Beneficiile unei case inteligente: cum rezolvi sarcinile casnice cu ajutorul smartphone-ului

Publicat la data de: 06/15/2020, 13:25

Autor: Beko

Distribuie

Evolutia constanta a tehnologiei si dezvoltarea multiplelor inovatii ne permit sa avem acces la tehnologii care, in urma cu cativa ani, pareau doar un vis frumos. Casa inteligenta, una dintre cele mai spectaculoase inventii ale secolului XXI, este un ansamblu de sisteme si echipamente care automatizeaza majoritatea operatiunilor si obiectelor casnice, de la masini de spalat pana la iluminat, administrand eficient sistemele de securitate ale casei.

masini de spalat vase

La momentul actual, tot mai multe persoane inteleg avantajele pe care aceasta tehnologie le-o poate oferi si aleg sa o implementeze in propriile lor locuinte. Daca si tu iti doresti sa te bucuri de confortul pe care o casa smart ti-l ofera, in cele ce urmeaza iti prezentam toate beneficiile unui astfel de sistem si iti oferim cateva exemple de activitati casnice care pot fi simplificate cu ajutorul acestuia.

beneficiile unei case inteligente_2

Care sunt beneficiile unei smart home

Datorita multiplelor tehnologii si functiilor pe care le indeplineste, o casa smart poate aduce numeroase beneficii oricarei persoane care decide sa apeleze la aceasta inovatie, printre care:

  • Cresterea nivelului de confort al utilizatorului prin automatizarea anumitor operatiuni care inainte se dovedeau monotone si consumatoare de timp. Astfel, o casa smart te va scuti de indeplinirea acelor activitati casnice care nu iti aduc placere si iti va permite sa ai mai mult timp pentru tine;
  • Economii substantiale la electricitate, gaze sau apa. Automatizarea echipamentelor iti va aduce un maxim de eficienta cu costuri minime. Desi sistemele din casa ta vor functiona astfel incat sa-ti asigure un maxim de confort, toate resursele vor fi folosite eficient, pentru a evita risipa;
  • Iti va oferi un grad de securitate sporit. Echipamentele de monitorizare video de la distanta si sistemele de securitate iti vor permite sa fii notificat in timp real, pe tableta sau pe smartphone, in cazul in care cineva incearca sa patrunda in casa ta;
  • Te va feri de evenimentele neprevazute. Detectoarele de fum, senzorii de inundatie sau detectoarele de gaz sunt conectate in permanenta la o unitate centrala, care te va notifica in cazul producerii oricaruia dintre aceste evenimente;
  • Intregul sistem poate fi utilizat cu usurinta de catre orice persoana, multumita interfetei grafice extrem de accesibile, care nu necesita cunostinte tehnice de specialitate pentru a fi operata. Astfel, printr-o simpla atingere de ecran, vei putea seta temperatura din locuinta ta sau vei putea porni masina de spalat vase. 

Vezi 👉AICI MASINA DE SPALAT VASE CU WiFi  

beneficiile unei case inteligente_3

Activitati casnice care pot fi simplificate cu sistemele smart home

Desi dispozitivele smart sunt unele complexe, scopul acestora este de a-ti simplifica principalele activitati casnice si de a te ajuta sa obtii eficienta maxima. Cu tehnologia HomeWhiz, vei putea sa gestionezi toate electrocasnicele din casa ta prin intermediul telefonului sau al tabletei, rapid si in siguranta, pentru a te bucura de mai mult timp liber si de un grad inalt de confort.

Iata care sunt principalele echipamente dintr-o casa smart, care pot fi controlate prin intermediul smartphone-ului.

 Sistemul de iluminat

Daca iti doresti sa fii in control deplin asupra sistemelor de iluminat din casa ta, astfel incat sa le gestionezi de la distanta si sa le poti programa pentru a se aprinde la o ora aleasa de tine, tehnologia smart home este potrivita pentru tine. Multumita aplicatiei mobile, ai optiunea de a seta o ora la care luminile sa se aprinda sau sa se stinga automat si ai posibilitatea de a le controla printr-o simpla atingere de ecran. Mai mult, in cazul in care ai plecat in graba de acasa si vrei sa te asiguri ca ai stins luminile din locuinta, poti verifica acest lucru tot prin intermediul aplicatiei de mobil, ori de cate ori iti doresti.

De asemenea, prin intermediul unui senzor de lumina, intensitatea luminoasa se va ajusta automat, in functie de lumina naturala, pentru a genera economii si pentru a te feri de lumina prea intensa, care ar putea deveni deranjanta.   

Aparatele electrocasnice

Un alt motiv foarte bun pentru care ar trebui sa te gandesti serios la implementarea de sisteme smart in locuinta ta este posibilitatea de a controla aparatele electrocasnice de la distanta. De la frigider la masina de spalat rufe, cafetiera, televizor, masina de spalat vase sau aspirator, toate pot fi controlate de la distanta ori programate pentru a functiona astfel incat sa-ti asigure un confort maxim.

Astfel, cu ajutorul aplicatiei de smartphone, vei putea controla aspiratorul, care se va ocupa singur de curatenie, vei putea programa cafetiera, pentru a gasi cafea proaspata in bucatarie atunci cand te trezesti sau vei putea porni masina de spalat rufe inainte de a ajunge acasa.

Vezi AICI 👉 MASINA DE SPALAT SMART

beneficiile unei case inteligente_4

Centrala termica si instalatia de aer conditionat

Sistemele smart se pot dovedi utile si atunci cand iti doresti sa te bucuri de temperatura potrivita in locuinta ta, fara a incarca foarte mult factura de electricitate sau pe cea de gaze. Cu ajutorul sistemelor automatizate, vei putea seta temperatura pe care ti-o doresti in locuinta, atat pe timpul iernii, cat si al verii, si poti programa sistemul de incalzire sau pe cel de racire pentru a functiona la capacitate maxima doar atunci cand esti acasa. Astfel, nu va trebui sa-ti faci griji cu privire la costurile generate de consumul ridicat al acestor aparate si nu vei mai pierde timp setand, de fiecare data, temperatura.

Sistemele de securitate

Pentru a-ti asigura un grad inalt de securitate si pentru a putea pleca linistit la serviciu sau in vacanta, stiind ca locuinta ta este in siguranta, ar trebui sa folosesti sisteme de securitate care pot fi actionate de la distanta. Conectate la o unitate centrala, acestea te vor notifica pe telefon de fiecare data cand exista o tentativa de intrare prin efractie in locuinta ta sau la producerea unui accident, precum o inundatie sau o scurgere de gaze, si iti va permite sa intervii rapid. Mai mult, daca iti dotezi casa si cu camere de supraveghere, vei putea urmari in timp real, de pe telefon, evenimentele petrecute in casa ta, indiferent de locul in care te afli.

Alege sa fii in pas cu tehnologia si transforma-ti casa intr-una inteligenta. Nenumaratele avantaje de care te vei bucura iti vor confirma ca ai facut o alegere foarte inspirata, de care te vei bucura multi ani de acum incolo.

Sursa Foto: Shutterstock 


Distribuie

Cele mai citite articole

Contacteaza-ne!

Ai nevoie de ajutor?
Suna la

*9010