Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal



Arctic S.A. cunoaste importanta datelor dvs. si se angajeaza sa protejeze confidentialitatea si securitatea acestora. De aceea, este important pentru noi sa va furnizam intr-o maniera integrata si practica informatiile legate de prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal in calitate de persoane vizate (utilizatori ai website-ului Arctic S.A., clienti, potentiali clienti, consumatori, potentiali consumatori) in cadrul prezentei Politici de prelucrare a datelor cu caracter personal, aplicabile pentru scopurile listate mai jos.
 
Va rugam sa parcurgeti aceasta Politica si sa ne adresati orice solicitare de detalii la datele de contact mentionate mai jos.
 
Totodata, aceasta Politica  promovata de Arctic S.A. are aplicabilitate asupra tuturor dispozitivelor utilizate in scopul accesarii website-ului, dispozitive de tip smartphone, tableta, televizor. In cazul in care nu sunteti de acord cu termenii si conditiile legate de utilizarea acestora (expuse in acest document din punct de vedere al protectiei datelor cu caracter personal dar si in termenii si conditiile generale, din punct de vedere al informatiilor confidentiale, drepturi de autor, etc.), va rugam sa nu utilizati site-ul www.beko.ro
 
Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, Arctic S.A. administreaza in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele cu caracter personal pe care ni le furnizati despre dumneavoastra, in contextul vizitarii site-ului si achizitionarii produselor Arctic S.A. sub urmatoarele branduri: Beko
 
Prin bifarea faptului ca sunteti de acord cu Termenii si conditiile / Politica de prelucrare a datelor cu caracter pesonal sau dupa caz, prin continuarea utilizarii site-ului si serviciilor noastre ulterior parcurgerii aceste Politici, sunteţi de acord cu aceasta Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal.
 
1. Scopurile pentru care colectam si prelucram datele dvs. cu caracter personal
 
Arctic S.A. colecteaza si prelucreaza datele dvs. cu caracter personal pentru urmatoarele scopuri de prelucrare:
 
A.    Administrarea, imbunatatirea si realizarea serviciilor furnizate de site-ul www.beko.ro
 
B.    Activitati comerciale de vanzari, cuprinzand realizare, administrare si dezvoltare vanzari, inclusiv vanzari online pe website-ul www.beko.ro, administrarea conturilor clientilor, cercetare / studii de piata, statistica.
 
C.    Reclama, marketing si publicitate, activitati de promovare a produselor si serviciilor Arctic S.A., desfasurarea companiilor promotionale,transmiterea de newslettere (buletine informative), de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentului consumatorului.
 
D.    Activitati de post vanzari, cuprinzand servicii de relatii cu clientii, informarea utilizatorilor / clientilor privind evaluarea produselor si serviciilor oferite (inclusiv evaluarea produselor pe website-ul www.beko.ro) imbunatatirea calitatii serviciilor de reparatii si intretinere a produselor comercializate prin activitatea desfasurata in cadrul serviciului Call Center; efectuarea interventiei de service, inlocuiri de produse.
 
E.    In scop probatoriu in legatura cu activitatile de mai sus si de arhivare.
 
 
 
2. Categoriile de date cu caracter personal pe care le prelucram
Pentru realizarea scopurilor de mai sus prelucram urmatoarele categorii de date cu caracter personal:
 
A.    Pentru administrarea, imbunatatirea si realizarea serviciilor furnizate de site-ul www.beko.ro:
-       nume, prenume, adresa (domiciliu/resedinta), e-mail, sex, data si locul nasterii, informatii tehnice cu privire la dispozitivul vizitatorului – locatia acestuia, adresa IP, tipul de echipament hardware, informatii in legatura cu intervalul orar precum si data la care a fost folosit website-ul Arctic S.A., alte informatii care rezulta din folosirea aplicatiilor de tip cookies];
 
Pentru mai multe informatii legate de cookie-uri, va rugam consultati Politica privind utilizarea cookie-urilor disponibila la urmatorul link beko.ro/cookies
 
B.    Pentru activitati comerciale de vanzari, cuprinzand realizare, administrare si dezvoltare vanzari, inclusiv vanzari online pe website-ul www.beko.ro, administrarea conturilor clientilor, cercetare / studii de piata, statistica:
-       nume, prenume, adresa (domiciliu/resedinta), cod numeric personal, e-mail, sex, data si locul nasterii, seria si numarul cartii de identitate, date bancare, in scopul efectuarii platii, adresa de livrare
 
C.    Pentru reclama, marketing si publicitate, activitati de promovare a produselor si serviciilor Arctic S.A., desfasurarea companiilor promotionale, transmiterea de newslettere (buletine informative), de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentului consumatorului.
 
-       nume si prenume, sexul, data si locul nasterii, telefon/fax, e-mail, adresa (domiciliu/resedinta),  obisnuinte/preferinte/comportament.
-       in plus, Arctic S.A. prelucreaza date constand in codul numeric personal si seria si numarul actului de identitate strict pentru identificarea castigatorilor campaniilor promotionale si pentru conformarea cu cerintele legislatiei fiscale.
 
De asemenea, unele din aceste date sunt necesare ca indentificator unic al persoanei in functie de tipul concursului/promotiei/simularii ori jocului la care participa.
 
D.    Pentru activitati de post vanzari, cuprinzand servicii de relatii cu clientii, informarea utilizatorilor / clientilor privind evaluarea produselor si serviciilor oferite (inclusiv evaluarea produselor pe website-ul beko.ro) imbunatatirea calitatii serviciilor de reparatii si intretinere a produselor comercializate prin activitatea desfasurata in cadrul serviciului Call Center, efectuarea interventiei de service, inlocuiri de produse:
 
-       nume si prenume, sexul, data si locul nasterii, telefon/fax, e-mail, adresa (domiciliu/resedinta), voce, obisnuinte/preferinte/comportament, alte date care rezulta din evaluarea produselor de catre clienti.
-       in plus, Arctic S.A. prelucreaza date referitoare la: cod numeric personal, serie si numar act identitate, date bancare, doar pentru situatiile in care intervin inlocuiri de produse.
 
E.    In scop probatoriu in legatura cu activitatile de mai sus si de arhivare: stocarea de date cu caracter personal mentionate la scopurile de mai sus, in vederea mentinerii evidentelor legate de activitatile desfasurate, pentru protejarea drepturilor in justitie si exercitarea altor drepturi conform legii si contractelor incheiate, indeplinirea eventualelor cerinte de arhivare, in acord cu dispozitiile legale.
 
Datele cu caracter personal care beneficiaza de un regim special de protectie cum ar fi codul numeric personal, seria si numarul actului de identitate, vor fi colectate si prelucrate in conditii limitative si in concordanta cu dispozitiile legale pentru asigurarea respectarii regulilor aplicabile in domeniul protectiei datelor cu privire la acestea.
 
Furnizarea datelor cu caracter personal este necesara pentru ca Arctic S.A. sa realizeze activitatile listate conform celor de mai sus. Un refuz din partea dvs. de a ne furniza aceste date ar putea atrage imposibilitatea din partea Arctic S.A. de a va furniza respectivele servicii, informatii, de a raspunde solicitarilor dvs. sau de a realiza orice alte activitati din cele listate mai sus.
 
 
3. Cui dezvaluim datele dvs. cu caracter personal
 
In vederea realizarii unuia sau mai multor scopuri din cele mentionate mai sus, Arctic S.A. poate dezvalui datele dumneavoastra cu caracter personal urmatoarelor categorii de destinatari:
 
-       partenerilor contractuali ai Arctic S.A. (cum este cazul companiilor cu care Arctic S.A. se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, alte companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a produselor si serviciilor noastre), furnizori de servicii (de marketing, curierat, servicii de plata / bancare, telemarketing sau alte servicii), inclusiv entitati care asista Arctic S.A. in prelucrarea de date in calitate de imputerniciti, asiguratori, autoritati publice (Parchet, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului), in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate, altor companii din acelasi grup cu Arctic S.A. precum si dvs. ca persoana vizata in contextul exercitarii dreptului dvs. de acces.
 
4. Transferul Datelor cu Caracter Personal in strainatate
 
Pentru realizarea unuia sau mai multor scopuri din cele indicate mai sus, o parte sau toate datele dumneavoastra mentionate mai sus pot fi transferate catre tari din Uniunea Europeana si din afara Uniunii Europene/Zonei Economice Europene. Pentru lista completa a tarilor catre care se transfera datele dvs. cu caracter personal, va rugam sa ne contactati la detaliile de contact de mai jos.
Arctic S.A. ia toate masurile necesare pentru a asigura ca datele dumneavoastra cu caracter personal sunt protejate in mod adecvat indiferent de locul in care sunt transferate.
 
 Prin transmiterea datelor dvs. cu caracter personal catre Arctic S.A. acceptati (in masura in care un acord din partea dvs. este cerut de lege), ca datele dvs. cu caracter personal:
- sa fie incluse in baza de date Arctic S.A. si ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate de catre Arctic S.A., inclusiv afiliatii si colaboratorii sai pentru desfasurarea si/sau derularea activitatilor care se incadreaza in scopurile de prelucrare de mai sus; acest consimtamant include si prelucrarea datelor legate de locatia echipamentului dvs, conform celor mentionate mai sus.
- sa poate fi transferate de catre Arctic S.A. atat afiliatilor sai precum si altei/altor entitati din tara sau strainatate, conform informatiilor de mai sus, pentru desfasurarea de catre acestea de activitati proprii legate de promovare si marketing si alte activitati conexe acestora.  
 
5. Prin citirea prezentei Politici ati luat la cunostinta de faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv:
 
  • de a fi informati cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal, conform legii;
  • de acces la datele dvs. cu caracter personal;
  • de interventie asupra datelor dvs. cu caracter personal;
  • de a nu fi supus unei decizii individuale cu caracter automat;
  • de a va opune prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati rectificarea, actualizarea ori stergerea datelor in conditiile  legii - in cazul datelor cu caracter personal prelucrate pentru scopuri de marketing direct, acest drept poate fi exercitat oricand, in mod gratuit si fara justificare;
  • de a va adresa justitiei in cazul in care s-au constatat incalcari ale legislatiei in materie.
 
Va puteti exercita aceste drepturi trimitand un e-mail catre Arctic S.A. prin accesarea formularului de contact la adresa beko.ro/contact sau ne puteti scrie la urmatoarea adresa de posta: Arctic S.A. Gaesti, str. 13 Decembrie nr. 210, judetul Dambovita sau de e-mail privacy@beko.ro
 
Pe baza unei cereri scrise, datate si semnate, expediate pe adresa Arctic S.A. Gaesti, str. 13 Decembrie nr. 210, judetul Dambovita sau prin transmiterea unui email la adresa email privacy@beko.ro, va puteti exercita, in mod gratuit, urmatoarele drepturi:
 - o data pe an, sa vi se confirme conform legii, faptul ca datele personale sunt sau nu prelucrate;
 - sa accesati si sa interveniti asupra datelor transmise;
 - sa va opuneti prelucrarii datelor pentru motive intemeiate si legitime legate de situatia lor particulara (cu exceptia prelucrarii de marketing direct, caz in care va puteti opune oricand in mod gratuit si fara justificare)
 - sa solicitati stergerea datelor, cu exceptia situatiilor prevazute de lege.
 
Puteti sa va opuneti oricand si fara justificare, prelucrarii datelor dumneavoastra cu caracter personal in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre Arctic S.A. (prin accesarea formularului de contact la adresa beko.ro/contact/ sau la adresa de posta: Arctic S.A. Gaesti, str. 13 Decembrie nr. 210, judetul Dambovita sau de e-mail privacy@beko.ro), a unei solicitari scrise, datate si semnate in acest sens. In acest caz, solicitarea dumnevoastrava fi inaintata catre departamentul specializat al Arctic S.A. care gestioneaza aceste solicitari; este posibil sa primiti un mesaj prin care se confirma ca optiunea dumneavoastra a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.
 
De asemenea, puteti sa va opuneti oricand, din motive intemeiate si legitime, conform legii, ca datele care va vizeaza sa faca obiectul prelucrarii de catre Arctic S.A., cu exceptia cazului in care exista prevederi legale contrare. In acest scop, puteti inainta Arctic S.A. o cerere scrisa, datata si semnata, la adresa de posta: Arctic S.A. Gaesti, str. 13 Decembrie nr. 210, judetul Dambovita sau un e-mail la privacy@beko.ro sau accesand formularul de contact la adresa https://www.beko.ro/contact  Si in acest caz, solicitarea dumneavoastra va fi inaintata catre departamentul specializat al Arctic S.A. care gestioneaza aceste solicitari si veti primi un raspuns din partea Arctic S.A. si orice alte informatii relevante legate de solicitarea dvs.
 
 
6. Prevederi speciale legate de minori
 
Arctic S.A. nu urmareste in activitatile sale de prelucrare de date, prelucrarea datelor cu caracter personal ale minorilor. O atentie deosebita de acorda de catre Arctic S.A. pentru a se asigura ca orice prelucrare a datelor cu caracter personal ale minorilor se realizeaza in conformitate cu cerintele legale si in cazuri strict determinate.
 
Arctic S.A. nu realizeaza activitati promotionale de marketing direct fata de minori.  
 
Minorilor care nu au implinit varsta de 14 ani nu li se permite solicitarea de servicii sau orice comunicatii pe site-ul Arctic S.A. au altfel de la Arctic S.A., ori participarea la concursuri sau campanii ale Arctic S.A., decat daca aceasta se realizeaza in numele minorului de catre reprezentantul legal sau tutorele minorului in cauza, conform legii.
 
Minorii care au implinit varsta de 14 ani pot achizitiona produse sau servicii si solicita si primi comunicatii de la Arctic S.A. numai daca au acordul reprezentantului sau tutorelui legal, conform legii.
 
De asemenea, orice persoana care ne furnizeaza datele personale prin intermediul site-ului sau alte aplicatii sau dispozitive acoperite de aceasta Politica garanteaza ca este major, respectiv are capacitate deplina de exercitiu.
 
Orice colectare sau prelucrare de date cu caracter personal ale minorilor se va realiza numai in conditiile legii, si avand in vedere cele de mai sus.
 
 
 
7. Durata prelucrarii datelor va fi determinata in general de momentul exercitarii dreptului dumneavoastra la opozitie, in conditiile art. 15 alin. 2 din Legea nr. 677/2001. Exceptie: Pentru datele  declarate in cadrul serviciului call center, durata prelucrarii datelor este de 5 ani, ca regula, sau pana la exercitarea dreptului de opozitie. De asemenea, Arctic S.A. poate stoca datele cu caracter personal pe o astfel de durata mai indelungata, in scop probatoriu si de arhivare.
 
Totodata, stocarea datelor personale pentru o perioada mai indelungata de timp se poate realiza pentru realizarea de statistici, imbunatatirea serviciilor, administrarea conturilor clientilor, cercetare / studii de piata.
 
8 Alte informatii
 
Va rugam sa verificati la fiecare utilizare a website-ului nostru prezenta Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal pentru a fi tot timpul informati in legatura cu aceasta.
 
La incheierea operatiunilor de prelucrare, datele inregistrate vor putea fi transferate, integral ori partial, oricarei alte persoane juridice cu respectarea legislatiei speciale in vigoare, in conditiile in care acestea vor fi folosite in scopuri similare cu cele prevazute in acest document.
 
Pentru inregistrarea eronata a datelor personale cauzata de softul de indexare a datelor, Arctic S.A. nu isi asuma nicio responsabilitate. 
 
Va semnalam faptul ca niciun program de securizare a informatiilor nu este infailibil.


keyboard_arrow_up

Contacteaza-ne!

Ai nevoie de ajutor?
Suna la

*9010

chat_bubble_outline phone