5 recomandari de alimentatie potrivita pentru iarna

Publicat la data de: 01/31/2019, 11:08

Autor: Beko

5 recomandari de alimentatie potrivita pentru iarna
5 recomandari de alimentatie potrivita pentru iarna
https://www.beko.ro/blog/wp-content/uploads/2019/01/vitchakorn-koonyosying-494184-unsplash.png
2019-02-13
Beko

Vremea de afara ne indeamna catre supe calde și mancare gatita, care ne ajuta sa combatem frigul cu nutrientii și antioxidantii de care corpul nostru are nevoie. De aceea, va prezentam cateva recomandari pentru a avea o alimentatie potrivita iarna. Gustari sanatoase Bauturi calde Mancare picanta Supa hranitoare Hidratare corespunzatoare Alte sfaturi Gustari sanatoase Sursa […]

vitchakorn-koonyosying-494184-unsplash

Vremea de afara ne indeamna catre supe calde și mancare gatita, care ne ajuta sa combatem frigul cu nutrientii și antioxidantii de care corpul nostru are nevoie. De aceea, va prezentam cateva recomandari pentru a avea o alimentatie potrivita iarna.

Gustari sanatoase

vitchakorn-koonyosying-494184-unsplashSursa foto: unsplash.com

Atunci cand vrei sa savurezi ceva gustos si sanatos intre mese, nucile, alunele, fisticul sau nucile caju sunt o alegere buna. Iarna, corpul nostru consuma mai multa energie decat in mod normal, pentru ca trebuie sa faca fata temperaturilor scazute.

Pentru a ne pastra nivelul de energie la cote optime si a ne bucura de activitatile zilnice, gustarile pe baza de nuci, alune, sau fructe sunt ideale. Le putem manca crude sau ne punem imaginatia la incercare  pentru a gati gustari ingenioase, cu diferite cruste dulci, care merg perfect cu aceste ingrediente. Spre exemplu: salam de biscuiti, cozonac sau fursecuri festive.

Pentru prajituri gustoase si sanatoase, putem folosi tocatorul, si ne putem ajuta de diferitele cutite ale acestuia pentru a obtine textura si densitatea dorita.

Bauturi calde

food-photographer-jennifer-pallian-173715-unsplash

 

Sursa foto: unsplash.com

Frigul de afara ne indeamna sa consumam cat mai multe bauturi calde. Printre preferatele noastre, se afla, nu doar ceaiurile, cafeaua si ciocolata calda, dar si vinul fiert.

Putem alege optiuni creative de-a prepara vinul fiert, adaugand fructe exotice sau putem inova ceaiul, adaugand lapte si esente de rom, vanilie sau de fructe.

Ciocolata calda poate fi transformata intr-o bautura desert, care sa incante atat adultii, cat si copiii, adaugand fursecuri, pricomigdale sau bezele. Pentru a obtine o ciocolata calda deosebita, o putem pune in blender pentru a ii da o consistenta mai densa.

Mancare picanta

pratiksha-mohanty-430366-unsplash

 

Sursa foto: unsplash.com

Pentru pasionatii de mancaruri picante, acesta este sezonul in care puteti profita la maximum de savoarea condimentelor preferate.

Pe langa proprietatile lor benefice, condimentele picante ne imbunatatesc energia zilnica si ne mentin temperatura corpului ridicata.

Daca mancarea picanta nu este pe placul tau, dar vrei sa profiti de beneficiile ei, poti incerca ceaiurile de ghimbir.

Muraturile pot deveni și ele un deliciu picant, cu un truc simplu, inspirat din bucataria asiatica, acela de a pune ghimbirul la murat, alaturi de alte legume pentru a da o aroma exotica si un gust aparte muraturilor.

Supa hranitoare 

jade-aucamp-725965-unsplash

Sursa foto: unsplash.com

O supa calda este o alegere buna pentru un pranz echilibrat si sanatos.

O alternativa la supele si ciorbele traditionale, sunt supele creme din legume de sezon. Spre exemplu, supa crema de usturoi o putem gati cu ajutorul blenderului vertical, in maximum 20 de minute.

O alta supa interesanta care poate deveni un pranz usor și hranitor este supa de ceapa. Aceasta supa frantuzeasca este gustoasa, consistenta și aduce un plus de diversitate culinara.

Hidratare corespunzatoare

rawpixel-973120-unsplash

 

Sursa foto: unsplash.com

Este foarte important sa ne hidratam corect in timpul iernii, deoarece riscul de deshidratare este destul de ridicat, din cauza lipsei de umiditate din atmosfera.

Pentru a evita deshidratarea in anotimpul rece, trebuie sa fim atenti la primele semne: pielea si buzele uscate si perceptia mai acuta a frigului.

Desi hidratare inseamna, de obicei, consum de apa, aportul de lichide poate fi acoperit si prin consumul de fructe, legume, sau alte alimente bogate in apa.

Ceaiurile si supele sunt alegeri bune pentru a completa aportul de apa si a ne pastra hidratati in timpul unei zile friguroase.

Alte sfaturi utile

Faceti miscare! Fie ca alegeti sa mergeti pe jos mai des, sau sa mergeti la o seara de dans, activitatea fizica este foarte importanta in sezonul rece fiindca pune sangele in miscare si ne ajuta sa combatem frigul.

  • Consumati cat mai multe fructe si legume. Iarna este indicat sa includem in alimentatia noastra urmatoarele: rosii, broccoli, ardei, usturoi, varza, morcovi, ceapa, mere si orice fel de citrice.
  • Sucurile de tip smoothie sunt pline de vitamine si substante nutritive de care avem nevoie in sezonul rece pentru a ne pastra energici si pozitivi.

E important sa ii acordam un sprijin de nadejde organismului pentru a avea partea de o experienta cat mai placuta in perioada friguroasa.

keyboard_arrow_up

Contacteaza-ne!

Ai nevoie de ajutor?
Suna la

*9010

chat_bubble_outline phone