Publicat la data de: 09/07/2021, 10:39
Autor: Beko
Dincolo de amenajarea unui spatiu functional si estetic, care te reprezinta si in care revii mereu cu placere pentru ca este al tau, mentinerea unui mediu sanatos in locuinta este la fel de importanta ca sa-ti asiguri confortul. Din aceasta perspectiva, este esential sa stii cum pot fi neutralizate bacteriile si virusurile nu doar de […]
Dincolo de amenajarea unui spatiu functional si estetic, care te reprezinta si in care revii mereu cu placere pentru ca este al tau, mentinerea unui mediu sanatos in locuinta este la fel de importanta ca sa-ti asiguri confortul. Din aceasta perspectiva, este esential sa stii cum pot fi neutralizate bacteriile si virusurile nu doar de pe suprafete si obiecte, ci si din aer. Totodata, eliminarea cat mai multor alergeni si particule nocive, precum si adoptarea unor obiceiuri corecte aduc un plus de siguranta pentru tine si cei dragi.
Ce inseamna, mai exact, calitatea aerului din locuinta ta? Ce solutii smart ai la indemana pentru a mentine un aer sanatos in casa? Ce efecte are calitatea aerului asupra organismului? Sunt cateva intrebari ale caror raspunsuri se regasesc in cele ce urmeaza.
Potrivit Agentiei Europene de Mediu (AEM), petrecem 90% din timp in spatii inchise, fie ca este vorba despre locul de munca, fie ca ne referim la propria locuinta. Cum calitatea aerul pe care il respiri este esentiala pentru mentinerea unei stari de sanatate satisfacatoare, dar si pentru a avea energie pozitiva, expertii AEM au identificat care sunt principalii factori poluanti dintr-o casa si ce elementele definesc calitatea aerului. E bine sa-i cunosti pe toti, ca sa stii de ce este important sa ai un aer cat mai curat in casa si cum poti actiona corect ca sa-l mentii asa cat mai mult timp.
Calitatea aerului din casa ta depinde de foarte multi factori din afara locuintei, precum pulberile in suspensie, dioxidul de azot sau monoxidul de carbon, dar si de cei din interior, cum ar fi:
Pe langa factorii poluanti, care au un impact direct asupra calitatii aerului, aceasta este influentata si de nivelul umiditatii si al temperaturii din casa. Astfel, specialistii de la National Institutes of Health recomanda ca umiditatea din spatiile inchise sa nu depaseasca 40-60%, iar expertii de la Centrul American pentru Prevenirea si Combaterea Bolilor (CDC) mentioneaza ca in casa, temperatura ar trebui sa fie intre 20°C si 23°C, in sezonul rece, si intre 23°C si 27°C, vara.
Vestea buna, in tot acest context, este ca ai la dispozitie o multitudine de metode smart prin care poti monitoriza elementele-cheie care influenteaza calitatea aerului din locuinta si prin care poti elimina cat mai multi din factorii poluanti. De pilda, un purificator de aer cu senzor de praf incorporat, asa cum gasesti si in portofoliul Beko, permite detectarea automata a calitatii aerului din casa ta si iti indica, totodata, gradul de poluare. Astfel, in functie de culoarea indicatorului, calitatea aerului din casa ta este:
Descopera 👉 purificatorul de aer ATP7100I de la Beko, dotat cu senzor de praf incorporat si cu functie de ionizare, ajutorul tau de nadejde pentru monitorizarea calitatii aerului din locuinta ta, retinerea particulelor poluante si indepartarea mirosurilor neplacute.
Odata ce stii care sunt cei mai importanti factori care influenteaza calitatea aerului, este timpul sa te gandesti care ar fi cele mai eficiente metode prin care o poti obtine si mentine in casa ta. Si aceasta, fara sa depui foarte mult efort ori sa irosesti timpul liber, pe care oricum nu prea il ai. Una dintre solutiile smart pe care o poti pune in practica este dotarea casei cu electrocasnice moderne, dotate cu tehnologii si functii inovatoare. Daca pentru igienizarea suprafetelor, a obiectelor din casa, a ambalajelor produselor alimentare ori a tesaturilor, folosirea luminii UV este o metoda non-chimica, ce te ajuta sa ai o casa curata si dezinfectata, in ceea ce priveste calitatea aerului, purificatoarele inteligente iti vin in ajutor. La fel de importanta este, insa, si adoptarea unor obiceiuri corecte in ceea ce priveste gatitul, uscarea rufelor si nu numai. In continuare, afli ce poti face concret, pentru a avea un aer cat mai curat in locuinta.
Purificatoarele cu filtrare multipla permit igienizarea aerului in mai multe etape, astfel:
Purificatoarele de aer Beko, dotate cu tehnologia inovatoare HygieneShield™ si certificate Airmid asigura nu doar o filtrare multipla, ci si o igienizare completa a aerului. Concret, indeparteaza si 99.9% dintre virusurile* si bacteriile* din aer.
*Conform masuratorilor Airmid Healthgroup Ltd. realizate intr-o camera de testare contaminata cu gripa de tip A (H1N1), rezultatul a aratat o reducere de 99,9% a aerosolilor din virusul gripei A (H1N1) dupa 30 pana la 40 de minute de functionare, la cea mai mare viteza setata.
*Conform masuratorilor Airmid Healthgroup Ltd. realizate intr-o camera de testare contaminata cu aerosoli S.epidermidis, rezultatul a aratat o reducere cu 99,9% a aerosolilor S.epidermidis in 60 de minute de functionare la cea mai mare viteza setata.
*Conform Raportului de evaluare a riscului microbiologic al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) din 2008, gripa aviara, virusurile gripei umane, Legionella, virusurile hepatitei si coronavirusul SARS sunt mai mari de 20 nanometri (0,00002 mm). Accesează-l aici.
Ca sa intelegi si mai bine cum functioneaza un astfel de purificator, te invitam sa urmaresti materialul video de mai jos:
Un purificator cu functie de ionizare emite ioni negativi de oxigen si azot, care se prind de particulele poluante din aer, praf si alergeni, care devin mai grele si sunt mai usor de absorbit. In felul acesta, aerul este igienizat mai bine si, in plus, ionii negativi ii redau prospetimea, contribuind la o mai buna functionare a creierului, la fel cum se intampla cand petreci mai mult timp in natura, in mijlocul padurii, pe malul marii, al cascadelor. Totodata, un sistem de admisie de 360° permite purificarea aerului, indiferent de locul in care asezi aparatul.
Mentine calitatea aerului din locuinta ta si descopera 👉 Purificatorul de aer ATP6100I de la Beko, dotat cu patru straturi de filtre, inclusiv HEPA, functie de ionizare si sistem de admisie de 360°. Astfel, oriunde ai amplasa aparatul, aerul din incapere este purificat, iar praful si alergenii nu mai sunt o problema.
Un aer de calitate inseamna nu doar igienizare, prin indepartarea cat mai multor alergeni, virusuri, bacterii si factori poluanti, ci si eliminarea mirosurilor neplacute, provenite de la gatit ori folosirea produselor de curatare. Un purificator de aer care are si un filtru de carbon este solutia smart prin care poti mentine prospetimea aerului din casa, indiferent de activitatile pe care le desfasori.
Alege 👉 purificatorul de aer Beko ATP8100, cu functie de ionizare, pre-filtru, filtru HEPA, cu o eficienta ridicata in retinerea particulelor nocive. Totodata, filtrul de carbon neutralizeaza mirosurile neplacute si diversi compusi organici volatili.
Dincolo de beneficiile pe care ti le aduc tehnologiile si functiile revolutionare ale electrocasnicelor, calitatea aerului din casa ta depinde, intr-o foarte mare masura, de obiceiurile pe care le ai. Iata cateva sfaturi utile in acest sens:
Potrivit WebMD, calitatea aerului din casa are o influenta directa asupra sanatatii fizice, dar si asupra celei mentale. Iata de ce este important sa mentii un aer cat mai curat in locuinta:
Calitatea aerului din casa este influentata de o multime de factori, pe care, insa, ii poti monitoriza si controla cu ajutorul tehnologiilor moderne. Dincolo de folosirea unor electrocasnice smart, este important si sa ai deprinderi corecte, pentru a putea mentine un aer curat in locuinta.
Sursa video: Youtube Beko Romania
Sursa foto main: Beko
Sursa foto: Shutterstock
Electrocasnice mari
Aparate frigorifice Masini de spalat rufe Uscatoare de rufe Produse de gatit Masini de spalat vaseElectrocasnice mici
Aer conditionat Cuptoare cu microunde Aparate de cafea turceasca Fierbatoare Storcatoare de citrice Mini tocatoare Blendere de mana Prajitoare de paine Mixere Blendere Slow Juicer Aspiratoare Fiare de calcat Statii de calcatSuport
Cum achizitionez piese si accesorii Cum intretin Cum aleg Extragarantie Before Call Center Lista preturi service ManualeProtectia datelor personale
Nota de informare privind protectia datelor clientilor Nota de informare privind protectia datelor corporate Nota de informare cookies Formular de contact date cu caracter personal Politica globala privind confidentialitatea datelorContacteaza-ne!
*9010