Cum citim noua eticheta energetica a masinii de spalat vase?

Eticheta energetica a masinilor de spalat vase este in curs de a fi schimbata. Incepand cu 1 martie 2021, toate nivelurile de eficienta energetica vor fi clasate exclusiv de la A la G, fara folosirea categoriilor A +, A ++ si A +++.

Noua eticheta isi propune sa promoveze electrocasnicele eficiente energetic si in acelasi timp sa introduca cerinte mai stricte in proiectarea ecologica, pentru performante de mediu imbunatatite. Noile reglementari vizeaza nu numai eficienta, ci si consumul energetic, intr-un mod mai usor de urmarit pentru consumatori.

Clasa de eficienta energetica a masinilor de spalat vase se bazeaza pe consumul de energie al programului Eco. Programul Eco este recomandat pentru indepartarea murdariei uzuale a vaselor asa incat acestea sa fie curatate cat mai eficient energetic. Deoarece presupune un consum redus de apa si electricitate, este cel mai eficient program al masinii de spalat vase.

Iata cum arata noua eticheta energetica a masinilor de spalat vase si ce inseamna simbolurile si numerele care o alcatuiesc:

1. Cod QR

2. Scala claselor de eficienta energetica (A - G)

3. Clasa de eficienta energetica

4. Consumul de energie al programului Eco (kWh/100 cicluri)

5. Capacitatea de ȋncarcare (seturi de vase) pentru programul Eco

6. Consumul de apa al programului Eco (litri/ciclu)

7. Durata programului Eco

8. Nivelul de zgomot (dBA) si clasa de zgomot

Nivel de putere sonora prin referinta la 1 pW

Contacteaza-ne!

Ai nevoie de ajutor?
Suna la

*9010