Cum pregatesti masina de spalat vase inainte de prima utilizare

Masina de spalat vase este unul dintre obiectele care simplifica semnificativ desfasurarea activitatilor zilnice. Daca tocmai ti-ai cumparat una, trebuie sa stii cateva informatii inainte de a o utiliza. Acestea ajuta la o buna functionare a masinii de spalat pe termen lung, dar te ajuta si pe tine sa nu intampini probleme atunci cand o folosesti pentru prima data.

 

Cum functioneaza sistemul de dedurizare al masinii de spalat

Apa dura este cea care contine cantitati mari de saruri de calciu si de magneziu, afectand suprafetele cu care intra in contact. Acesta este motivul pentru care apar depuneri de calcar pe instalatiile sanitare precum robinetele sau capetele de dus, dar si pe elementele componente din interiorul electrocasnicelor care folosesc apa pentru a functiona, printre care se numara si masinile de spalat vase.

Pentru a preveni defectarea lor timpurie si pentru a li se asigura o durata de viata mai mare, masinile de spalat vase Beko sunt prevazute cu un sistem eficient de dedurizare a apei. Acesta scade nivelul de duritate a apei pentru ca performantele masinii de spalat sa fie la un nivel cat mai inalt.

Sistemul de dedurizare se regleaza in functie de duritatea apei. La achizitionarea unei masini de spalat vase Beko vei primi si o banda de testare a apei, care te va ajuta sa afli cum trebuie reglat sistemul de dedurizare al masinii tale. Pentru aceasta trebuie sa lasi apa de la robinet sa curga aproximativ 1 minut, sa tii banda de testare 1 secunda in apa si apoi sa o scuturi. Asteapta 1 minut, apoi vei putea citi grafic pe banda care este nivelul de duritate a apei care urmeaza sa ajunga in noua ta masina de spalat vase.

 

Reglarea sistemului de dedurizare

Sistemul de dedurizare se regleaza imediat dupa ce ai pornit pentru prima data masina de spalat vase. Mai intai, trebuie sa apesi in acelasi timp tastele Time Delay si P+/P si sa mentii apasarea si dupa ce pe ecran va aparea numaratoarea inversa - 3, 2, 1. Apoi, apasa tasta P+/P pentru a activa una dintre cele 5 pozitii disponibile si foloseste tasta Time Delay pentru a regla un nivel in functie de duritatea apei de alimentare, pe care ai aflat-o cu ajutorul benzii de testare. Astfel, in functie de ce iti va arata banda de testare, exista urmatoarele variante:

  • Nivelul 0 si nivelul 1 de duritate: apasand tasta Time Delay, selecteaza nivelul de duritate a apei in pozitia 1, moment in care pe ecranul de afisare va aparea r1;
  • Nivelul 2: pozitia 2 - r2;
  • Nivelul 3: pozitia 3 - r3;
  • Nivelul 4: pozitia 4 - r4;
  • Nivelul 5: pozitia 5 - r5.

Dupa selectarea nivelului de duritate, salveaza setarea apasand tasta Pornit/Oprit. In cazul in care te vei muta intr-o locuinta noua, va trebui sa reglezi din nou sistemul de dedurizare, in functie de apa din noua locatie, pentru ca masina de spalat va avea sistemul reglat in functie de apa din vechea locuinta. Pentru aceasta, va trebui sa repeti pasii enumerati mai sus, care cuprind testarea apei de la robinet si reglarea sistemului.

 

Ce tip de sare se foloseste la masina de spalat vase

Sistemul de dedurizare al masinii de spalat necesita o ingrijire speciala, care sa ii asigure functionarea permanenta la performante maxime. De aceea se foloseste sarea pentru masina de spalat vase, care nu permite acumularea de depuneri de calcar pe componentele masinii, previne aparitia petelor si a urmelor de apa pe vase si prelungeste viata masinii de spalat vase.

Trebuie folosita doar sarea dedurizanta, care este special conceputa pentru masina de spalat vase si care este complet solubila in apa. De asemenea, este recomandata folosirea sarii sub forma de granule sau de pulbere pentru protejarea sistemului de dedurizare.

Alte tipuri de sare nu trebuie folosite in masina de spalat pentru ca pot afecta, in timp, gradul de functionare al sistemului. Sarea de bucatarie, de exemplu, contine carbonat sau fier, care afecteaza modul de functionare a masinii deoarece contribuie la cresterea duritatii apei.

 

Cum se pune sarea in masina de spalat vase 

Sarea de dedurizare trebuie introdusa in rezervorul de sare chiar inainte de a porni masina de spalat vase pentru prima data, avand in vedere ca acesta se va umple cu apa imediat dupa pornire.

Pentru a adauga sarea trebuie, mai intai, sa scoti cosul inferior. Apoi, deschide rezervorul de sare prin rotirea capacului in sensul invers acelor de ceasornic. La prima utilizare a masinii de spalat adauga 1 litru de apa in rezervor inainte de a pune sarea. Rezervorul trebuie umplut cu cel mult 2 kilograme de sare, care se pun folosind palnia de sare, si apoi inchis. Pentru ca aceasta sa se dizolve mai repede in apa o poti amesteca folosind o lingura. 

Daca nu vrei sa pornesti spalarea imediat, lasa masina sa efectueze un ciclu de spalare gol in programul cel mai scurt, pentru ca apa sarata sa se reverse si sa protejeze masina de spalat de ruginire.

Masinile de spalat vase Beko au un indicator care te ajuta sa stii cand trebuie sa reumpli rezervorul de sare. Cand acesta apare pe afisaj, inseamna ca in masina de spalat vase nu este suficienta sare. De asemenea, acesta ramane pornit si imediat dupa adaugarea sarii in masina, pana cand aceasta se dizolva, proces care poate dura chiar si cateva ore, in functie de duritatea apei si de dimensiunea granulelor de sare. 

10 Mituri

Unele persoane considera masina de spalat vase un “moft” si exista multe mituri in jurul ei. Citeste adevarul si afla cum o masina de spalat vase este elementul cheie atunci cand incerci sa iti usurezi activitatea zilnica.

placeholder
MIT 1

MIT: Masina de spalat vase consuma mai multa apa

ADEVAR: Studiile arata ca o masina de spalat vase consuma mai putina apa, folosind minimul de resurse necesare

placeholder
MIT 2

MIT: Masina de spalat vase consuma mult curent electric

ADEVAR: Masina de spalat vase Beko consuma putin curent electric, datorita clasei energetice A+++, dar si datorita motorului ProSmartInverter, care contribuie la consumul redus de electricitate

placeholder
MIT 3

MIT: Procesul de spalare a vaselor la masina dureaza mai mult

ADEVAR: Masina de spalat vase Beko te ajuta sa castigi timp, reducand la jumatate timpul pe care l-ai petrece spaland vasele manual

Tehnologii

Masinile de spalat vase Beko sunt dotate cu cu tehnologii si functii moderne, care iti eficientizeaza considerabil timpul si devin un electrocasnic de care nu te vei mai putea lipsi. O masa plina cu vase pe care le spalai de mana acum le poti curata, igieniza si usca intr-un timp mult mai scurt, intr-o singura incarcare.

In plus, exista functii care iti ofera flexibilitate si eficientizarea timpului, a costurilor si a energiei depuse. Iar motoarele masinilor de spalat vase sunt din ce in ce mai silentioase si mai rapide.

De acum incolo poti prepara mancarurile preferate, fara grija vaselor. Alegand masinile de spalat vase Beko vei obtine rezultate bune, economisind timp si energie in acelasi timp. In plus, prin design-ul lor elegant, aceste masini de spalat vase se potrivesc perfect in orice bucatarie.

placeholder

AutoDose

Tehnologia AutoDose- Dozeaza la fiecare spalare cantitatea de detergent lichid, din recipientul care trebuie umplut o data pe luna.

placeholder

AquaIntense®

Functia AquaIntense – Curata eficient si cele mai murdare vase din bucataria ta. Masinile Beko de ultima generatie sunt dotate si cu o functie foarte…

Testimoniale

Beneficii

5 ani garantie extinsa

Beko iti ofera 5 ani garantie pentru ca tu sa te bucuri de vase stralucitoare pentru mai mult timp.

10 ani garantie motor

Beko iti ofera 10 ani garantie pentru motoarele ProSmart Inverter, pentru ca tu sa te bucuri de o masina de spalat vase Beko silentioasa si durabila.

60 de zile banii inapoi

Beko iti ofera solutii ingenioase care sa raspunda nevoilor tale zilnice. Daca nu esti multumit de performanta produsului tau Beko, primesti banii inapoi.

Descopera produsele

keyboard_arrow_up

Contacteaza-ne!

Ai nevoie de ajutor?
Suna la

*9010

phone