Publicat la data de: 02/13/2019, 13:36
Autor: Beko
Aflata la granita dintre paine si desert, aceasta specialitate de casa va fi un element de noutate in bucataria ta. Desi reteta dupa care se prepara este simpla, iar aspectul sau nu impresioneaza precum in cazul altor preparate, desertul cu aroma discreta de banana te va cuceri pe loc, inca de la prima muscatura. Ce […]
Aflata la granita dintre paine si desert, aceasta specialitate de casa va fi un element de noutate in bucataria ta. Desi reteta dupa care se prepara este simpla, iar aspectul sau nu impresioneaza precum in cazul altor preparate, desertul cu aroma discreta de banana te va cuceri pe loc, inca de la prima muscatura.
Asemanator la exterior cu un chec, iar la interior cu un carrot cake, banana bread este un desert delicios si sanatos. Banana bread se prepara dintr-o coca frageda, imbogatita cu piure de banane, care apoi se coace la cuptor. Desi savoarea preparatului, in forma lui de baza, este mai mult decat satisfacatore, exista retete care recomanda adaugarea de nuca, ciocolata sau chiar coacaze, pentru o aroma aparte.
Indiferent de variatiunile acestui desert, combinatia dintre crusta sa ferma si miezul fraged, aproape insiropat, face ca momentul in care gusti dintr-o banana bread bine preparata sa fie doar prima astfel de experienta, dintr-un lung sir. Banana bread este un desert ideal pentru serile de iarna, in care savurezi indelung o ceasca de lapte sau de ceai fierbinte, dar si pentru oricare alta zi a anului, cand vrei sa-ti surprinzi prietenii cu un dulce deopotriva simplu si deosebit.
La fel ca placinta de mere caramelizate sau clatitele pufoase servite cu sirop , banana bread a sosit in Europa tocmai din America de Nord. Prima reteta a acestui preparat a fost publicata in anul 1933, intr-o carte de bucate lansata de o companie care activa in industria alimentara.
Motivul pentru care americanilor le-a venit ideea de a combina bananele cu aluatul are doua interpretari. Unele voci sustin ca banana bread s-a nascut din lipsurile financiare cauzate de criza financiara de dupa 1929, care împiedicau gospodinele sa arunce bananele numai pentru ca incepeau sa se innegreasca. A doua teorie vorbeste despre industria americana interbelica si despre nevoia ei de a gasi un preparat care sa stimuleze vanzarile unor produse noi, ca praful de copt și bicarbonatul de sodiu.
Banana bread are una dintre retetele cele mai rapide, pe care le poti pune in practica ori de cate ori ti se face pofta de ceva bun. Prin simplitatea ei, nu iti va solicita mai multe ingrediente decat cele care poate se gasesc deja la tine in frigider. Iata cum obtii o banana bread delicioasa in cativa pasi simpli:
Ingrediente:
Mod de preparare:
Oricare ar fi originile acestui desert, ai toate motivele sa iti incerci norocul si sa pui in aplicare reteta. Inainte de asta insa, trebuie sa tii cont de cateva ponturi care te vor ajuta nu doar sa reusesti, ci chiar sa obtii rezultate care sa-i surprinda pe cei carora le vei servi noua ta specialitate.
Pentru inceput, alege o faina cu un continut mai mare de gluten, pentru ca aluatul sa creasca mai mult. Chiar daca bananele au un continut ridicat de zahar, nu strica sa adaugi la reteta si o lingura de miere, pentru ca gustul sa fie mai intens.
Daca preferi sa inlocuiesti untul cu ulei, vei pierde din textura aerata, dar vei castiga mai multa densitate si un gust mai concentrat. Nu folosi esenta de rom, de vanilie sau de lamaie, ci alege sa incluzi in componenta desertului scortisoara, nucsoara, coaja de portocala sau de lamaie, pentru o aroma veritabila.
Daca vrei sa dai o nota aparte acestui desert pregatit in casa, poti alege sa-l innobilezi cu o glazura de caramel. Pentru asta, va trebui sa dizolvi cateva linguri de zahar brun intr-o ceasca de apa si sa ungi preparatul aproape de finalul procesului de coacere. De asemenea, ai posibilitatea de a adauga un topping din crema de branza, cu zahar pudra si cu un adaos de unt, caruia sa-i dai aroma adaugand coaja rasa de portocala.
Acum, ca reteta de banana bread s-a dovedit la fel de simpla pe cat deja te asteptai sa fie, nu ai decat sa o incerci. Cu siguranta iti vei surprinde placut familia sau prietenii, iar cu fiecare noua incercare, vei descoperi feluri noi de a o prepara.
Sursa foto: Shutterstock
Electrocasnice mari
Aparate frigorifice Masini de spalat rufe Uscatoare de rufe Produse de gatit Masini de spalat vaseElectrocasnice mici
Aer conditionat Cuptoare cu microunde Aparate de cafea turceasca Fierbatoare Storcatoare de citrice Mini tocatoare Blendere de mana Prajitoare de paine Mixere Blendere Slow Juicer Aspiratoare Fiare de calcat Statii de calcatSuport
Cum achizitionez piese si accesorii Cum intretin Cum aleg Extragarantie Before Call Center ManualeProtectia datelor personale
Nota de informare privind protectia datelor clientilor Nota de informare privind protectia datelor corporate Nota de informare cookies Formular de contact date cu caracter personal Politica globala privind confidentialitatea datelorContacteaza-ne!
*9010