Parfait de zmeura, o reteta delicioasa si fresh

Publicat la data de: 07/15/2022, 13:44

Autor: Beko

Parfait de zmeura, o reteta delicioasa si fresh
Parfait de zmeura, o reteta delicioasa si fresh
https://www.beko.ro/blog/wp-content/uploads/2022/07/shutterstock_136270685.jpg
2022-07-19
Beko

Nimic nu se compara cu un desert congelat, cu fructe. Insotit de un coulis racoritor de fructe si prezentat cu dragoste si imaginatie, parfait-ul congelat realizat cu ingrediente aromate sau fructate incanta in mod deosebit papilele gustative. Daca la origini desertul se facea exclusiv din cafea, astazi, el se declina intr-o gama larga de arome, […]

Homemade,Organic,Fresh,Fruit,Parfait,With,Berries,And,Granola

Nimic nu se compara cu un desert congelat, cu fructe. Insotit de un coulis racoritor de fructe si prezentat cu dragoste si imaginatie, parfait-ul congelat realizat cu ingrediente aromate sau fructate incanta in mod deosebit papilele gustative. Daca la origini desertul se facea exclusiv din cafea, astazi, el se declina intr-o gama larga de arome, care mai de care mai sanatoase si mai delicioase: de la praline si ciocolata pana la portocale confiate, caise sau zmeura. Intrucat nu avem intotdeauna un aparat de inghetata, dar avem mereu un congelator si pentru ca succesul unei inghetate cremoase consta in multa munca, parfait-ul congelat este o alternativa perfecta, mai ales atunci cand doresti sa gatesti adaptat caniculei verii. Iata ce trebuie sa stii despre acest desert, precum si cateva retete care te vor ajuta sa pregatesti un parfait… perfect!

Prepararea si servirea unui parfait

Italian,Strawberry,Dessert,Semifreddo,With,Sauce,-,Cold,Dessert,Like

Prepararea desertului

Sa faci un parfait inghetat  este copilaresc de simplu. Necesita putina munca, deoarece nu se prepara cu ajutorul unui aparat de inghetata. Ai nevoie de un mixer bun, de un congelator si de putina indemanare.

Incepe prin a amesteca bine galbenusurile si zaharul, pana cand amestecul se albeste. Precum in cazul tuturor preparatelor in care ouale nu sunt gatite, acestea trebuie sa fie cat mai proaspete (maximum 20 de zile). Sufletul oricarui parfait sunt ingredientele aromatice, menite sa ne gadile papilele gustative, de exemplu, semintele unei pastai de vanilie despicate pe lungime. Incorporeaza, apoi, frisca si, la final, ouale batute, ridicand usor mixerul, pentru ca parfait-ul sa ramana aerisit. 

La final, toarna amestecul intr-o forma la alegere, de exemplu, una de prajituri sau in vase mici ramen si lasa sa se intareasca cca. 4 ore, la congelator. Poti pregati un parfait cu cateva zile inainte. Este mai bine sa nu-l pastrezi mai mult de o saptamana la congelator, din cauza termenului de valabilitate limitat al oualor si pentru ca, in cele din urma, se intareste. 

Simplitatea prepararii sale nu este singurul avantaj. Facut din galbenusuri proaspete, zahar, albusuri batute spuma si smantana, parfait-ul congelat poate fi savurat ca atare, dar poate fi folosit si ca baza pentru prepararea unei tarte sau a unui sufleu congelat. Vara, se combina cel mai bine cu fructe proaspete si fructe de padure, in timp ce fructele uscate, citricele, nucile sau alte diferite arome pot fi adaugate in toate anotimpurile. Asta face din parfait un desert ce poate fi preparat tot timpul anului.

Descopera 👉 categoria noastra de aparate frigorifice, dotate cu functii inteligente si tehnologii de ultima generatie, si alege modelul care va asigura maximum de prospetime ingredientelor tale pentru parfait.

Mod de prezentare

Parfait-ul poate fi prezentat frumos in vase ramen mici sau in tavi de chec si apoi taiat felii si servit cu un sos de fructe.

Parfait-ul are un avantaj semnificativ fata de inghetata: poate fi taiat felii si nu incepe sa se topeasca imediat ce este servit. Acesta este motivul pentru care formele de tort sunt potrivite pentru congelarea lui. Pentru a facilita scoaterea sa din forma, este destul sa o ungi si sa o tapetezi cu o folie alimentara. Odata scos din forma, poti taia desertul dupa bunul plac.

Pentru o prezentare mai elevata, poti folosi miniforme din silicon de guguluf. Dupa ce scoti parfait-ul din forma, umple golul lasat cu compot sau sos de fructe.

Parfait-ul isi pastreaza forma perfecta mai mult timp, daca vei raci farfuriile in prealabil. De asemenea, este posibil sa fie necesar sa reintroduci portiile de parfait la congelator, pentru o perioada scurta de timp, inainte de a-ti servi oaspetii.

La fel de bine, in loc sa servesti parfait-ul feliat sau turnat in vase mici, il poti prezenta in coji de fructe. De exemplu in coji de portocala sau lamaie, taiate pe jumatate, cu miezul scos.

Pentru un desert care chiar va lua ochii tuturor invitatilor, alege sa gatesti doua tipuri de parfait, in culori diferite, in straturi. Lasa fiecare strat sa se raceasca 30 de minute, inainte de a-l turna pe urmatorul. Pune parfait-ul la frigider cu 15 minute inainte de servire sau taie-l in felii si pastreaza-l la congelator pana urmeaza sa fie servit.

Vezi 👉 congelatoarele verticale Beko, dotate cu sistemului de racire inovator No Frost, care mentine constanta temperatura in interior; astfel, te poti asigura ca desertul tau inghetat va iesi perfect.

Parfait de zmeura

Homemade,Italian,Rasberry,And,Pistachio,Semifreddo,On,Wooden,Table

Acest desert poate fi preparat cu o zi inainte. Aceeasi reteta se poate face si cu capsuni, cirese, pepene galben sau piersici. Poti adauga un strop din acelasi lichior ca fructul de baza al parfait-ului.

Ingrediente:

  • 450 g zmeura proaspata
  • ½ lingurita extract de vanilie
  • 500 g frisca lichida
  • 2 galbenusuri 
  • 150 g zahar
  • 50 g fistic tocat grosier

Mod de preparare: 

Pregateste o forma lunga cu folie alimentara. Amesteca 350 g de zmeura cu vanilia si pune la frigider. Bate smantana pentru frisca cu 50 g zahar si pastreaza la rece. Intr-un bol, bate bine galbenusurile cu zaharul ramas, pana se obtine un amestec spumant si alb. 

Adauga zmeura si incorporeaza frisca. Toarna preparatul in forma. Lasa la congelator cel putin trei ore. Decoreaza parfait-ul de zmeura cu fisticul tocat grosier si cantitatea ramasa de zmeura, apoi serveste imediat.

Bucura-te de savoarea autentica a fructelor, alegand frigiderele Beko, dotate cu tehnologie AeroFlow™, care permite distribuirea uniforma a temperaturii in interior, si tehnologia HarvestFresh™, care va permite zmeurei sa se mentina proaspata un timp mai lung.

Parfait de zmeura cu mascarpone

Delicious,Berry,Mousse,In,Bowls,On,Table,Close-up

Incearca o varianta racoritoare de parfait. Branza mascarpone ii va oferi o textura si mai cremoasa si onctuoasa. 

Ingrediente:

  • 200 ml smantana lichida
  • 5 galbenusuri 
  • 120 g zahar pudra sau zahar tos
  • 200 g mascarpone
  • 400 g zmeura

Mod de preparare:

Zdrobeste 100 g de zmeura si lasa la rece. Amesteca branza mascarpone cu 20 g zahar si adauga sosul de zmeura. Bate cele 5 galbenusuri cu restul de 100 g de zahar, pana cand amestecul se albeste, apoi incalzeste-l usor, la bain marie, continuand sa amesteci, pana cand preparatul se ingroasa. Lasa sa se raceasca. 

Bate ferm smantana pentru frisca. Omogenizeaza amestecul de mascarpone si zmeura cu cel de oua. Adauga treptat frisca batuta. La final, adauga zmeura ramasa, apoi toarna parfait-ul in forme individuale. Congeleaza peste noapte si serveste cu zmeura proaspata sau sos de zmeura.

Frigiderele Beko dotate cu tehnologia inovatoare Everfresh+ sunt ceea ce iti trebuie pentru a pastra in cele mai bune conditii prospetimea zmeurei si a smantanii de frisca, pentru a reusi sa realizezi un parfait de zmeura ideal.

Un parfait ca desert este culmea perfectiunii: racoritor, versatil, proaspat, aromat, fructat, are toate calitatile care sa-l propulseze in topul listei de deserturi din aceasta vara… sau din tot anul.

Sursa foto: Shutterstock

keyboard_arrow_up

Contacteaza-ne!

Ai nevoie de ajutor?
Suna la

*9010

phone