Materiale si texturi specifice stilului shabby chic
Lemnul, bumbacul, inul si metalul nu trebuie sa lipseasca dintr-un apartament decorat in stilul shabby chic. Pentru un aer autentic, lemnul ar trebui sa aiba vopseaua scorojita, iar metalul sa aiba urme de rugina. Dantela este detaliul care completeaza intotdeauna bumbacul sau inul in compozitia perdelelor, fetelor de masa sau servetelor. Florile de trandafir sunt nelipsite, iar elementele decorative in culori mai puternice vor crea contraste interesante.
Nepotrivirea aparenta a obiectelor in stilul shabby chic
Elemente ca mobila veche vopsita in alb, culorile pastelate, detaliile inflorate sau carourile, metalul cu urme de rugina, dantela si inul sunt elemente care, la prima vedere, nu se pot combina, pentru a da viata unui stil coerent.
Sunt insa caracteristicile definitorii ale stilului shabby chic. Tocmai din cauza acestei nepotriviri aparente intre aceste elemente, shabby chic reprezinta o provocare in designul interioarelor, limita intre acest stil si kitch fiind foarte fina.
Patina timpului, un element definitoriu in stilul shabby chic
Fiind un stil de design care a aparut ca raspuns la interioarele scumpe, moderne, elementele de decor peste care a trecut patina timpului sunt definitorii in acest stil. Vopseaua scorojita de pe mobila, rugina si materialele si texturile desprinse din secolul trecut nu trebuie ignorate, daca iti doresti un astfel de interior.