Beko foloseste pentru aparatele de aer conditionat un agent refrigerant prietenos cu mediul

Publicat la data de: 08/01/2018, 13:38

Autor: Beko

Distribuie

Fiecare dintre noi isi doreste sa se bucure de cat mai mult confort in propria locuinta. Vara, cand afara se inregistreaza temperaturi ridicate, este foarte reconfortant sa stim ca putem avea o oaza de racoare chiar la noi acasa. Aparatele de aer conditionat ne permit sa ne retragem in zilele caniculare intr-o ambianta placuta, care ne asigura confortul de care avem nevoie pentru a ne odihni bine, a ne relaxa si a petrece timp impreuna cu familia.

Beko a ales sa faca o schimbare in ceea ce priveste gama de aparate de aer conditionat, care sa aduca mai multe beneficii atat utilizatorilor, cat si mediului inconjurator. Agentul refrigerant R410A a fost inlocuit cu R32. Acesta are scoruri semnificativ mai bune in ceea ce priveste impactul asupra mediului si eficienta energetica. Hai sa vedem exact cum se traduc aceste informatii si care sunt avantajele concrete.

Scorul GWP – Global Warming Potential (Potentialul de Incalzie Globala) – este cu 68% mai mic in cazul R32 decat R410A

Global Warming Potential (GWP) masoara impactul pe care il au diferite gaze asupra incalzirii globale. Practic se calculeaza cata energie absorb emisiile unei tone dintr-un anumit gaz pe o anumita perioada de timp, in raport cu emisiile unei tone de dioxid de carbon. Cu cat scorul GWP este mai mare, cu atat acel gaz prezinta un risc mai crescut privind incalzirea globala in comparatie cu dioxidul de carbon pe aceeasi perioada de timp. Perioada de referinta utilizata de obicei pentru calcularea GWP este de 100 de ani.  

In cazul R32, scorul GWP este de 650, semnificativ mai mic decat cel al R410A, care este 2088.

De asemenea, este important de stiut ca R32 nu afecteaza stratul de ozon. Este un argument in plus pe lista celor care il recomanda drept un agent frigorific prietenos cu mediul inconjurator.  

Agentul refrigerant R32 are o eficienta energetica mai mare

Un aparat electrocasnic eficient din punct de vedere energetic foloseste mai putina energie pentru a functiona, oferind acelasi nivel de performanta sau chiar un nivel de performanta mai ridicat. Aparatele de aer conditionat Beko cu agent refrigerant R32 functioneaza cu un consum de energie mai mic cu 10% spre deosebire de R410A. Totodata, R32 are capacitatea de a face ca aerul din incapere sa ajunga la temperatura setata intr-un interval de timp mai scurt.

Zone-Follow-Sec

 

R32 raspunde nevoii de a utiliza eficient resursele naurale

Deoarece Pamantul dispune de resurse limitate, trebuie sa inovam pentru a gasi mijloacele prin care le putem folosi cat mai eficient si responsabil. Agentul refrigerant R32 raspunde cu succes acestui demers. Eficienta sa ridicata implica utilizarea unei cantitati mai mici pentru incarcarea sistemului, reducandu-se astfel si costurile de intretinere.

Vezi mai jos cu cate procente scade cantitatea de agent refrigerant necesara functionarii in functie de capacitatea aerului conditionat.

  • 9.000 BTU – 35%
  • 12.000 BTU – 45%
  • 18.000 BTU – 15%
  • 24.000 BTU – 20%

*comparatia este realizata pentru R32 in raport cu R410A.

 

Este mai usor de reciclat

R32 este un agent frigorific monocomponent, prin urmare este mai usor de reciclat la finalul duratei de viata. Alte tipuri de agenti refrigeranti sunt rezultatul unor mixuri, motiv pentru care sunt mai greu de gestionat, fiind necesara o separare a diferitelor substante care intra in compozitia lor.  

Aparatele de aer conditionat Beko fac ca zilele de vara sa fie si mai placute. Soare afara si racoare in casa reprezinta mixul perfect in anotimpul vacantelor. Functionarea aparatelor de aer conditionat inseamna mai mult decat o briza rece la tine in casa in miez de vara. Functiile acestora fac ca utilizarea sa fie mai simpla si mai placuta. Acestea vin la pachet cu beneficii in ceea ce priveste confortul de care ai parte atunci cand il folosesti.

Zone flow

Aparatele de aer conditionat dotate cu functia Zone Flow stiu sa ajusteze temperatura din jurul tau. Cum fac acest lucru? Foarte simplu. Prin intermediul senzorului din telecomanda aerului conditionat, care va detecta valoarea temperaturii aerului din zona in care te afli. In functie de aceasta, aparatul isi va ajusta functionarea pentru a-ti oferi confortul de care ai nevoie.

Self Clean

Respira un aer curata la tine in locuinta. Functia Self Clean impiedica formarea bacteriilor si a mucegaiului. Activarea acesteia face ca aparatul de aer conditionat sa functioneze la o putere foarte mica, pentru ca apa rezultata din condens in urma procesului de racire sa se evapore.

Afla din acest articol cum se realizeaza curatarea corecta a aparatului de aer conditionat.

Functie Jet Racire

Indiferent de cat de cald este afara, la tine in casa te poti bucura rapid de o atmosfera racoroasa. Chiar daca temperatura ajunge la 48°C afara , setand functia Jet Racire gradele din locuinta vor scadea rapid. Aparatul de aer conditionat recircula aerul existent in incapere, racindu-l in prealabil, pentru a-ti oferi confortul de care ai nevoie in zilele calduroase de vara.

Functie Dezumidificare

Nivelul de umiditate optim intr-o incapere trebuie sa fie intre 40 si 50%. In perioadele ploioase sau daca mediul de la tine din locuinta este mai umed, functia de dezumidificare face ca atmosfera sa fie una foarte placuta.

Sleep Mode

Modul Sleep asigura un mod de functionare economic si silentios al aparatul de aer conditionat. Racirea sau incalzirea aerului se stabilizeaza treptat intr-un interval de timp de 2 ore.

Auto Changeover

Lasa deciziile privind confortul din locuinta in seama aparatului de aer conditionat. Functia Auto Changeover ajusteaza automat modalitatea optima de functionare in functie de temperatura din interiorul camerei.

Timer 24h

Vrei ca atunci cand ajungi acasa sa te intampine un aer placut si racoros? Folosind Timerul 24h, poti programa oprirea si pornirea automata a aerului conditionat.


Creeaza un ambient placut la tine in locuinta. Ia decizii responsabile, care sa fie atat in avantajul tau, cat si a mediului inconjurator. Vrei sa iti achizitionezi un aparat de aer conditionat? Alege unul de la Beko cu agent refrigerant R32. Tu te bucuri de confort, iar mediul inconjurator primeste o mana de ajutor.


Distribuie

Cele mai citite articole

Contacteaza-ne!

Ai nevoie de ajutor?
Suna la

*9010