4 retete de quiche delicioase si usor de preparat

Publicat la data de: 02/18/2020, 08:55

Autor: Beko

4 retete de quiche delicioase si usor de preparat
4 retete de quiche delicioase si usor de preparat
https://www.beko.ro/blog/wp-content/uploads/2020/02/quiché-1-1.jpg
2020-03-04
Beko

Desi pare un preparat destul de exotic pentru bucataria noastra, quiche-ul apare din ce in ce mai des nu doar in meniurile restaurantelor, ci si pe mesele romanilor, cu ocazii festive sau pur si simplu ca varianta de fel de mancare satios, gustos si usor de preparat. Daca esti in pana de idei si nici […]

quiché

Desi pare un preparat destul de exotic pentru bucataria noastra, quiche-ul apare din ce in ce mai des nu doar in meniurile restaurantelor, ci si pe mesele romanilor, cu ocazii festive sau pur si simplu ca varianta de fel de mancare satios, gustos si usor de preparat.

Daca esti in pana de idei si nici timp foarte mult nu ai pentru a pregati masa, ia in calcul una dintre retetele de quiche pe care ti le propunem si bucura-te de un gust bogat, care te va cuceri. Iata mai jos patru retete de quiche pe care le poti incerca:

Quiche cu spanac

quiche cu spanac

Delicios si sanatos, quiche-ul cu spanac poate reprezenta un mic dejun hranitor in orice zi. In plus, poate fi consumat rece, deci il poti pregati si cu o zi-doua inainte.

Ingrediente:

  • 100 g de unt;
  • 400 g de faina;
  • 2 linguri de lapte;
  • 1 galbenus de ou;
  • 1 ceapa mare;
  • 400 g spanac congelat;
  • 6 oua;
  • 200 de grame de branza maturata;
  • 200 de grame de cascaval;
  • 2 linguri de ulei de masline;
  • ½ lingurita de sare;
  • ½ lingurita de piper;
  • 3-4 frunze de baby spinach, pentru decor.

BannerBeko_Quiche

Mod de preparare:

Pune intr-un bol untul, faina, laptele, galbenusul de ou si framanta aluatul obtinut pana se omogenizeaza complet. Formeaza o bila din el si baga-l la frigider pentru 10 minute. Apoi scoate-l si intinde-l pana devine o foaie suficient de subtire pe care sa o asezi intr-o forma de tarta. Baga forma cu aluatul in frigider pentru inca 30 de minute.

Decongeleaza spanacul si scurge-l bine de apa. Taie ceapa marunt si pune-o la calit in cele doua linguri de ulei de masline, pentru doua-trei minute. Apoi adauga spanacul si mai lasa compozitia pe foc inca trei-patru minute, amestecand din cand in cand.

In alt bol bate bine ouale, adauga cascavalul si jumatate de cantitatea de branza date pe razatoare, amestecul din tigaie, sarea si piperul si amesteca-le usor, pana se omogenizeaza.

Scoate forma de tarta cu aluatul din frigider si bag-o pentru zece minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade, apoi adauga cu atentie umplutura si da-o iar la cuptor pentru 30 de minute, la aceeasi temperatura.

Imediat ce ai scos quiche-ul din cuptor, adauga deasupra branza ramasa, taiata cuburi si frunzele de baby spinach. Il poti consuma cald sau rece.

Quiche Lorraine

quiche lorraine

Este, practic, reteta originala de quiche si merge perfect alaturi de o salata verde sau de rosii cherry. Iata ce ai de facut pentru a o prepara foarte usor si rapid:

Ingrediente:

  • 1 pachet de foi fragede de placinta, gata preparate;
  • 300 ml de smantana pentru gatit;
  • 4 cepe mari;
  • 200 g de bacon;
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui;
  • ¼ lingurita de sare;
  • ¼ lingurita de piper;
  • ¼ lingurita de nucsoara praf.

Mod de preparare:

Asaza foile de placinta pe rand intr-o tava pentru tarta, in straturi, apoi preseaza pana obtii un aluat suficient de gros. Baga tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru zece minute.

Taie ceapa marunt si baconul in cuburi mici si caleste-le in uleiul de floarea soarelui, timp de patru-cinci minute. Pune ouale, smantana, sarea, piperul si nucsoara intr-un bol si amesteca-le bine. Adauga ceapa calita si baconul, dupa ce s-au racit si amesteca pana se omogenizeaza.

Scoate tava cu aluatul din cuptor  si adauga incet amestecul din bol. Lasa la copt timp de 20 de minute, la 180 de grade.

Quiche cu smochine si branza de capra

Quiche cu smochine

Combinatia dintre branza de capra sarata si cremoasa si smochinele dulci si aromate transforma acest quiche intr-o experienta pe care iti vei dori sa o repeti.

Ingrediente:

  • 100 g de unt;
  • 1 galbenus de ou;
  • 50 ml lapte;
  • 200 g de faina;
  • 300 g de branza de capra;
  • 50 g miez de nuca;
  • 8 smochine coapte;
  • ½ lingurita de sare.

Mod de preparare:

Pentru prepararea aluatului pune intr-un bol faina, untul, sarea, galbenusul si laptele, amesteca pana se omogenizeaza si pune-l la frigider pentru jumatate de ora. Apoi scoate-l, intinde-l intr-o tava pentru tarte si pune-l la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 10 minute.

Scoate tava din cuptor, taie branza si smochinele felii, apoi adauga-le alternativ peste aluat, presarand printre ele nuci. Da din nou totul la cuptor timp de 15 minute, pana ce branza se topeste, nucile se rumenesc si smochinele se inmoaie usor.

Quiche cu broccoli si pui

quiché cu broccoli si pui

O alta reteta foarte gustoasa si usor de preparat este cea de quiche cu broccoli si piept de pui. Mai ales daca ai copii si nu reusesti cu niciun chip sa ii convingi sa manance broccoli, aceasta este o varianta greu de refuzat.

Ingrediente:

  • 100 g de unt;
  • 200 g de faina;
  • 100 ml lapte;
  • 6 oua;
  • 4 linguri de ulei de masline;
  • 2 bucati de piept de pui;
  • 1 broccoli mediu;
  • 100 g de cascaval afumat;
  • 100 ml de smantana pentru gatit;
  • ½ lingurita de sare;
  • ½ lingurita piper.

Mod de preparare:

Amestecă untul, doua oua, faina, laptele si jumatate din cantitatea de sare, pana obtii un aluat omogen pe care il dai la frigider pentru jumatate de ora.

Taie inflorescentele de la broccoli, tine-le 10 minute in apa rece cu putina sare, apoi soteaza-le in doua linguri de ulei. Feliaza pieptul de pui in bucati foarte subtiri si prajeste-l in doua linguri de ulei pana devine auriu.

Intr-un bol bate cele patru oua ramase, apoi adauga smantana si cascavalul ras si amesteca-le usor.

Scoate aluatul din frigider, intinde-l uniform intr-o tava pentru tarta, adauga broccoli si pieptul de pui, apoi toarna amestecul de mai sus. Da la cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de jumatate de ora. 

Dupa cum ai vazut, retetele de quiche nu necesita experienta in bucatarie, sunt usor de preparat si rezultatul este unul senzational. Incearca ce varianta iti face cu ochiul si bucura-te impreuna cu cei dragi de mese sanatoase si hranitoare.

Sursa foto: shutterstock

keyboard_arrow_up

Contacteaza-ne!

Ai nevoie de ajutor?
Suna la

*9010

phone