Alege un stil de viata prietenos cu mediul: ce poti face pe langa reciclare

Publicat la data de: 07/26/2022, 14:01

Autor: Beko

Distribuie

Un stil de viata responsabil fata de mediu este o celebrare a vietii simple si autentice, apropiate de natura si un mod de a practica activ valori sanatoase pentru tine si pentru ceilalti. Cea mai buna parte a unui stil de viata responsabil? In 9 situatii din 10, aceste obiceiuri iti aduc avantaje practice: sunt benefice pentru bugetul tau de consum, te ajuta sa fii mai constient de alegerile tale si iti dau un sentiment de control si satisfactie pentru reusita de a proteja mediul.

👇 Citeste in continuare ce comportamente vor face stilul tau de viata mai responsabil fata de planeta. 👇

Incearca sa elimini sau sa reduci folosirea plasticului

Inainte sa cumperi o noua caserola pentru depozitarea gustarilor, aminteste-ti ca plasticul se descompune foarte greu si, fiindca ramane in mediu mult timp, ameninta viata salbatica si rasandeste toxine. Plasticul contribuie, de asemenea, la incalzirea globala. Aproape toate obiectele din plastic sunt fabricate folosind substante chimice ce accentueaza efectele negative ale incalzirii globale.

Obisnuinta sa folosesti mult plastic se dezvata. Inlocuieste-o cu obiceiuri resposabile: ia de acasa o traista de panza, atunci cand mergi la cumparaturi, foloseste saculeti reutilizabili pentru fructele si legumele pe care le iei din supermarket sau de la piata si, pe cat posibil, renunta sa cumperi apa imbuteliata, mai ales in sticle de plastic.

👉 Combina frigorifica RCNE560K40DXBN de la Beko are incorporat un dozator de apa, care te va scuti sa procuri apa imbuteliata pentru consum. Dozatorul, montat in exteriorul aparatului frigorific, asigura apa rece si proaspata la o simpla apasare a clapetei, fara a fi necesara deschiderea usii. Totodata, rezervorul sistemului Water Dispenser este integrat ergonomic in usa frigiderului, spatiul de depozitare ramanand intact.

Spala rufele cu apa rece

Spalarea cu apa rece este mai ecologica fiindca masina de spalat rufe va folosi mai putina apa pentru spalare. In plus, un ciclu de spalare cu apa rece are o durata mai scurta decat unul normal, ceea ce rezulta intr-o economie de curent electric, care suplimenteaza economia de curent care ar fi fost folosit pentru incalzirea apei.

👉 Masina de spalat rufe WUE6512XWST de la Beko te ajuta sa speli eficient cu cele mai ecologice programe! Cu ajutorul tehnologiei SteamCure™, te asiguri ca hainele tale se vor pastra intr-o stare excelenta, datorita performantei utilizarii aburului, care se ridica din partea inferioara a tamburului. In functie de programul selectat, aburul poate fi eliberat la inceputul programului sau la finalizarea acestuia. Atunci cand este eliberat la inceput, aburul inmoaie murdaria, iar curatarea devine mai usoara.

Repara in loc sa arunci

De la haine si incaltaminte, pana la telefoane si electrocasnice, ai tentatia sa le arunci cand se strica fiindca pare varianta cea mai ieftina si mai ales simpla. Totusi, de multe ori reparatiile necesare sunt mai usoare decat te-ai astepta. Merita macar sa vorbesti cu un expert data viitoare cand ti se strica ceva in casa. S-ar putea sa ai o surpriza si sa poti salva obiectul, reutilizandu-l!

👉 Acum ai 5 ani garantie* la produsele Beko si 10 ani garantie la motorul ProSmart Inverter**, ca sa te bucuri mai mult de electrocasnicele tale! Pentru orice incident sau defectiune, o retea de service iti sta la dispozitie pentru asistenta si interventii.

Alege sa le arati copiilor si nepotilor cum sa traiasca respectuos fata de planeta si resursele ei. Generatiile tinere au nevoie de modele pe care sa le priveasca cu admiratie, iar tu o poti castiga facandu-ti obiceiuri „verzi”, ca cele de mai sus.

*Produsele electrocasnice Beko participante la campanie sunt disponibile in sectiunea Regulament. Pentru activarea extragarantiei, inregistreaza produsul in termen de 30 de zile calendaristice de la data achizitiei prin formular online sau prin call center Beko *9010 sau la adresa service@arctic.ro. Campania este valabila pana la 31 ianuarie 2022 . **Campania este valabila pe toata durata comercializarii produselor.

Sursa foto: Shutterstock


Distribuie

Articole Recomandate

Cele mai citite articole

Contacteaza-ne!

Ai nevoie de ajutor?
Suna la

*9010