Amplasarea combinei frigorifice in bucatarie: sfaturi si recomandari

Publicat la data de: 08/24/2020, 05:52

Autor: Beko

Amplasarea combinei frigorifice in bucatarie: sfaturi si recomandari
Amplasarea combinei frigorifice in bucatarie: sfaturi si recomandari
https://www.beko.ro/blog/wp-content/uploads/2020/08/amplasare-combina-frigorifica_756548911.jpg
2020-08-24
Beko

Gasirea unui loc potrivit pentru aparatele tale electrocasnice este o adevarata arta, iar atunci cand faci acest lucru, trebuie sa iei in calcul ergonomia, functionalitatea, dar si instructiunile oferite de producator. Din aceasta categorie face parte si combina frigorifica, un aparat prezent in orice bucatarie, care trebuie amplasat astfel incat sa respecte toate aceste conditii. […]

amplasare combina frigorifica_1

Gasirea unui loc potrivit pentru aparatele tale electrocasnice este o adevarata arta, iar atunci cand faci acest lucru, trebuie sa iei in calcul ergonomia, functionalitatea, dar si instructiunile oferite de producator. Din aceasta categorie face parte si combina frigorifica, un aparat prezent in orice bucatarie, care trebuie amplasat astfel incat sa respecte toate aceste conditii.

Indiferent ca ai o bucatarie de mici dimensiuni sau una mai spatioasa, alegerea locului ideal pentru combina frigorifica se poate dovedi o misiune destul de complicata, atunci cand iti doresti sa obtii cele mai bune rezultate. Totusi, cu rabdare si cu atentie la detalii, vei reusi sa amplasezi combina frigorifica intr-un loc in care aceasta sa functioneze eficient, sa-ti ofere confort in utilizare si sa se integreze bine in arhitectura interioara.

In cele ce urmeaza, iti oferim toate sfaturile de care ai nevoie pentru a amplasa corect o combina frigorifica in bucatarie.

 

Evita sursele de caldura

 

Atunci cand cauti locul potrivit pentru combina ta frigorifica, este important sa excluzi din start zonele din bucatarie in care ai amplasate aragazul, cuptorul, caloriferul sau orice alta sursa de caldura. Excesul de caldura va impiedica aparatul sa functioneze corespunzator, existand posibilitatea ca acesta sa-i cauzeze defectiuni serioase si foarte costisitoare.

Astfel, va trebui sa te asiguri ca vei aseza combina frigorifica la o distanta de cel putin 30 de centimetri fata de aragazul tau electric sau pe gaz si la aceeasi distanta fata de calorifer sau orice alt dispozitiv de incalzire pe care il ai in bucatarie. Aceasta regula este una foarte importanta si trebuie respectata indiferent de ergonomia si de designul interior pe care iti doresti sa-l obtii in bucatarie.

In cazul in care temperaturile din bucataria ta sunt unele ridicate si te temi ca alimentele depozitate s-ar putea altera atunci cand o deschizi, ar trebui sa alegi o combina frigorifica dotata cu functia NeoFrost Dual Cooling, care va asigura restabilirea imediata a temperaturii interioare, dupa ce usa aparatului este deschisa. Mai mult, aceasta tehnologie va asigura cele mai bune conditii de conservare si va preveni amestecarea mirosurilor alimentelor depozitate.

Gasesti 👉AICI COMBINA FRIGORIFICA CU NEOFROST DUAL COOLING 

Combina frigorifica Beko RCNA406E40LZXR

RCNA406E40LZXR

amplasare combina frigorifica_2

Creeaza o amenajare ergonomica

 

Daca bucataria ta este suficient de spatioasa pentru a-ti permite sa alegi unde sa amplasezi combina frigorifica, atunci ar trebui sa profiti de acest lucru si sa gasesti o modalitate prin care sa obtii un maxim de ergonomie si pentru a-ti eficientiza toate activitatile din bucatarie.

Pentru a realiza acest lucru, poti aplica un mecanism foarte eficient, folosit in bucatariile profesionale, si anume regula triunghiului de lucru. Conform acesteia, plita pentru gatit, combina frigorifica si chiuveta trebuie amplasate in bucatarie ca puncte ale unui triunghi, astfel incat sa-ti poata eficientiza activitati precum spalarea ingredientelor, gatitul sau depozitarea mancarii si sa te ajute sa petreci mai putin timp in bucatarie.

Daca ai o incapere de mici dimensiuni, care nu iti da foarte multe optiuni in ceea ce priveste amplasarea produselor electrocasnice, ai putea lua in calcul achizitionarea unei combine frigorifice cu functia Kitchen Fit, special conceputa pentru a se integra de minune si in cele mai putin incapatoare bucatarii.

AICI gasesti 👉COMBINA FRIGORIFICA CU KITCHEN FIT

Combina frigorifica Beko
RCNE560E30DZM

RCNE560E30DZM

amplasare combina frigorifica_3

Asigura un spatiu de ventilatie

 

Pentru a economisi spatiu, anumite persoane decid sa amplaseze combina frigorifica foarte aproape de perete, fie cu partea din spate a aparatului, fie cu una dintre partile verticale ale acestuia. Aceasta abordare nu este deloc recomandata, intrucat, fara un spatiu de ventilatie corespunzator, aerul cald emanat de combina nu se va putea dispersa corespunzator. Drept urmare, compresorul va functiona cu o frecventa ridicata, lucru care va creste considerabil consumul de energie electrica si va scurta durata de viata a aparatului.

De aceea, atunci cand amplasezi combina, este important sa te asiguri ca respecti o distanta de cel putin 15 cm fata de peretele situat in spatele sau. De asemenea, pentru o ventilatie optima, este important sa nu acoperi combina cu diferite obiecte, intrucat o mare parte din aerul cald emanat va circula pe deasupra aparatului. Respectand aceste reguli, vei avea posibilitatea de a alege o combina frigorifica dotata cu un compresor Pro Smart Inverter, care va asigura o functionare ultrasilentioasa si un consum minim de energie electrica.

Vezi 👉AICI COMBINA FRIGORIFICA CU PRO SMART INVERTER

Combina frigorifica Beko RCNA406E40XB

RCNA406E40XB

 

amplasare combina frigorifica_4

Reguli suplimentare de urmat atunci cand amplasezi combina frigorifica

  • Evita zonele umede – incearca sa pozitionezi combina la o distanta rezonabila de chiuveta sau de orice alta zona umeda din bucatarie;
  • Nu lipi combina de piesele de mobilier – pentru a avea o experienta de utilizare cat mai placuta si pentru a putea deschide usor usa combinei frigorifice, trebuie sa te asiguri ca aceasta nu este amplasata prea aproape de piesele de mobilier;
  • Nu tine combina in soare – atunci cand alegi un loc pentru combina ta frigorifica, este important sa te asiguri ca aceasta nu este amplasata in dreptul unei ferestre, deoarece in zilele mai calduroase, expunerea acesteia la soare o poate supraincalzi, lucru ce duce la un consum mai mare de energie si la scurtarea duratei de viata a aparatului;
  • Asaz-o pe o suprafata plana – pentru a asigura o functionare optima a combinei frigorifice, este important sa o asezi pe o suprafata plana, direct pe gresie sau pe parchet, peste care nu au fost puse covoare, mochete sau alte materiale;
  • Respecta instructiunile producatorului – fiecare tip de combina frigorifica are propriile sale specificatii si, de aceea, mai presus de toate, este important sa le cunosti pe cele ale produsului ales de tine. De aceea, este necesar sa citesti manualul de utilizare al aparatului si sa afli care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplinesti pentru a asigura fuctionarea ireprosabila a acestuia.

Amplasarea unei combine frigorifice in bucataria ta este foarte simpla, atat timp cat ai acces la toate informatiile necesare si cunosti toate regulile ce trebuie aplicate. Incearca sa te folosesti de acest ghid si de imaginatie, pentru a obtine o amenajare ce-ti asigura functionalitate, ergonomie si eficienta.

Sursa Foto: Shutterstock 

keyboard_arrow_up

Contacteaza-ne!

Ai nevoie de ajutor?
Suna la

*9010

phone