Cum se instaleaza masina de spalat vase

Fie ca este incorporabila sau independenta, masina de spalat vase este utila mai ales atunci cand organizezi o petrecere la tine acasa sau o cina in familie. Avantajul este ca te scutesc de mult efort, masinile de spalat Beko oferindu-ti o cale rapida de a spala vesela. Asa ca daca te-ai hotarat sa achizitionezi un astfel de produs, curand va veni si etapa montarii ei. Vei vedea ca pasii sunt destul de simpli daca respecti cateva reguli esentiale.

Cum montezi masina de spalat incorporabila

Ai ales modelul potrivit, ai dat comanda, iar acum masina de spalat vase a ajuns la tine acasa pregatita sa fie montata. In cazul masinii de spalat incorporabila stii deja unde o vei aseza, pentru ca designul mobilierului din bucatarie trebuie gandit astfel incat sa includa produsul. Iar asta este avantajul masinilor incorporabile: te ajuta sa pastrezi o linie unica in bucatarie fara a incarca designul interior. Economisesti spatiu, iar montarea ei este destul de usoara daca urmezi cu atentie urmatorii pasi:

  • In primul rand, va trebui sa montezi picioarele produsului si sa le aduci la acelasi nivel. Exista patru picioruse reglabile care vin impreuna cu masina de spalat si pe care trebuie sa le fixezi in orificiile speciale aflate in partea de jos a produsului;
  • Observa ca in spatele masinii exista doua furtunuri. Cel inchis la culoare (gri) este pentru incarcarea cu apa, cel deschis (alb) este pentru evacuare. Desfa ambele furtunuri din clipsurile lor si racordeaza-l pe cel gri la reteaua de apa, iar furtunul de evacuare, cel alb, la sistemul de deseuri. Recomandat este sa instalezi un filtru care sa nu permita eventualelor reziduuri (nisip, pamant, rugina) sa intre in masina de spalat. Monteaza furtunurile cu grija, apoi poti conecta masina la reteaua de curent;
  • Urmeaza acum sa verifici duritatea apei care intra in masina de spalat vase. Foloseste banda de testare a pH-ului pe care o primesti impreuna cu produsul, iar in functie de nivelul obtinut vei regla masina de spalat. In manualul de utilizare ai un tabel de reglare a nivelului de duritate a apei si toti pasii corespunzatori;
  • Ajusteaza nivelul de duritate a apei atat din interiorul masinii, cat si din panoul digital, conform instructiunilor din manual;
  • Inainte de a pune masina in functiune adauga sare in sistemul de dedurizare a apei. Acest sistem se afla in interiorul masinii, in partea de jos si este prevazut cu capac din plastic rotund. Scoate mai intai capacul si, cu ajutorul palniei, adauga in rezervorul special saruri de dedurizare care trebuie sa fie sub forma de granule sau pulbere. Adauga un litru de apa in rezervorul de sare al masinii doar la prima utilizare;
  • In final mai trebuie sa adaugi detergentul si solutia pentru clatire in rezervoarele notate cu simboluri specifice. Compartimentul mare este pentru detergent, iar compartimentul mai mic de langa el, simbolizat cu un cerc sau o floare, este dedicat solutiei pentru clatire. Urmareste gradatiile de nivel din rezervoare pentru a nu depasi cantitatea de solutii necesare. 
  • Ruleaza apoi un program scurt pentru a testa functionalitatea masinii. In cazul masinilor Beko poti folosi programul special creat pentru vesela si pahare putin murdare. Pentru o incarcare completa spalarea se realizeaza in 30 de minute, la 35Ā°C, economisind astfel apa, timp si energie.

Cum montezi masina de spalat independenta

Acest tip de masina de spalat se monteaza la fel ca in indicatiile anterioare, avantajul este ca nu ai nevoie de suportul unui mobilier special. Ai libertatea sa montezi masina oriunde doresti, cu conditia sa fie asezata cat mai aproape de sistemele de racordare si evacuare. 

Cum montezi usa pentru masina de spalat vase incorporabila?

In accesoriile primite odata cu produsul vei gasi si ghidul de instalare a usii glisante impreuna cu patru sisteme de montare. Deschide ghidul de instalare si, urmarind sagetile si marcajele lui, pozitioneaza-l pe usa care trebuie sa fie montata. Vei vedea ca in desenul ghidului exista o linie punctata. Trebuie sa te asiguri ca aceasta este pozitionata chiar pe mijlocul marginii superioare. Urmareste apoi marcajele pentru cele patru sisteme de prindere si pozitioneaza cate unul in dreptul fiecarui marcaj, exact asa cum indica desenele. Cu ajutorul unei bormasini fixeaza sistemul de prindere, apoi monteaza rotitele usii glisante. Pentru a monta usa, pozitioneaza rotile in spatiile speciale din partea frontala a masinii de spalat si trage in jos pana cand se asaza corect. 

Cum racordezi masina de spalat vase la apa

Pentru fixarea robinetului de racordare pe teava de apa ideal este sa apelezi la un instalator calificat. Montarea robinetului nu este o etapa complicata, insa trebuie sa stii sa folosesti kiturile de racordare si sa montezi robinetul cu filet exterior fara sa existe scurgeri. 

Cand robinetul este fixat, conecteaza la el furtunul gri al masinii de spalat. Insurubeaza furtunul de alimentare cu apa pe robinet, iar dupa realizarea conexiunilor, deschide complet robinetele si asigura-te ca nu exista scurgeri. Presiunea care vine de la robinet trebuie sa fie cuprinsa intre 0,3 si 10 bar. Daca presiunea apei depaseste 10 bar, monteaza o supapa de scadere a presiunii.

Cum conectezi masina de spalat vase la evacuare

Furtunul de evacuare a apei poate fi conectat direct la conducta de canalizare sau la orificiul de evacuare al chiuvetei. Lungimea acestei conexiuni trebuie sa fie de cel putin 50 cm si de maximum 100 cm de la pardoseala. Daca folosesti un furtun mai lung de 4 metri este posibil ca vasele sa ramana murdare. Conecteaza furtunul la canalizare impingandu-l 15 cm in interiorul orificiului de evacuare si fara a-l indoi. Fixeaza etans furtunul de evacuare pentru a preveni desprinderea acestuia in timpul functionarii masinii. 

Cum reglezi picioarele

Picioarele produsului trebuie reglate in cazul in care observi ca masina se balanseaza sau usa nu se inchide corect. Reglarea difera de la un produs la altul, insa la unele exista patru picioruse nemontate, care vin impreuna cu masina de spalat vase si pe care trebuie sa le fixezi in orificiile speciale aflate in partea de jos a produsului. In plus, picioarele masinii de spalat trebuie sa stea pe o podea rigida, nu pe un covor sau pe suprafete similare.

Cum faci conexiunea electrica la masina de spalat vase

In primul rand, masina de spalat trebuie conectata direct la o priza cu impamantare, protejata cu siguranta conforma cu specificatiile tehnice ale produsului. Valoarea curentului trebuie sa nu fie mai mica de 16A, iar in caz contrar apeleaza la un electrician pentru a monta o siguranta de 16A. De asemenea, nu este indicat sa faci conexiunea prin intermediul prelungitoarelor sau prizelor multiple, ci direct la sursa. Dupa finalizarea programului de spalare, deconecteazaprodusul de la alimentarea electrica. In cazul in care cablurile de alimentare se avariaza in timp, trebuie sa fie inlocuite urgent de catre agentul autorizat de service.

Fii gata de actiune, cu un duo fabulos: Beko & Finish

Asa cum orice mit are nevoie de un rationament logic si sanatos care sa il dizolve, tot la fel masina de spalat vase are nevoie de detergenti puternici si solutii de clatire si curatare, ca sa dizolve murdaria.

Nu pune inca masina de spalat vase in functiune - esti sigur ca ai tot ce-ti trebuie? Beko, alaturi de Finish, iti face un checklist de provocari pe care le poti intampina si iti ofera solutia la fiecare. La propriu ā€žsolutiaā€: in fiecare situatie de care te lovesti, Finish are in portofoliu solutia pentru ea.

FARFURII MURDARE?

Inlatura resturile de mancare cu detergentul Finish Ultimate, pentru a nu fi nevoit sa speli din nou. Finish Ultimate este cea mai buna formula de curatare din gama Finish. Capsula noua cu Tehnologia superioara ACTIVBLU cu 3 camere combina pudra cu particule, gelul puternic si Powerball lichid oferind rezultate excelente in curatarea vaselor cu reziduuri alimentare intarite. Capsula se dizolva rapid si in intregime in masina de spalat vase, asigurand rezultate exceptionale chiar si la temperaturi scazute.

FARFURII UDE?

Gata cu farfuriile ude! Grabeste procesul de uscare, adaugand solutie de clatire in masina de spalat vase.

URME DE APA?

Fa-ti paharele sa straluceasca din nou. Elimina urmele de pe pahare cu Finish Sare si solutia de clatire a masinii de spalat vase.

MIROSURI NEPLACUTE?

Elimina mirosul neplacut provenit de la grasimea acumulata cu timpul in masina de spalat vase, folosind Finish Solutie de curatare a masinii de spalat vase si odorizantul.

Ai bifat toate punctele din checklist? Atunci esti pregatit sa mergem mai departe. 10 mituri despre masina de spalat te asteapta mai jos, sa le intelegi si sa le demontezi. Aliatii tai impotriva legendelor neadevarate? Faptele si pragmatismul, un duo redutabil. Precum si Beko & Finish: un alt duo pe care stii ca te poti baza in lupta cu urmele persistente de murdarie de pe vasele tale.

10 Mituri

Unele persoane considera masina de spalat vase un “moft” si exista multe mituri in jurul ei. Citeste adevarul si afla cum o masina de spalat vase este elementul cheie atunci cand incerci sa iti usurezi activitatea zilnica.

placeholder
MIT 1

MIT: Masina de spalat vase consuma mai multa apa

ADEVAR: Studiile arata ca o masina de spalat vase consuma mai putina apa, folosind minimul de resurse necesare

placeholder
MIT 2

MIT: Masina de spalat vase consuma mult curent electric

ADEVAR: Masina de spalat vase Beko consuma putin curent electric, datorita eficientei energetice totale si, in particular, datorita motorului ProSmartInverter, care contribuie la consumul redus de electricitate.

placeholder
MIT 3

MIT: Procesul de spalare a vaselor la masina dureaza mai mult

ADEVAR: Masina de spalat vase Beko te ajuta sa castigi timp, reducand la jumatate timpul pe care l-ai petrece spaland vasele manual

Tehnologii

Masinile de spalat vase Beko sunt dotate cu cu tehnologii si functii moderne, care iti eficientizeaza considerabil timpul si devin un electrocasnic de care nu te vei mai putea lipsi. O masa plina cu vase pe care le spalai de mana acum le poti curata, igieniza si usca intr-un timp mult mai scurt, intr-o singura incarcare.

In plus, exista functii care iti ofera flexibilitate si eficientizarea timpului, a costurilor si a energiei depuse. Iar motoarele masinilor de spalat vase sunt din ce in ce mai silentioase si mai rapide.

De acum incolo poti prepara mancarurile preferate, fara grija vaselor. Alegand masinile de spalat vase Beko vei obtine rezultate bune, economisind timp si energie in acelasi timp. In plus, prin design-ul lor elegant, aceste masini de spalat vase se potrivesc perfect in orice bucatarie.

placeholder

AutoDose

Tehnologia AutoDose- Dozeaza la fiecare spalare cantitatea de detergent lichid, din recipientul care trebuie umplut o data pe luna.

placeholder

AquaIntenseĀ®

Functia AquaIntense – Curata eficient si cele mai murdare vase din bucataria ta. Masinile Beko de ultima generatie sunt dotate si cu o functie foarte…

placeholder

Auto Door Opening

Functia Auto Door Opening – Permite deschiderea automata a usii la finalul ciclului de spalare pentru aerisirea masinii si uscarea eficienta a vaselor. Auto Door…

placeholder

CornerIntenseā„¢

Tehnologia CornerIntenseā„¢ – Asigura o curatare in detaliu pana si pentru vasele plasate in colturile masinii. Tehnologia CornerIntenseā„¢ creste calitatea spalarii, printr-un brat rotativ inovator,…

placeholder

Hygiene Intense

Functia Hygiene Intense – Igienizeaza vasele profund si inlatura aproape complet microorganismele daunatoare. O igienizare intensiva are mai multi pasi, dintre care fiecare indeplineste un…

placeholder

DeepWash

Tehnologia DeepWash – Cu accesorii ajustabile, fixezi vase de pana la 30cm inaltime deasupra jeturilor de apa. Pentru toate acele recipiente pe care ti-e imposibil…

Informatii utile pentru tine

Daca te-ai hotarat sau chiar cochetezi cu ideea de a iti achiziționa o masina de spalat vase, dar nu stii de unde sa incepi si care ar trebui sa fie criteriile principale pentru alegerea acestui electrocasnic, ar trebui sa citesti recomandarile noastre. Gasesti sugestii punctuale despre montarea, instalarea si intretinerea masinii de spalat vase. Descopera informatiile care te vor ajuta sa identifici masina de spalat vase potrivita pentru tine.

Beneficii

5 ani garantie extinsa

Beko iti ofera 5 ani garantie pentru ca tu sa te bucuri de vase stralucitoare pentru mai mult timp.

10 ani garantie motor

Beko iti ofera 10 ani garantie pentru motoarele ProSmart Inverter, pentru ca tu sa te bucuri de o masina de spalat vase Beko silentioasa si durabila.

60 de zile banii inapoi

Beko iti ofera solutii ingenioase care sa raspunda nevoilor tale zilnice. Daca nu esti multumit de performanta produsului tau Beko, primesti banii inapoi.

Descopera produsele

keyboard_arrow_up

Contacteaza-ne!

Ai nevoie de ajutor?
Suna la

*9010

phone