua litere din numele celor doi: Bejenaro si Koç. Totusi, pe fondul situatiei din Turcia de la acea vreme, compania nu si-a putut incepe activitatea.

Curand, o noua oportunitate si-a facut loc: compania a devenit dealer al General Electric si a inceput sa vanda becuri electrice. Astfel, numele fabricii de conserve s-a schimbat in Beko Ticaret A.S. si, odata cu aceasta noua companie, Vehbi Koç a initiat primul sistem in regim de dealership din Turcia si a inceput sa livreze produse Arçelik.

In 1977, Beko Ticaret a transferat drepturile de distributie ale Arçelik catre Atilim. Incepand cu anul 1983, Beko a inceput sa activeze in sectorul produselor electrocasnice.

In anii 1990, Beko a capatat calitatea de brand de export, in cadrul Koç Group.

Pana in anul 2000, ca un rezultat al procesului de restructurare prin care a trecut Koç Holding Durable Goods Group, Beko s-a delimitat de Beko Ticaret A.S. si a inceput sa opereze sub umbrela Arçelik A.S, unindu-se cu brandul Arçelik. Fiind prima companie turceasca de electrocasnice mari disponibile spre vanzare si in pietele de peste granita, obiectivul BEKO a fost dintotdeauna sa devina un brand international. Beko este prima optiune a celor peste 400 de milioane de consumatori din cele 145 de tari in care este prezent, ducand mai departe succesul pe care l-a avut in Turcia, tara de origine. In prezent, la nivel global, un produs Beko este vandut la fiecare doua secunde.

keyboard_arrow_up

Contacteaza-ne!

Ai nevoie de ajutor?
Suna la

*9010

phone