Organizarea unei cine romantice acasa este un adevarat simbol al pretuirii, daruirii si afectiunii pe care i-o porti partenerului tau. Chiar daca o astfel de cina este oarecum diferita de o iesire la restaurant, iar la sfarsitul mesei, tu vei fi cel care va pune farfuriile in masina de spalat vase, crearea unei atmosfere romantice in propria voastra locuinta si efortul pe care il depui pentru a face ca totul sa fie perfect reprezinta o dovada a celei mai pure forme de iubire.
Cu toate ca alegerea ornamentelor, a muzicii si a tuturor elementelor decorative pare o sarcina usoara, pe care o poti duce rapid la bun sfarsit, cand vine vorba despre meniu, este posibil sa ai dificultati in a-l selecta pe cel potrivit. Desi partenerul tau va fi incantat de orice ai alege, probabil ca iti doresti ca momentul petrecut impreuna sa fie cu adevarat special, asa ca, in cele ce urmeaza, iti oferim o serie de idei de retete, potrivite pentru o cina romantica reusita.
Midii in sos de curry
Este un fel de mancare potrivit atat pentru pasionatii de fructe de mare, cat si pentru cei care incearca pentru prima data un astfel de preparat, datorita aromelor intense si gustului desavarsit, calitati care il fac potrivit pentru o cina romantica.
Ingrediente
- 1 kg midii;
- 100 ml vin alb sec;
- 1 lingura unt;
- 100 g smantana;
- 1 legatura de patrunjel;
- 1 lingurita de curry;
- ½ lingurita de turmeric;
- ½ lingurita de chimen;
- sare;
- piper.
Mod de preparare
Pune o tigaie pe foc, adauga untul, iar dupa ce acesta se topeste, pune si vinul. In paralel, pune o oala cu apa pe foc, in care vei fierbe midiile pentru 5 minute. Dupa ce sunt gata, incearca sa arunci scoicile care nu s-au deschis si pastreaza lichidul ramas in urma scurgerii acestora.
Pune midiile deoparte si lasa oala cu apa folosita la fierberea lor pe foc, deoarece peste acesta vei adauga smantana, in care ai pus deja curry, chimen si turmeric. Lasa compozitia pe foc, pentru cateva minute, pana cand capata consistenta, iar apoi adauga sosul format din unt si vin, dar si patrunjelul taiat marunt, amestecand bine, pentru a se omogeniza. In cele din urma, toarna sosul obtinut peste midii si serveste acest preparat alaturi de partenerul tau.
Pentru ca, de multe ori, nu poti fi 100% sigur de conditiile de depozitare si modul in care au fost manipulate produsele pe care le cumperi, este necesar sa apelezi la o solutie eficienta de igienizare a acestora, care te va proteja atat pe tine, cat si pe partenerul tau. Un sterilizator UV se poate dovedi solutia ideala de sterilizare a produselor ambalate, dar si a anumitor obiecte folosite cu regularitate, precum chei, telefoane sau portofele.
Gasesti AICI ⏩ STERILIZATOR UV MULTIFUNCTIONAL
Friptura de vita la cuptor
Daca partenerul tau este adeptul mancarurilor simple, insa bine preparate, aceasta reteta de friptura de vita la cuptor s-ar putea dovedi potrivita pentru o cina reusita. Iar daca nu esti tocmai experimentat in ale gatitului, ar trebui sa stii ca acest fel de mancare este unul cu care nu vei putea da gres.
Ingrediente
- 1 kg pulpa de vitel;
- 1 lingura ulei de masline;
- 1 lingurita amidon de porumb;
- 1 catel de usturoi;
- vin rosu;
- sare de mare;
- piper.
Mod de preparare
Incepe prin a preincalzi cuptorul la 190 de grade Celsius. Ia pulpa de vitel si, cu ajutorul unui cutit ascutit, fa 7-8 incizii in ea, la distante relativ egale. Taie usturoiul in rondele si, in fiecare dintre incizii, adauga cate o bucatica de usturoi, asigurandu-te ca aceasta este suficient de adanc introdusa, astfel incat sa nu iasa in timpul prepararii carnii. Unge bine pulpa cu uleiul de masline si presara piperul si sarea.
Dupa ce cuptorul s-a incalzit, pune pulpa de vitel pe grilajul acestuia, iar sub el adauga o tava cat mai adanca, pentru sosul care va curge din carne. Lasa preparatul sa se gateasca tot la 190 de grade, pentru aproximativ 30 de minute sau pana cand crusta capata o culoare maronie. La sfarsit, redu temperatura cuptorului la 110 grade si mai lasa preparatul pentru circa 5 minute, dupa care il vei scoate si pune intr-o folie de aluminiu, pentru a nu se raci.
Pentru sos, va trebui sa iei tava in care s-a scurs sucul din friptura si sa adaugi lichidul intr-o tigaie, pe care o vei pune pe aragaz. Adauga o ceasca de apa, amidonul, vinul si da tigaia la foc mediu, amestecand continuu, pana cand compozitia capata o textura omogena. Lasa sosul pe foc, pentru aproximativ 5-6 minute, iar dupa ce capata consistenta, opreste focul. Taie pulpa de vitel in felii si serveste-o alaturi de sos. Optional, se poate servi si alaturi de piure de cartofi.
Daca esti pe cale sa-ti achizitionezi un nou cuptor, ar trebui sa stii ca noile modele vin cu tehnologii revolutionare, care permit utilizarea aparatului electrocasnic la capacitate maxima. Pentru o preselectie rapida, mergi pe recomandarile cuiva priceput, care iti poate simplifica alegerea.
AICI gasesti ⏩ CUPTOARELE SI TOATE ELECTROCASNICELE BEKO RECOMANDATE DE CHEF ALEX PETRICEAN
Escalop de curcan in vin
Un fel de mancare simplu de preparat si usor, potrivit pentru cina, care va fi apreciat chiar si de cei pretentiosi, datorita gustului sau dulce-acrisor si aromelor complexe, care va vor delecta simturile.
Ingrediente
- 2 escalopuri de curcan;
- 50 ml vin alb demisec;
- 30 g unt;
- 1 varf de lingurita de scortisoara;
- 1 legatura de patrunjel;
- 3 linguri de smantana;
- sare;
- piper.
Mod de preparare
Taie escalopurile in fasii mici si adauga-le intr-o tigaie bine incinsa, in care ai pus deja untul, pentru a se topi. Lasa-le in tigaie cate 3 minute pe fiecare parte, iar inainte de a lua tigaia de pe foc, presara peste ele sarea, piperul si scortisoara. Scoate-le din tigaie si pune-le la cald, pana ce pregatesti sosul.
Intr-o alta tigaie, adauga vinul si smantana, alaturi de sare si piper, si lasa compozitia pe foc pentru aproximativ 4 minute, amestecand continuu, si asteapta sa se omogenizeze. Dupa ce sosul s-a omogenizat, adauga fasiile de curcan in tigaie si patrunjelul tocat marunt. Amesteca bine si mai lasa compozitia pe foc pentru inca 2 minute. Opreste focul, lasa preparatul sa se raceasca, iar apoi il poti servi.
Pregatirea pentru o cina romantica este simpla, atunci cand planifici din timp toate detaliile. Tine cont de preferintele partenerului tau, fii organizat si pregateste-te pentru o seara unica, in compania persoanei pe care o iubesti.
Sursa Foto: Shutterstock