Cum mentii curatenia atunci cand gatesti? Descopera electrocasnicelor care te ajuta in bucatarie

Publicat la data de: 05/15/2020, 08:24

Autor: Beko

Distribuie

Bucataria ta este inima gospodariei tale. Este un loc unde pregatesti mese sanatoase si delicioase pentru familia ta, mentinand o igiena adecvata. Un spatiu de gatit care nu este ingrijit corespunzator atrage o serie de microorganisme daunatoare pentru sanatate. Mentinerea intr-un mediu neingrijit a bucatariei poate duce la o gatirea nesanatoasa si poate expune familia la diverse probleme.

Atunci cand vorbesti despre a gati igienic, nu este vorba doar despre blaturile de lucru pe care trebuie sa le pastrezi curate, ci si despre pastrarea si gatirea alimentelor in siguranta.

Vezi mai jos cum functiile produselor noastre te pot ajuta sa pastrezi totul curat si igienic in jurul tau.

Autocuratare pirolitica

Functia de Autocuratare pirolitica incalzeste cuptorul timp de 120 minute pana la 480°C, temperatura la care toate reziduurile sunt transformate in cenusa, fara a genera mirosuri neplacute. Resturile de cenusa se vor indeparta printr-o simpla stergere cu o carpa uscata, fara a fi necesari agenti chimici de curatare. Pentru un grad mai redus al murdariei poate fi utilizat programul scurt, eco-pyrolitic, de 90 minute, care asigura o economie de energie de 25% fata de programul obisnuit.

Descopera categoria noastra de cuptoare incorporabile:  Vezi produselekeyboard_arrow_right

Mentinerea alimentelor la temperaturi scazute ajuta in primul rand la incetinirea cresterii microorganismelor, reducand astfel aparitia bolilor transmise de alimente si, in al doilea rand, la pastrarea calitatilor nutritionale ale alimentelor. Eficacitatea acestui proces depinde nu numai de temperatura de refrigerare, ci si de mentinerea acestuia la un nivel constant.

Ever Fresh

Compartimentul special EverFresh+ a fost proiectat pentru pastrarea prospetimii legumelor si verdeturilor pana la 30 de zile. Acesta regleaza nivelul umiditatii la interior, prin designul constructiv al sertarului si prin intermediul curentilor de aer, fapt ce reduce considerabil efectul de ofilire a verdeturilor si legumelor si prelungeste durata de conservare, de pana la 3 ori mai mult fata de frigiderele obisnuite.

Active Fresh Blue Light

Functia speciala Active Fresh Blue Light mentine efectul de fotosinteza prin lumina albastra, activa permanent in interiorul frigiderului. Astfel, durata de conservare a legumelor si fructelor creste cu 30% fata de un compartiment standard.

Vezi categoria noastra de produse frigorifice: Vezi produselekeyboard_arrow_right

Pentru a reduce riscul ca mancarea ta sa nu se strice:

  • Decongelati mancarea folosind frigiderul, cuptorul sau introducand pachete sigilate in apa rece. Nu dezghetati mancarea pe blatul de la bucatarie. Straturile exterioare se vor incalzi inainte de dezghetul total al alimentului. 
  • Gatiti carnea la temperatura recomandata. 
  • Spalati fructele si legumele in apa inainte de a le pregati, de a le gati sau de a le manca. Nu este necesar sa folositi sapun sau produse speciale de curatat.
  • Serviti mancarea  cat este calda, daca nu, puneti-o in frigider sau congelator cat mai curand posibil, odata racita (in doua ore de la preparare).
  • Nu lasati mancarea afara mai mult de doua ore, inclusiv fructe si legume taiate.
  • Folositi feluri de mancare si ustensile curate pentru a servi mancare. Nu folositi niciodata aceleasi ustensile pe care le-ati folosit la prepararea mancarii crude.

Alte sfaturi de depozitare a alimentelor includ:

  • Puneti alimentele care necesita refrigerare sau congelare in frigider sau congelator, cat mai curand posibil dupa cumparare.
  • Luati in considerare utilizarea pungilor izolate in lunile mai calde.
  • Curatati frigiderul si congelatorul in mod regulat pentru a indeparta alimentele stricate care pot transfera bacteriile sau mucegaiurile pe alte alimente.
  • Nu supraincarcati frigiderul. 

Acum ai 5 ani garantie la produsele Beko*

*Vezi regulamentul si produsele eligibile

Acum ai 10 ani garantie la motorul ProSmart Inverter.* 

 ​*Vezi regulamentul si produsele eligibile

Beko iti ofera solutii ingenioase menite sa raspunda nevoilor tale zilnice. Daca nu esti multumit de performanta produsului tau Beko, primesti banii inapoi. *Vezi regulamentul si produsele eligibile


Distribuie

Articole Recomandate

Cele mai citite articole

Contacteaza-ne!

Ai nevoie de ajutor?
Suna la

*9010