Sau prajirea in baie de ulei presupune ca alimentele sa fie imersate complet in grasime fierbinte si sa fie gatite rapid, datorita contactului cu aceasta. Pe langa gust, avantajul obtinut este ca prajirea nu dureaza mult. Uneori, alimentele sunt invelite intr-un strat de aluat. Poti gati asa atat legume, cat si diferite tipuri de carne sau produse de panificatie (gogosi, de exemplu). De asemenea, pentru a reduce timpul petrecut in bucatarie, poti folosi si friteuzele. Ca principiu de functionare, friteuza dispune de un cos rotativ sau fix, in care sunt puse alimentele, pentru prajire. Acesta intra intr-o carcasa care se incalzeste electronic, iar mancarea este preparata termic. Un alt avantaj al friteuzelor este ca includ acel cos rotativ, permanent inclinat, care se invarte in interiorul aparatului, astfel ca numai o parte a acestuia va fi scufundata in ulei pe parcursul prepararii mancarii, astfel ca alimentele absorb mult mai putin ulei decat in cazul prajirii clasice.
Descopera AICI 👉 Friteuza cu aer cald Beko, 3 l, 1300 W, Negru – te ajuta sa obtii rapid gustul delicios si textura perfecta a preparatelor prajite.