Solutii de amenajare pentru bucatarii mici

Publicat la data de: 11/11/2020, 12:01

Autor: Beko

Solutii de amenajare pentru bucatarii mici
Solutii de amenajare pentru bucatarii mici
https://www.beko.ro/blog/wp-content/uploads/2020/11/shutterstock_1566826951.jpg
2020-11-13
Beko

Amenajarea unei bucatarii de dimensiuni reduse intr-o maniera atat eficienta, cat si placuta poate fi o provocare pentru multi dintre noi. In acest proces trebuie sa tinem cont in primul rand de functionalitatile de care vom avea nevoie pentru gatit, dar conteaza si ca timpul pe care il petrecem in bucatarie sa fie agreabil. Cu […]

shutterstock_1566826951

Amenajarea unei bucatarii de dimensiuni reduse intr-o maniera atat eficienta, cat si placuta poate fi o provocare pentru multi dintre noi. In acest proces trebuie sa tinem cont in primul rand de functionalitatile de care vom avea nevoie pentru gatit, dar conteaza si ca timpul pe care il petrecem in bucatarie sa fie agreabil.

Cu o buna planificare, nu e nevoie sa facem compromisuri sau sa renuntam la aparatura care ne va simplifica mult munca. O bucatarie bine echipata se va dovedi foarte practica pe termen lung, iar solutiile de depozitare compacte vor folosi la optimizarea spatiului disponibil. Astfel, vei putea sa te bucuri de cine cu prietenii si seri de gatit alaturi de familie, fara sa resimti restrictiile spatiului restrans.

Tine cont in amenajare de ideile de mai jos, care te vor ajuta sa faci o alocare inteligenta a spatiului, asa incat rezultatul final sa raspunda cat mai bine nevoilor tale.

Incepe cu triajul ustensilelor si veselei

O solutie foarte buna si al carei impact ramane adesea subapreciat este sortarea vaselor, tacamurilor si ustensilelor pe care le-ai adunat in timp sau pe care visezi sa le cumperi. Gandeste-te sincer daca intr-adevar sunt utile sau doar pare ca ar putea fi folositoare la un moment dat. Este o mare capcana sa te inconjori de instrumente sofisticate, sau de uz foarte specific.

Porneste de la felurile de mancare pe care obisuiesti sa le gatesti si in functie de ele, selecteaza cele necesare in bucatarie. Vei simti o mare satisfactie sa vezi cat de bine te-ai organizat.

Nu evita mobila pe comanda

Mobilierul va fi foarte important in aspectul bucatariei si poate influenta puternic prin culoare si stil. Corpurile albe sunt cele mai indicate pentru a crea impresia unui spatiu mai mare, pe cand cele inchise la culoare trebuie evitate.

Sunt multe variante de mobilier de bucatarie de-a gata, anume conceput pentru bucatarii mici. Dar pentru a optimiza cat mai mult camera, ia in calcul si realizarea unor corpuri la comanda. Acestea vor avea exact dimensiunile potrivite si nu vei irosi niciun pic de spatiu.

Incastreaza electrocasnicele in mobilier

Tot din economie de spatiu, cat si pentru un design modern, ia in calcul electrocasnice incorporabile, care vor crea un aspect unitar al bucatariei. De exemplu, o plita cu inductie integrata in blatul de lucru iti va fi mai usor de folosit, iar cuptorul il poti monta separat. Flexibilitatea de a-ti aranja aparatura asa cum ai nevoie este un mare sprijin in provocarea de a gasi solutii pentru spatii mici.

Da un rol decorativ obiectelor vizibile

Intr-o bucatarie restransa, automat vor ramane obiecte care nu vor incapea in dulapuri. Ele pot crea un aspect dezordonat, dar daca iei in calcul din start aceasta situatie inevitabila, o poti rasturna intr-un avantaj.

Foloseste drept decoratiuni tot ceea ce ramane la vedere, fie ca vorbim de pahare si farfurii carora nu le gasesti un loc, sau orice alte unelte de gatit. Tigaile le poti atarna pe perete, si vei construi un decor demn de cele mai performante bucatarii de restaurant. O hota decorativa cu un aspect elegant va contribui la ambianta generala. Nu trebuie sa ascunzi totul in dulapuri – joaca-te cu elementele din camera si potriveste-le dupa gustul tau.

Pune in practica sugestiile de mai sus si vei vedea cat de usor va fi sa te bucuri de bucataria ta, fara sa o mai consideri neincapatoare. Pentru mobilier mizeaza pe o gama cromatica luminoasa, in alb sau alte nuante deschise, si pe suprafete lucioase, din sticla sau oglinda. Corpurile de iluminat bine amplasate vor ajuta si ele sa creeze impresia de spatialitate, iar dotarile performante iti vor usura munca asa incat sa te concentrezi pe entuziasmul de a gati in bucataria ta istet amenajata.

Sursa foto: Shutterstock

keyboard_arrow_up

Contacteaza-ne!

Ai nevoie de ajutor?
Suna la

*9010

phone