Deserturi calde de iarna ideale pentru momentele de rasfat

Publicat la data de: 12/11/2019, 06:14

Autor: Beko

Deserturi calde de iarna ideale pentru momentele de rasfat
Deserturi calde de iarna ideale pentru momentele de rasfat
https://www.beko.ro/blog/wp-content/uploads/2019/12/deserturi_calde_iarna.jpg
2019-12-13
Beko

Pentru multi dintre noi, finalul de an aduce momente de rasfat. De la cadourile pe care le gasim ascunse in ghete, in dimineata de Mos Nicolae sau sub brad, de Craciun, pana la lucruri mai simple, cum sunt zilele petrecute vizionand un film impreuna cu prietenii sau cinele luate cu familia, in Ajun. Astfel de […]

deserturi_calde_iarna

Pentru multi dintre noi, finalul de an aduce momente de rasfat. De la cadourile pe care le gasim ascunse in ghete, in dimineata de Mos Nicolae sau sub brad, de Craciun, pana la lucruri mai simple, cum sunt zilele petrecute vizionand un film impreuna cu prietenii sau cinele luate cu familia, in Ajun. Astfel de momente cer si deserturi pe cinste, care sa aduca un plus de bucurie. Asa ca, daca te gandesti cum sa te rasfeti cu ceva delicios iarna aceasta, venim cu patru retete numai bune de incercat.

Lava cake

lava_cake

Daca doresti sa iti surprinzi invitatii cu un desert delicat, de efect, cu o crema fina in interior si cu o crusta crocanta la exterior, Lava cake este o alegere mai mult decat potrivita.

Ingredientele necesare:

  • 40 g faina;
  • 75 g unt;
  • 75 g zahar;
  • 2 oua intregi;
  • 2 galbenusuri;
  • esenta de rom;
  • 170 g ciocolata amaruie.

Banner_Cuptor

Mod de preparare:

In primul rand, topeste la foc mic pe aragaz, la bain-marie ciocolata cu untul. Amesteca totul bine cu ajutorul unei linguri de lemn, pana cand obtii o crema lichida, pe care o pui intr-un bol separat. Adauga peste ea zaharul, galbenusurile si cele doua oua intregi. Mixeaza ingredientele pana cand se omogenizeaza complet si adauga faina si esenta de rom. Cand sunt incorporate bine toate ingredientele, pregateste formele pentru prajituri. Alege patru forme asemanatoare celor pentru briose, unge-le cu unt si pune in fiecare aproximativ trei sferturi din continut. Separat, incalzeste cuptorul la 200 de grade si lasa formele la copt timp de 10 minute. Desertul poate fi servit cu putin zahar pudra deasupra sau cu un mix de fructe aromate.

Mug cake

mug_cake

Este un alt desert interesant datorita felului in care este servit. Se mai numeste si prajitura la cana si este un preparat rapid, gata in cel mult 30 de minute. Este suficient pentru a le aduce celor dragi un moment de rasfat in serile de iarna sau in diminetile de weekend in care aveti pofta de ceva dulce ce merge servit alaturi de o cafea aromata.

Ingredientele necesare:

  • 65 ml lapte;
  • 40 g ulei;
  • 70 g zahar;
  • 2 oua;
  • 30 g cacao;
  • 80 g faina;
  • 10 g fulgi de migdale;
  • 4 g praf de copt.

Mod de preparare:

In primul rand, cu ajutorul unui tel, amesteca timp de 3-4 minute zaharul cu ouale pana cand se omogenizeaza complet. Adauga cele 30 g de cacao, laptele, uleiul si, in final, pune fulgii de migdale si praful de copt. Cand ai obtinut o crema fina, alege patru cesti de cafea, unge peretii lor pe interior cu putin unt, apoi in fiecare cana pune trei sferturi din crema. Separat, incalzeste cuptorul la 200 de grade si coace prajitura timp de 15  minute. Desertul tau este acum gata si poate fi servit cu cateva linguri de inghetata sau cu un topping de fructe de padure. 

Citeste si: Negresa – retete rapide si sfaturi practice ca sa obtii un desert delicios

Banana bread

banana_bread

Daca te numeri printre fanii prajiturii chec, dar iti doresti sa incerci altceva decat retetele clasice, banana bread este optiunea care cu siguranta nu te va dezamagi. Rapid, usor si nu foarte sofisticat, acest desert merita oricand incercat! 

Ingredientele necesare:

  • 250 g faina;
  • 150 g unt;
  • 100 g zahar;
  • 2 oua;
  • 150 g ciocolata;
  • 4 banane coapte;
  • 50 g nuci macinate;
  • 8 g praf de copt;
  • esenta de vanilie.

Mod de preparare:

La fel ca retetele anterioare, si aceasta este destul de simpla si rapida. Mai intai, trebuie sa pisezi cele patru banane, pana cand obtii o pasta de consistenta unui piure. Peste ele adauga untul, zaharul si amesteca bine cu un mixer pana cand crema se omogenizeaza. Pune ouale, faina, praful de copt si continua sa mixezi. La final, adauga nuca, ciocolata, extractul de vanilie si amesteca pana cand toate ingredientele se omogenizeaza complet. Intr-o tava de chec unsa cu putin ulei, pune crema obtinuta si adaug-o in cuptorul preincalzit la 160 grade. Lasa prajitura sa se coaca timp de 50-60 de minute. Cand se raceste, pudreaz-o cu putin zahar si serveste-o alaturi de o cana cu lapte cald.

Fursecuri de Craciun

fursecuri_Craciun

Fursecurile cu unt de Craciun sunt ideale ca desert pentru seara in care impobobiti bradul sau pentru zilele in care urmaresti un film impreuna cu familia ta. Sunt delicioase mai ales daca sunt servite alaturi de un pahar cu lapte rece, un ceai sau un fresh de portocale facut in casa.

Ingredientele necesare pentru aluat:

  • 250 unt cu 80% grasime;
  • 550 g faina;
  • 250 g zahar;
  • 1 ou intreg;
  • 2 galbenusuri;
  • 10 g praf de copt
  • 2 lingurite scortisoara;
  • esenta de vanilie.

Ingredientele necesare pentru glazura:

  • 150 g zahar pudra;
  • esenta vanilie sau orice aroma va place;
  • 3 linguri lapte;
  • Colorant alimentar.

Mod de preparare:

Cu ajutorul unui mixer, amesteca untul si zaharul, pana cand obtii o crema potrivita. Adauga ouale, faina, esenta de vanilie si praful de copt, apoi incorporeaza toate ingredientele cu mare grija pana cand obtii un aluat consistent. Cand este gata, imparte-l in doua bucati si pune-le intr-un bol acoperit cu folie alimentara. Lasa aluatul sa se raceasca in frigider timp de 45 de minute. Cand aluatul s-a intarit, presara-l cu putina faina si, cu ajutorul unui facalet, intinde-l pe o suprafata orizontala, obtinand un blat cu o grosime de aproximativ un centimetru. Folosind forme speciale, decupeaza aluatul. Fursecurile obtinute pune-le intr-o tava si lasa-le sa se coaca in cuptor la 200 de grade, timp de 10-20 minute. Repeta pasii cu aluatul ramas pana cand acesta se termina. Pentru a obtine glazura, procesul este destul de simplu. Trebuie sa amesteci toate ingredientele pana cand zaharul se topeste complet si crema obtinuta devine destul de groasa cat sa poata fi turnata cu usurinta peste fursecuri. Toarna glazura intr-un con de ornat, apoi decoreaza fiecare fursec in parte. Cu cat sunt mai colorate, cu atat vor avea mai mult succes.

Asadar, cu astfel de deserturi si idei de retete, zilele de iarna par sa fie mai blande si mai usor de suportat. Incearca-le si bucura-te de momentele petrecute in atmosfera calduroasa de acasa!

Sursa foto: Shutterstock

keyboard_arrow_up

Contacteaza-ne!

Ai nevoie de ajutor?
Suna la

*9010

chat_bubble_outline phone