Igienizarea completa a masinii de spalat

Orice produs cu cat este folosit mai des, cu atat mai mult este expus riscurilor. Din acest motiv, operatiunile de mentenanta sunt esentiale pentru buna functionare a oricarui dispozitiv electrocasnic. Pentru a prelungi durata de viata a masinii tale de spalat vase si pentru a evita posibilele defectiuni este necesar ca, o data pe saptamana, sa acorzi timp igienizarii produsului. Pe langa faptul ca pot favoriza dezvoltarea bacteriilor, resturile de mancare ramase pe tacamuri si vase, dar si impuritatile provenite din apa de alimentare creeaza, in timp, diferite avarii mai mult sau mai putin costisitoare.

Pentru a eficientiza pasii de igienizare, masinile de spalat vase Beko sunt dotate cu programe de curatare completa InnerClean, care combat aparitia problemelor ce tin de intretinerea produsului. Despre acest program, dar si alte metode de igienizare completa a masinii de spalat discutam in cele ce urmeaza in acest material.

Cum elimini mirosul neplacut din masina de spalat vase?

Daca o folosesti mult timp fara sa o cureti, masina de spalat vase poate prinde un miros specific, usor de sesizat. Acest lucru poate deveni neplacut, dar, din fericire, exista solutii eficiente prin care poti scapa de problema. 

In primul rand, o data pe saptamana curata sub jet de apa toate filtrele din interiorul masinii de spalat si verifica daca au ramas resturi alimentare pe ele. De asemenea, verifica in mod regulat daca filtrul furtunului care alimenteaza cu apa masina de spalat este curat si igienizat. Diverse impuritati pot ingreuna filtrul si il pot deteriora.  

Urmatorul pas pe care il poti face este sa cureti garnitura usii si suprafata interioara cu ajutorul unui material textil umed (nu utiliza niciodata substante abrazive, care pot zgaria peretii interiori ai masinii). Dupa ce ai scos toate vasele din masina de spalat, adauga, in compartimentul dedicat detergentului lichid pentru vase, cateva masuri de otet. Seteaza apoi masina la un program scurt, cum este si programul Mini 30' Beko, ce permite o spalare rapida, in 30 de minute, la 35°C, economisind astfel apa, timp si energie. Pune masina in functiune si las-o pana isi termina programul. 

Cum elimini depunerile de calcar

Pe parcursul utilizarii masinii de spalat, pe peretii instalatiei sale si a tevilor se pot forma depuneri de calcar cauzate de existenta sarurilor de calciu (in special carbonatul de calciu,   CaCO3) in apa care alimenteaza dispozitivul. Cu cat acestea sunt mai prezente, cu atat nivelul de duritate creste. In functie de gradul de duritate, apa poate fi clasificata astfel: 

 • Apa dedurizata, numita si apa moale si foarte moale (soft water) are concentratia de CaCO3 < 17,5 ppm (parti la un million);
 • Apa cu duritate scazuta are o concentratie de CaCO3 de 17,5-60 ppm;  
 • Apa de duritate medie are o concentratie de CaCO3 de 60-120 ppm;
 • Apa dura are o concentratie de CaCO3 de 120-180 ppm;
 • Apa foarte dura are o concentratie de CaCO3 > 180 ppm.

Cu cat apa este mai putin dura, cu atat continutul de saruri de calciu si magneziu este mai mic. De aceea, nici nu poate favoriza formarea depunerilor de calcar; in schimb, poate fi coroziva, afectand tevile sau instalatiile care alimenteaza cu apa masina de spalat vase. 

La polul opus se afla apa bogata in saruri de calciu, magneziu sau alte minerale, apa dura care  duce la:

 • Ineficienta spalarii (raman pete de detergent pe vase chiar si dupa clatirea lor); 
 • Instabilitatea sistemelor de racire; 
 • Colmatarea filtrelor; 
 • Deteriorarea instalatiei masinii de spalat (dioxidul de carbon rezultat in urma descompunerii la temperaturi ridicate a carbonatului de calciu mareste aciditatea apei, ceea ce va avea efect coroziv asupra instalatiei). 

De aceea, este foarte important ca dupa ce ai montat masina de spalat vase sa o reglezi in functie de nivelul de duritate a apei care alimenteaza locuinta proprie, astfel vei preveni aparitia depunerilor de calcar si vei evita posibilele avarii, defectiuni. Nivelul de duritate a apei se poate masura aplicand urmatorii pasi: 

 • Odata cu achizitionarea produsului, in pachetul Beko vei gasi o banda de testare a duritatii apei. Folosind aceasta banda si urmarind instructiunile din manualul de utilizare al produsului identifica nivelul de duritate a apei;
 • In functie de rezultatul obtinut va trebui sa setezi din meniul si panoul de control al masinii de spalat vase, nivelul de duritate corespunzator;
 • De asemenea, masinile de spalat vase Beko sunt dotate cu un sistem de dedurizare special. Acest sistem este prevazut cu un rezervor in care se adauga sare de dedurizare pentru a eficientiza functionarea masinii de spalat vase;
 • In cazul in care apa de alimentare are o duritate medie care depaseste 13°F, va trebui ca in rezervorul special sa adaugi sare de dedurizare; 
 • In final, tot in functie de nivelul de duritate, seteaza comutatorul de reglare a regenerarii din interiorul masinii de spalat. 

Care e cantitatea necesara de sare

Pentru ca produsul sa functioneze continuu la aceeasi performanta, sistemul de dedurizare al masinilor de spalat vase trebuie sa fie regenerat constant. In acest scop se utilizeaza sarea de dedurizare. Pentru asta, la prima utilizare a produsului trebuie sa umpli rezervorul aflat in interiorul masinii, in partea de jos, cu aproximativ 1-2 kg sare. Foloseste sare speciala de dedurizare, sub forma de granule sau pulbere care se dizolva total in apa, si nu sare de bucatarie. Unele masini de spalat sunt prevazute cu un indicator de sare care te anunta atunci cand rezervorul s-a golit si trebuie sa il reumpli. 

Cum intretii pe termen lung masina de spalat vase 

O data la 1-2 luni este recomandat sa utilizezi un program de curatare a masinii de spalat vase. Masinile Beko sunt prevazute cu programul de igienizare InnerClean, care te ajuta sa eficientizezi tot procesul de curatare si sa il faci rapid si usor. Deoarece programul functioneaza  la temperaturi ridicate, care pot deteriora calitatea vaselor, igienizarea trebuie efectuata in timp ce masina este goala. Seteaza programul InnerClean din panoul de control al masinii, adauga in compartimentul pentru detergent solutia de curatare de la Finish si astfel vei obtine rezultate maxime. Depunerile de calcar si grasimile din interiorul masinii vor fi eliminate rapid. 

10 Mituri

Unele persoane considera masina de spalat vase un “moft” si exista multe mituri in jurul ei. Citeste adevarul si afla cum o masina de spalat vase este elementul cheie atunci cand incerci sa iti usurezi activitatea zilnica.

placeholder
MIT 1

MIT: Masina de spalat vase consuma mai multa apa

ADEVAR: Studiile arata ca o masina de spalat vase consuma mai putina apa, folosind minimul de resurse necesare

placeholder
MIT 2

MIT: Masina de spalat vase consuma mult curent electric

ADEVAR: Masina de spalat vase Beko consuma putin curent electric, datorita clasei energetice A+++, dar si datorita motorului ProSmartInverter, care contribuie la consumul redus de electricitate

placeholder
MIT 3

MIT: Procesul de spalare a vaselor la masina dureaza mai mult

ADEVAR: Masina de spalat vase Beko te ajuta sa castigi timp, reducand la jumatate timpul pe care l-ai petrece spaland vasele manual

Tehnologii

Masinile de spalat vase Beko sunt dotate cu cu tehnologii si functii moderne, care iti eficientizeaza considerabil timpul si devin un electrocasnic de care nu te vei mai putea lipsi. O masa plina cu vase pe care le spalai de mana acum le poti curata, igieniza si usca intr-un timp mult mai scurt, intr-o singura incarcare.

In plus, exista functii care iti ofera flexibilitate si eficientizarea timpului, a costurilor si a energiei depuse. Iar motoarele masinilor de spalat vase sunt din ce in ce mai silentioase si mai rapide.

De acum incolo poti prepara mancarurile preferate, fara grija vaselor. Alegand masinile de spalat vase Beko vei obtine rezultate bune, economisind timp si energie in acelasi timp. In plus, prin design-ul lor elegant, aceste masini de spalat vase se potrivesc perfect in orice bucatarie.

placeholder

AutoDose

Tehnologia AutoDose- Dozeaza la fiecare spalare cantitatea de detergent lichid, din recipientul care trebuie umplut o data pe luna.

placeholder

AquaIntense®

Functia AquaIntense – Curata eficient si cele mai murdare vase din bucataria ta. Masinile Beko de ultima generatie sunt dotate si cu o functie foarte…

Testimoniale

Beneficii

5 ani garantie extinsa

Beko iti ofera 5 ani garantie pentru ca tu sa te bucuri de vase stralucitoare pentru mai mult timp.

10 ani garantie motor

Beko iti ofera 10 ani garantie pentru motoarele ProSmart Inverter, pentru ca tu sa te bucuri de o masina de spalat vase Beko silentioasa si durabila.

60 de zile banii inapoi

Beko iti ofera solutii ingenioase care sa raspunda nevoilor tale zilnice. Daca nu esti multumit de performanta produsului tau Beko, primesti banii inapoi.

Descopera produsele

keyboard_arrow_up

Contacteaza-ne!

Ai nevoie de ajutor?
Suna la

*9010

phone