Cand stii ca ai nevoie de o lada frigorifica si cum o alegi

Publicat la data de: 05/20/2021, 12:23

Autor: Beko

Distribuie

Congelarea reprezinta un proces de pastrare pe termen lung a alimentelor, mult mai eficient decat deshidratarea sau afumarea. Marele beneficiu al acestei metode vine din faptul ca pastreaza gustul, proprietatile si beneficiile fructelor, legumelor, carnii si chiar ale produselor de patiserie. Dezvoltarea bacteriilor si a microorganismelor este exclusa, atunci cand temperatura de pastrare se cifreaza sub punctul de inghet, iar odata ce vor fi scoase la temperatura camerei, alimentele vor avea un nivel de proteine si de vitamine echivalent cu cel din starea proaspata. Fie ca vrei sa pastrezi o parte din bogatia naturala a verii, pentru lunile de iarna, fie sa stochezi materia prima din care sa poti prepara oricand un fel principal, o lada frigorifica iti usureaza enorm eforturile. In randurile de mai jos, trecem in revista atuurile acestei solutii si clarificam criteriile dupa care este bine sa alegi exemplarul potrivit. 

Vezi 👉 AICI oferta noastra de LAZI FRIGORIFICE

Ce situatii creeaza nevoia unei lazi frigorifice

Particularitatile stilului de viata din fiecare gospodarie pot duce la trecerea la nivelul urmator, odata ce spatiul din congelator nu mai este suficient. Printre persoanele care aleg o lada frigorifica se numara cele care obisnuiesc sa isi faca mai rar cumparaturile, dar sa achizitioneze cantitati mari de alimente. Astfel, vor avea nevoie sa le stocheze rapid, in conditii de protectie sanitara deplina. O alta situatie, in care poti ajunge rapid la concluzia ca o lada frigorifica iti poate fi de folos in gospodarie, este cea in care ai o productie proprie de legume, fructe si chiar carne. Culese cu grija si ambalate corespunzator, in caserole ori pungi, legumele precum morcovii, pastarnacul, mazarea sau fasolea verde vor avea acelasi gust proaspat, chiar si dupa o perioada lunga de pastrare in lada frigorifica. De asemenea, carnea macra sau cea tocata, portionata pe masura unei ciorbe sau a unui anumit numar de chiftele, va reprezenta un as in maneca, de fiecare data cand vei avea nevoie sa prepari rapid de mancare, fara sa mai faci cumparaturi. 

Vezi categoria noastra de  ▶ APARATE FRIGORIFICE

Care sunt avantajele oferite de o lada frigorifica

Cu o capacitate de congelare ce variaza intre 10-20 de kg/24 de ore si cu un volum cuprins intre 230-467 de litri, modelele de lazi frigorifice Beko iti pun la dispozitie tehnologii ingenioase, in conditiile unui consum eficient de energie. Panoul de control cu LED-uri iti permite setarea rapida a temperaturii, in compartimentele lazii frigorifice, precum si a functiilor dorite. Organizarea in interiorul lazii este foarte usoara, datorita cosurilor metalice dispuse ergonomic, ce pot fi scoase cu usurinta, pentru a fi spalate. 

De pastrarea temperaturii interioare la un nivel constant, pentru o functionare eficienta pe toata durata de viata a produsului, este responsabila izolatia densa, de calitate, iar materialele neinflamabile reduc drastic riscurile unui incendiu. Aceasta, insa, nu este singura caracteristica de siguranta a lazilor frigorifice Beko. Securizarea, cu ajutorul yalei, garanteaza controlul deplin asupra alimentelor, prin inchiderea etansa. Iluminarea interioara face mult mai usoara gasirea ingredientelor dorite, iar certificarea TUV a tuturor aparatelor frigorifice Beko iti garanteaza indeplinirea standardelor de constructie si siguranta specifice. 

Vezi categoria noastra de 👉 PRODUSE DE GATIT

lada frigorifica (1)

Cum alegi acest tip de aparat

Asa cum spuneam, exista o varietate de modele dintre care poti alege, in functie de caracteristicile tehnice disponibile. Inainte de a incepe demersul pentru alegerea unei lazi frigorifice, asigura-te ca i-ai pregatit un loc in care aceasta sa incapa si in care sa o poti folosi cu lejeritate de fiecare data, in deplina libertate de miscare. Vei alege, asadar, subsolul, terasa, beciul sau chiar garajul, in cazul in care dimensiunile bucatariei nu sunt suficient de generoase. Primul criteriu pe care il vei lua in seama este volumul, exprimat in litri.

Acesta trebuie pus in legatura cu valoarea corespunzatoare capacitatii de congelare, exprimata in kg/24 de ore. Aceste cifre sunt evidente pentru performanta, dar nu mai putin importante decat cea pentru consumul anual de energie, exprimata in kWh/an. Un alt criteriu esential este cel reprezentat de autonomia lazii frigorifice, in conditiile absentei alimentarii cu energie electrica, aceasta avand o variatie cuprinsa intre 36 si 45 de ore. 

Cu sfaturile de mai sus, achizitia viitoarei tale lazi frigorifice va fi mai usoara. Tehnologia viabila vine in sprijinul oricarui obicei de consum, cata vreme pui pe primul loc nevoile casei. 

Credit foto: Shutterstock


Distribuie

Contacteaza-ne!

Ai nevoie de ajutor?
Suna la

*9010