Ouale sunt alegerea perfecta pentru mic dejunuri consistente si satioase. Pe buna dreptate: sunt o sursa excelenta de proteine, contin o varietate de vitamine si minerale, acizi grasi Omega-3 si, in plus, sunt gustoase chiar si servite simple, cu sare si piper. Dar asta nu le descalifica de la a fi incluse in cele mai sofisticate si atent preparate mese pentru dimineata.
👇 Cum sa te asiguri ca ai parte de un mic dejun perfect de fiecare data, cu oua gatite ca la carte? Iata mai jos o suita de recomandari pentru un rezultat numai bun sa apara in story pe Instagram! 👇
Oua ochiuri
Cand spargi un ou intr-o tigaie ti se poate intampla ca albusul sa se intinda, devenind un norisor cu margini crocante dar cam uratel la vedere. Un ou ochi merita sa fie splendid, de ce nu? Iar tu il poti transforma dintr-o optiune culinara banala, intr-o experienta.
Data viitoare cand prajesti un ou, foloseste o forma circulara metalica cu care decupezi aluatul pentru prajituri. Unge-i marginile cu ulei, pune-o in tigaie si sparge oul in interiorul inelului metalic. Iti va fi mai mare dragul de cercul perfect al albusului care va inconjura galbenusul moale si auriu! Cu atat mai mult cu cat reusita ti se va datora pe deplin.
👉 Plita incorporabila vitroceramica HIC64401 de la Beko este usor de manevrat in timpul prepararii alimentelor, si egal de usor de curatat dupa! Suprafata din ceramica sau sticla neteda, rezistenta la zgarieturi, transforma curatarea plitei intr-o activitate simpla, lipsita de provocari.
Oua fierte
Cand vine vorba de fierberea oualor, cea mai mare problema este sa le fierbi prea mult. Tine cronometrul aproape si seteaza-l corespunzator!
Ouale moi
Ouale fierte moi, cu albusurile ferme si galbenusurile cremoase, isi recupereaza tot mai mult din popularitate dupa o perioada in care ouale posate au fost foarte populare. Greu de zis ce e mai apetisant: galbenusul care se prelinge pe toast si in farfurie, combinatia de texturi sau poate nostalgia pe care ti-o trezesc ouale fierte moi pe care le mancai si acasa, in copilarie.
Desi nu e mare filosofie sa fierbi oua, riscul cel mare cand vine vorba de cele moi este sa le lasi prea mult pe foc – mai cu seama ca e o chestiune de secunde pana sa se intareasca galbenusul. Si chiar daca opresti alimentarea plitei la timp, temperatura ridicata a apei in care sunt puse va descreste lent, timp in care coagularea galbenusurilor va continua.
Pentru a preveni intarirea lor, pune ouale cu tot cu coaja intr-un castron cu gheata imediat ce estimezi ca sunt gata, pentru a intrerupre procesul de fierbere. Ar trebui sa fie suficiente 2 minute in care apa clocoteste, pentru a obtine rezultatul ideal.
👉 Aragazul FSM52330DAO de la Beko vine dotat cu High-Efficiency™ Gas Burner. Arzatoarele cu eficienta ridicata de la Beko iti vor oferi momentul de magie de care ai nevoie atunci cand te grabesti. Timpul petrecut in bucatarie va scadea considerabil, iar tu vei putea astfel gati mult mai economic si mai repede.
Ouale tari
Ouale fierte tari sunt grozave pentru oua umplute, salata de oua sau ca atare, servite alaturi de o selectie de branzeturi sau mezeluri, cat si legume proaspete de sezon.
De retinut e si ca ouale mai vechi sunt mai usor de curatat decat ouale proaspete. Asadar: ca sa economisesti timp in curatarea lor, cumpara ouale cu o saptamana inainte sa le prepari. Iar ca timp de fierbere, 5-6 minute vor fi suficiente.
👉 Plita incorporabila HILW75325SDX de la Beko iti garanteaza retete perfecte de fiecare data. Acestea sunt dotate cu tehnologia FlameAdjust™ , cu ajutorul careia poti seta cu usurinta dimensiunea flacarii.
Ce e mai remarcabil decat sa reusesti sa construiesti o masa spectaculoasa din cele mai simple si la indemana ingrediente? Cu ouale preparate perfect, fie ele prajite sau fierte, ai deja baza potrivita pe langa care sa alcatuiesti rasfatul suprem.
Sursa foto: Shutterstock