Cum citim noua eticheta energetica a masinii de spalat rufe cu uscator?

Eticheta energetica a masinilor de spalat rufe cu uscator este in curs de a fi schimbata. Incepand cu 1 martie 2021, toate nivelurile de eficienta energetica vor fi clasate exclusiv de la A la G, fara folosirea categoriilor A +, A ++ si A +++.

Noua eticheta isi propune sa promoveze electrocasnicele eficiente energetic si in acelasi timp sa introduca cerinte mai stricte in proiectarea ecologica, pentru performante de mediu imbunatatite. Noile reglementari vizeaza nu numai eficienta, ci si consumul energetic, intr-un mod mai usor de urmarit pentru consumatori.

Clasa de eficienta energetica a masinilor de spalat rufe cu uscator se bazeaza pe consumul de energie al noului program Eco 40-60 si pe ciclul Spalare si uscare. Programul Eco 40-60 este recomandat pentru indepartarea murdariei uzuale a hainelor din bumbac rezistent si panza, cu etichete care recomanda o temperatura de spalare intre 40° C si 60° C.

Iata cum arata noua eticheta energetica a masinilor de spalat rufe cu uscator si ce inseamna simbolurile si numerele care o alcatuiesc:

1. Cod QR (Nou)

2. Scala claselor de eficienta energetica (A - G)

3. a) Clasa de eficienta energetica ciclu complet (Spalare si uscare)
b) Clasa de eficienta energetica program Eco 40-60

4. Consum energetic ciclu complet Spalare si uscare(kWh/100 cicluri)

5. Consum energetic program Eco 40-60(kWh/100 cicluri)

6. a) Capacitatea ȋncarcare ciclu complet Spalare si uscare (kg)
b) Capacitatea ȋncarcare program Eco 40-60 (kg)

7. a) Consum de apa ciclu complet Spalare si uscare (litri/ciclu)
b) Consum de apa program Eco 40-60 (litri/ciclu)

8. a) Durata ciclu complet Spalare si uscare (h:min/ciclu)
b) Durata ciclu spalare (h:min/ciclu)

9. Clasa eficienta centrifugare

10. Nivel zgomot centrifugare (dBA) si clasa de zgomot

Programul Eco 40-60 este etalonul pentru a determina consumul de energie, consumul de apa, umezeala reziduala, zgomotul, durata programului, alaturi de eficienta spalarii, centrifugarii si a clatirii.
In calcularea valorilor de consum sunt folosite valorile obtinute pentru o incarcare pe un sfert, pe jumatate si completa a masinii de spalat rufe cu uscator.
Nivel de putere sonora prin referinta la 1 pW

Contacteaza-ne!

Ai nevoie de ajutor?
Suna la

*9010