Colectarea apei de ploaie: cum o implementezi acasa la tine

Publicat la data de: 03/11/2022, 14:54

Autor: Beko

Colectarea apei de ploaie: cum o implementezi acasa la tine
Colectarea apei de ploaie: cum o implementezi acasa la tine
https://www.beko.ro/blog/wp-content/uploads/2022/03/shutterstock_1083225254.jpg
2022-03-11
Beko

Din totalul de apa consumata zi de zi, doar o mica cantitate o bei. In rest, apa curenta pe care o folosesti se iroseste pe treburi casnice, precum curatarea rufelor sau a vaselor. Aici ai putea la fel de bine sa utilizezi apa din alte surse, precum cea pluviala, si astfel contribui la economisirea resurselor […]

shutterstock_1083225254

Din totalul de apa consumata zi de zi, doar o mica cantitate o bei. In rest, apa curenta pe care o folosesti se iroseste pe treburi casnice, precum curatarea rufelor sau a vaselor. Aici ai putea la fel de bine sa utilizezi apa din alte surse, precum cea pluviala, si astfel contribui la economisirea resurselor naturale.

Ai oportunitatea sa observi cat de necesara si cruciala este aceasta resursa de care facem uz fara sa-i acordam mare imporanta. Planeta a fost suficient de generoasa incat sa ne ofere acest privilegiu, de care ne-am bucurat pana acum. Mai departe, cu resursele de mediu intr-o scadere continua, depinde de fiecare actiune marunta sa maximizam sansele unor comunitati mai ghinioniste si defavorizate la rezervele pe care ni le pune la dispozitie natura, nediferentiat. Facem asta atunci cand inchidem robinetul si nu lasam apa sa curga incontinuu, la periajul dentar. Si o facem atunci cand actionam asa incat sa ne procuram consumabilele de toata ziua din surse alternative.

👇 Citeste mai departe cum sa implementezi un sistem de colectare a apei de ploaie, pe care poti sa o folosesti la treburile din casa! 👇

1. Elibereaza acoperisul sau spatiul destinat colectarii

Acoperisul cladirii in care locuiesti este cea mai buna suprafata pentru a strange apa de ploaie, pentru ca e o suprafata extinsa, de contact direct cu exteriorul. In primul rand, asigura-te ca inlaturi orice ramasite de materiale de constructii sau mizerie, care ar putea contamina apa pe care o aduni.

2. Foloseste conducte de PVC ca sa directionezi apa spre containere

Poti colecta apa in butoaie, sau orice recipiente de volum mare. Ca sa o redirectionezi spre ele, anexeaza un sistem de tevi la scurgerea pluviala integrata in acoperis, asa incat apa sa nu se mai scurga in pamant, ci acolo unde o stochezi tu. Segmentele de PVC sunt usoare si usor de manevrat, ca acest proiect de sustenabilitate sa ramana cat mai usor de gestionat.

3. Adauga un filtru la suprafata containerului

Firele de praf, murdaria sau alte particule nedorite pot ajunge in apa de ploaie si sa iti saboteze eforturile. Ca sa le tii departe, instaleaza un filtru pe deasupra inelului butoiului sau a vasului colector.

4. Nu uita de conducta de preaplin

Ce se intampla cu apa atunci cand atinge limita superioara a volumului de stocare? Asigura-te ca prevezi aceasta situatie si preintampini un deznodamant neplacut. Printr-o conducta de preaplin care permite excesului de apa sa se scurga in sol sau spre o gura de canalizare, ai gasit si solutia la aceasta problema.

👉 Functia Fast+ ™, inclusa in masina de spalat vase incorporabila BDIN38644D de la Beko, iti ofera vase igienizate profund, cu un consum minim de apa si intr-un timp scazut. Folosind puterea de curatare a apei fierbinti, actioneaza de pana la 3 ori mai repede decat programele obisnuite si ajusteaza presiunea jetului, scazand astfel durata de spalare.

Utilizarea apei de ploaie pentru spalarea masinii, sau curatarea instalatiilor sanitare, este nu doar mai prietenoasa cu mediul, ci si mai rentabila. Mai mult, eficienta de spalare va fi ridicata, pentru ca duritatea acesteia este mai mica decat a apei curente. Asadar, vei putea utiliza si detergenti mai putin agresivi, care la randul lor sunt mai putin toxici pentru planeta. Asa arata responsabilitatea in lant: cu fiecare decizie, aparent mica, contribui la o schimbare mare a modului in care arata viitorul pentru generatiile urmatoare.

Sursa foto: Shutterstock

keyboard_arrow_up

Contacteaza-ne!

Ai nevoie de ajutor?
Suna la

*9010

phone