Retete cu creveti pe care le poti pregati in propria ta locuinta

Publicat la data de: 05/06/2020, 16:46

Autor: Beko

Retete cu creveti pe care le poti pregati in propria ta locuinta
Retete cu creveti pe care le poti pregati in propria ta locuinta
https://www.beko.ro/blog/wp-content/uploads/2020/05/reteta-cu-creveti.jpg
2020-05-08
Beko

Atunci cand ai pofta de un preparat pe baza de fructe de mare, crevetii sunt cea mai la indemana alegere. Speciali, usor de procurat si cu un gust unic, crevetii sunt un fel de mancare excelent, indiferent de modul in care sunt preparati. Exista foarte multe retete de mancare cu creveti, iar in functie de […]

reteta cu creveti

Atunci cand ai pofta de un preparat pe baza de fructe de mare, crevetii sunt cea mai la indemana alegere. Speciali, usor de procurat si cu un gust unic, crevetii sunt un fel de mancare excelent, indiferent de modul in care sunt preparati.

Exista foarte multe retete de mancare cu creveti, iar in functie de preferintele tale o poti alege pe aceea care ti se potriveste cel mai bine. Mai mult, ai posibilitatea de a jongla cu ingredientele si de a inventa noi preparate pe care sa le imparti cu cei dragi.

plite Beko

Daca iti doresti sa prepari un fel de mancare in care sa incluzi si crevetii, insa esti in pana de idei, in cele ce urmeaza iti prezentam cateva retete simplu de preparat, insa care te vor impresiona prin savoarea lor.

paste cu creveti

Paste cu creveti

Ingrediente:

  • 300 g creveti decorticati proaspeti;
  • 150 g paste (spaghetti, linguine sau bavette);
  • 1 catel de usturoi;
  • 1 lingurita de ulei de masline;
  • 100 ml vin alb;
  • 1 lingurita zeama de lamaie;
  • 1 legatura de patrunjel tocat;
  • sare si piper. 

Mod de preparare:

Pune apa la fiert intr-o oala incapatoare si adauga sare. Spala bine crevetii si pune-i intr-un bol. Taie marunt usturoiul si adauga-l peste creveti, impreuna cu zeama de lamaie, uleiul de masline si putin din patrunjelul tocat. Lasa-i pentru 5 minute in bol pentru a capata aroma ingredientelor adaugate, insa nu depasi acest timp, deoarece crevetii isi vor pierde proteinele daca sunt expusi prea mult la zeama de lamaie.

Fierbe pastele si pune crevetii intr-o tigaie incinsa bine, unde se vor lasa la sotat pentru circa 2 minute, timp in care ii vei intoarce pe ambele parti. Dupa ce incep sa sfaraie, adauga vinul alb peste ei si lasa-i pe foc pentru inca 3 minute, pana ce vinul incepe sa scada.

Scurge pastele si pastreaza o ceasca din apa in care au fiert. Pune pastele in tigaia in care sunt crevetii, adauga apa si amesteca bine, astfel incat pastele sa absoarba sosul. Adauga restul de patrunjel, opreste focul, insa lasa tigaia cu capacul pus, pentru inca 3 minute. Vei observa ca pastele au devenit cremoase si ca sunt gata de servit.

Sfat: in cazul in care nu folosesti toti crevetii proaspeti pe care i-ai cumparat, ii poti pune la congelator fara probleme, pentru a-i folosi la alte feluri de mancare

👉AICI gasesti COMBINA FRIGORIFICA INCORPORABILA

risotto cu creveti

Risotto cu creveti

Ingrediente:

  • 200 g creveti congelati;
  • 150 g orez pentru risotto;
  • 2 catei de usturoi;
  • 1 ceapa;
  • 50 g unt;
  • 1 pahar de vin alb;
  • 50 g parmezan;
  • 2 linguri ulei de masline.

Mod de preparare:

Taie ceapa si usturoiul marunt, iar apoi caleste-le intr-o tigaie incinsa, in care ai adaugat ulei de masline. Dupa ce legumele s-au calit, adauga orezul, insa ai grija sa amesteci continuu, pentru a nu se arde. Dupa ce orezul absoarbe uleiul, poti adauga vinul, continuand sa amesteci.

Adauga apa si lasa orezul sa fiarba in tigaie, iar pe masura ce scade, este important sa completezi cu apa, pana cand acesta se va fierbe. Cand orezul este fiert, iar apa a scazut aproape in totalitate, poti adauga si crevetii. Lasa compozitia pe foc pentru inca 3 minute si amesteca usor, pentru a te asigura ca nu rupi crevetii. Ia tigaia de pe plita, adauga untul si parmezanul si bucura-te de un preparat delicios.

Sfat: pentru a te asigura ca preparatele tale vor fi gatite mereu la temperatura potrivita, iti recomandam sa-ti achizitionezi o plita incorporabila cu sistemul Flame Adjust.

Vezi 👉AICI PLITA INCORPORABILA CU SISTEMUL FLAME ADJUST

creveti cu legume

Creveti cu legume si cascaval

Ingrediente:

  • 200 g creveti decorticati;
  • 1 ardei iute;
  • 1 ceapa mica;
  • 1 rosie;
  • 50 g cascaval;
  • 2 fire de patrunjel;
  • 10 rosii cherry;
  • o jumatate de lingurita de boia dulce;
  • 1 lingura de ulei de masline;
  • sare, piper.

Mod de preparare: 

Spala bine crevetii si lasa-i intr-un bol. Pune ceapa intr-o tigaie incinsa bine, peste care ai adaugat uleiul de masline. Lasa ceapa pentru un minut, dupa care adauga ardeiul iute, taiat cubulete. Caleste bine compozitia si condimenteaza cu sare si piper. Dupa ce ardeiul si ceapa s-au calit, adauga crevetii si amesteca pana cand acestia capata o culoare rozalie, iar apoi scoate-i cu un cleste de bucatarie, lasand legumele in tigaie.

Peste ceapa si ardeiul calit se adauga rosia tocata in cubulete, rosiile cherry intregi si boiaua. Lasa tigaia pe foc pentru inca 3 minute, timp in care vei amesteca bine intreaga compozitie. Ia tigaia de pe foc si adauga continutul, alaturi de creveti, intr-un vas termorezistent. Presara patrunjelul si cascavalul, apoi pune vasul la cuptor, dupa ce acesta a fost bine incins, pentru circa 5 minute. Se poate scoate atunci cand cascavalul s-a topit, apoi poate fi servit.

Sfat: daca nu ai un cuptor, poti sari peste acest pas si lasa tigaia pe foc pentru inca 5 minute. Totusi, profita de ocazie si alege-ti un cuptor cu functia Combi Steam, care va scurta foarte mult durata de gatire a mancarurilor.

👉AICI gasesti CUPTOR INCORPORABIL cu functia COMBI STEAM

frigarui cu creveti

Frigarui de creveti cu sos

Ingrediente:

  • 300 g creveti decorticati;
  • 2 linguri de suc de lamaie;
  • 2 lingurite de busuioc uscat;
  • 3 catei de usturoi;
  • 150 g de unt;
  • sare si piper.

Mod de preparare: 

Spala bine crevetii sub jet de apa rece si asaza-i intr-un castron mai adanc. Intr-un alt castron adauga untul topit, sare, piper, busuioc, usturoiul dat pe razatoare sau storcit, apoi sucul de lamaie, si amesteca pana cand obtii un sos. Adauga sosul peste creveti si lasa-i pentru o ora, pentru ca aromele sa se intrepatrunda.

Scoate crevetii din castron si insira-i pe betele pentru frigarui, astfel incat sa nu se atinga. Pune crevetii pe gratarul incins, care poate fi pe lemne sau electric si lasa-i sa se patrunda pentru 6 minute, timp in care ii vei intoarce pe ambele parti. Pentru a nu se usca, stropeste-i cu sosul care a ramas in castron sau cu putina apa. Dupa ce s-au rumenit, ii poti scoate de pe bete, cu ajutorul unei furculite. Serveste acest preparat alaturi de o salata si de un pahar cu vin alb.

Aceste feluri de mancare sunt potrivite pentru orice ocazie si se vor dovedi o alegere inspirata atunci cand iti doresti sa mananci ceva special sau cand ai musafiri si vrei sa-i surprinzi cu un preparat deosebit. Pune toate retetele in aplicare si foloseste-te de creativitate pentru a inventa feluri noi de mancare pe baza de creveti. Suntem siguri ca rezultatul va fi unul nemaipomenit, care ii va incanta pe toti cei care iti gusta preparatul.

Sursa Foto: Shutterstock

keyboard_arrow_up

Contacteaza-ne!

Ai nevoie de ajutor?
Suna la

*9010

phone