Bulion de rosii, pentru sosuri

Publicat la data de: 08/26/2021, 14:44

Autor: Beko

Distribuie

In niciun alt anotimp, dulceata si savoarea rosiilor nu concureaza cu cele pe care le garanteaza recolta de toamna. Coapte si suculente, rosiile de toamna isi asteapta randul sa fie adaugate intr-o salata caprese, ori o salata clasica cu castraveti sau ceapa. Combinatiile cele mai simple devin o desfatare, gratie aromelor pe care le capata rosiile sub soarele bland de septembrie.

👇 Ca sa prelungesti savoarea aceasta unica si sa te bucuri de gustul lor plin si peste iarna, transforma rosiile intr-un bulion perfect pentru pizza, paste si alte preparate. Uite mai jos cum il pregatesti! 👇

Alegerea rosiilor si extra ingrediente

In cautarea celor mai gustoase rosii, orienteaza-te dupa miros. Parfumul specific care te va duce cu gandul la verile copilariei, petrecute cu bunicii in livada, este diferentiatorul care nu da gres. Fiindca vei vrea sa cumperi o cantitate mare, ai de partea ta si acest atu, al volumului mare, prin care il poti convinge pe comerciant sa gusti inainte de a definitiva tranzactia.

Pe langa rosii, mai poti adauga in bulion tije de telina cu frunze, ori o bucata de hrean, precum si sare, cu rol de conservare a gustului, dar si a culorii sucului tomat. Sarea este un conservant popular, chiar si in cantitati mici. Nu e nevoie sa adaugi multa: la 6 kg de rosii, 3 lingurite rase vor fi suficiente. Astfel, daca depozitezi bulionul in borcane sterilizate, in camara, reduci posibilitatea sa se deterioreze in timp. Si mai bine ar fi sa le tii la frigider: asa ai toate sansele sa se pastreze nealterat.

👉 Frigiderul side-by-side GN1603140ZHXBN de la Beko iti ofera un spatiu larg, si bine organizat, pentru depozitarea alimentelor. Pregatirile tale pentru iarna nu vor fi zadarnice: ai garantia ca bulionul, gemurile si compoturile se pastreaza in conditii optime, mai cu seama ca frigiderul te atentioneaza prin aplicatia HomeWhiz® daca accidental ai lasat usa deschisa.

Modul de preparare

Dupa ce speli si tai rosiile in sferturi, le vei da prin masina de tocat, folosind accesoriul special pentru sosul de tomate. In caz ca nu ai acest aparat in casa si nici nu vrei sa investesti intr-unul, orienteaza-te spre alternativa manuala: opareste rosiile si preseaza-le cu dosul unei linguri, printr-o sita metalica. La suprafata acesteia vor ramane cojile, cotorul si semintele mari iar prin strecuratoare va curge sucul pe care l-ai obtine si la presa automata.

Un alt truc accesibil oricui este pasarea rosiilor la blender. E cea mai rapida varianta si, chiar daca consistenta finala va fi un pic diferita, acest procedeu ramane la indemana atunci cand vrei sa nu iti petreci mult timp in bucatarie.

👉 Pune blenderul de masa TBN7802DX de la Beko la treaba! Puterea de 800 W si viteza variabila, completata de functia Pulse, vor fi puse in valoare de cele 4 cutite din inox cu care este echipat pentru tocarea fina a alimentelor.

Fierberea bulionului

Sucul de rosii, asa cum l-ai obtinut la pasul anterior, urmeaza pus pe foc la intensitate medie spre masa. Foloseste o oala inalta, a carei margine depaseste considerabil nivelul de lichid, ca acesta sa nu se umfle peste buza cratitei. Adaugi sarea, hreanul si telina, daca iti doresti, si lasi sa fiarba pana se evapora cam un sfert din cantitate, amestecand la intervale de 10-15 minute. Va dura aproximativ o ora iar consistenta obtinuta la sfarsitul perioadei va fi groasa, cu aspect lucios si imbietor.

Bulionul e gata! Asteapta sa se raceasca si iti ramane doar sa il transferi in recipientele pregatite pentru stocarea lui peste iarna. La urmatoarea pizza sau urmatoarele paste cu sos rosu, desfaci capacul unuia dintre ele si simturile olfactive iti vor fi inundate instantaneu de cea mai suculenta amintire senzoriala a recoltei de toamna.

Sursa foto: Shutterstock


Distribuie

Articole Recomandate

Cele mai citite articole

Contacteaza-ne!

Ai nevoie de ajutor?
Suna la

*9010