Lenjeria de pat si prosoapele: cat de des sa le schimbi si cum sa le intretii

Publicat la data de: 03/11/2021, 15:07

Autor: Beko

Lenjeria de pat si prosoapele: cat de des sa le schimbi si cum sa le intretii
Lenjeria de pat si prosoapele: cat de des sa le schimbi si cum sa le intretii
https://www.beko.ro/blog/wp-content/uploads/2021/03/rufe-si-prosoape-2.jpg
2021-03-11
Beko

Casa ta este cu adevarat primitoare atunci cand totul in jurul tau straluceste. Dincolo de aromele uleiurilor esentiale sau ale diferitelor odorizante, cel mai placut miros este acela de proaspat spalat. O lenjerie de pat cu o textura catifelata, in culori vii, te ajuta sa dormi cu mai mare placere si sa te simti mai […]

rufe si prosoape (2)

Casa ta este cu adevarat primitoare atunci cand totul in jurul tau straluceste. Dincolo de aromele uleiurilor esentiale sau ale diferitelor odorizante, cel mai placut miros este acela de proaspat spalat. O lenjerie de pat cu o textura catifelata, in culori vii, te ajuta sa dormi cu mai mare placere si sa te simti mai bine in dormitorul tau. Un prosop cu o atingere blanda si cu o buna capacitate de a absorbi apa iti da o senzatie de rasfat, dupa fiecare dus. Pentru ca aceste textile intens solicitate sa faca fata unei folosinte cat mai indelungate si sa reziste la cat mai multe cicluri in masina de spalat, ai nevoie de cateva ponturi simple. Fara un tratament potrivit, prosoapele si lenjeria de pat se vor deteriora prematur, vor emana mirosuri neplacute si vor capata o textura abraziva. In cele de mai jos, facem o trecere in revista a modurilor in care speli si depozitezi aceste articole cat mai grijuliu. Vezi 👉 AICI oferta noastră de MASINI DE SPALAT RUFE

Cum speli corect lenjeria de pat

In primul rand, vei tine cont de recomandarea elementara in privinta spalarii lenejeriilor de pat si a prosoapelor: acestea nu vor fi introduse in masina de spalat simultan. Scamele ce se vor desprinde din prosoape, in timpul spalarii, se pot atasa usor de textura lenjeriilor de pat. Spalarea lenjeriilor de pat la o temperatura excesiva grabeste deteriorarea fibrelor de bumbac, iar alegerea unei temperaturi prea mari a uscatorului de rufe va face ca cearsafurile, fetele de perna sau cele de plapuma sa se micsoreze. Daca lenejeria din matase nu suporta mai mult de 30 de grade Celsius, cea din bumbac va putea fi spalata la 60°C. 

Tehnologia AquaTech, inglobata in masinile de spalat rufe Beko, iti garanteaza ingrijirea cu pana la 50% mai delicata a tesaturilor. Prin actiunea de a amesteca in prealabil apa si detergentul, inainte de a le pulveriza pe tesatura, precum si prin miscarea apei in interiorul tamburului masinii de spalat, AquaTech reprezinta o garantie pentru ingrijirea impecabila a firelor din profunzimea lenjeriilor de pat. Numarul redus al miscarilor tamburului in timpul spalarii este un avantaj al folosirii puterii apei, cu performante de spalare superioare, dar cu un tratament mai bland. Astfel, vei putea inlocui lenjeria de pat cel mult o data la doua saptamani, asa cum este indicat. 

Vezi categoria noastra de  ▶ USCATOARE DE RUFE

Stack,Of,Clean,Towels,On,Bed

Cat de des se spala prosoapele

Folosite intens, stranse, intinse si agatate, prosoapele de fata si de corp sunt unele dintre dintre cele mai solicitate textile din casa ta. Spre deosebire de lenjeriile de pat, prosoapele nu au de trecut doar testul spalarilor repetate, ce sunt, oricum, mai numeroase, ci si pe cel al pastrarii lor in aburul din baie, precum si pe cel al udarilor mult mai dese. Prosoapele acumuleaza o mare cantitate de bacterii, precum si celule de piele, fire de par sau scame, elemente ce pot grabi deteriorarea acestora, iar schimbarea lor se impune dupa trei utilizari.

Este necesara, asadar, o spalare a prosoapelor care sa le garanteze nu doar obtinerea unei texturi pufoase si prietenoase cu pielea, ci si o igienizare corespunzatoare, in acord cu solicitarile intense la care sunt supuse aceste textile. Le vei introduce in masina de spalat separat de rufe, iar cantitatea de detergent optima este mai mica decat in cazul bluzelor, puloverelor sau pantalonilor. Astfel, fibra prosoapelor nu va inmagazina inutil surplusul de detergent, iar textura lor se va mentine pufoasa si placuta la atingere. Temperatura de spalare a prosoapelor se situeaza in jurul valorii de 60°.

Vezi categoria noastră de 👉 MASINI DE SPALAT RUFE CU USCATOR

Lodz,,Poland,,July,11,,2018,Inside,Media,Markt,Electronic,Store,

Cum intretii corect lenjeria si prosoapele

Spalate corespunzator, prosoapele si lenjeriile de pat mai au de trecut o singura etapa, pentru a fi nu doar utile, ci si placute in utilizare. Uscarea corecta a lenjeriei si a prosoapelor are o importanta capitala, din cauza capacitatii acestora de a retine acarieni si de a dezvolta bacterii atunci cand sunt mentinute in stare umeda pentru prea mult timp. După uscare, pastrarea lenjeriilor de pat se poate face in stive dispuse orizontal, dar si in rulouri groase, dispuse in randuri. Depozitarea prosoapelor nu trebuie facuta dupa metoda des intalnita, prin stivuire, daca nu au fost uscate corespunzator. 

Dincolo de folosirea unei camere spatioase si a unor suporturi cat mai generoase, care sa permita o intindere buna a textilelor, uscarea prosoapelor si a lenjeriilor de pat necesita aportul tehnologiei performante. Optisense® foloseste senzori foarte precisi, de temperatura si de umiditate, pentru ca tu sa poti alege nivelul optim de uscare oferit de masina de spalat. Odata atins acesta, uscatorul de rufe se va opri in mod automat. Astfel, prosoapele si lenjeria de pat vor fi uscate omogen si isi vor pastra o textura prietenoasa cu pielea sensibila. 

Cu sfaturile de mai sus, le vei putea oferi tuturor celor ai casei lenjerie cu textura blanda si igienizata corect. Prosoapele vor fi mai placute la atingere, iar siguranta sanitara a tuturor va fi pe maini bune. 

Credit foto: Shutterstock

keyboard_arrow_up

Contacteaza-ne!

Ai nevoie de ajutor?
Suna la

*9010

phone