Cum citim noua eticheta energetica a masinii de spalat rufe?

Eticheta energetica a masinilor de spalat rufe este in curs de a fi schimbata. Incepand cu 1 martie 2021, toate nivelurile de eficienta energetica vor fi clasate exclusiv de la A la G, fara folosirea categoriilor A +, A ++ si A +++.

Noua eticheta isi propune sa promoveze electrocasnicele eficiente energetic si in acelasi timp sa introduca cerinte mai stricte in proiectarea ecologica, pentru performante de mediu imbunatatite. Noile reglementari vizeaza nu numai eficienta, ci si consumul energetic, intr-un mod mai usor de urmarit pentru consumatori.

Clasa de eficienta energetica a masinilor de spalat rufe se bazeaza pe consumul de energie al noului program Eco 40-60. Programul Eco 40-60 este recomandat pentru indepartarea murdariei uzuale a hainelor din bumbac rezistent si panza, cu etichete care recomanda o temperatura de spalare intre 40° C si 60° C.

Iata cum arata noua eticheta energetica a masinilor de spalat rufe si ce inseamna simbolurile si numerele care o alcatuiesc:

1. Cod QR (Nou)

2. Scala claselor de eficienta energetica (A - G)

3. Clasa de eficienta energetica

4. Consum energie (kWh/100 cicluri)

In calcularea valorilor de consum sunt folosite valorile obtinute pentru o incarcare pe un sfert, pe jumatate si completa a masinii de spalat rufe.

5. Capacitate de ȋncarcare (kg)

6. Consumul de apa (litri/ ciclu)

In calcularea valorilor de consum sunt folosite valorile obtinute pentru o incarcare pe un sfert, pe jumatate si completa a masinii de spalat rufe.

7. Durata program Eco 40-60

Programul Eco 40-60 este etalonul pentru a determina consumul de energie, consumul de apa, umezeala reziduala, zgomotul, durata programului, alaturi de eficienta spalarii, centrifugarii si a clatirii.

8. Clasa eficienta centrifugare

9. Nivel zgomot centrifugare (dBA) si clasa de zgomot

Nivel de putere sonora prin referinta la 1 pW

Contacteaza-ne!

Ai nevoie de ajutor?
Suna la

*9010