5 retete de supe anti-raceala

Publicat la data de: 01/15/2019, 11:23

Autor: Beko

5 retete de supe anti-raceala
5 retete de supe anti-raceala
https://www.beko.ro/blog/wp-content/uploads/2019/01/rawpixel-1105487-unsplash.jpg
2019-01-15
Beko

Iarna si-a intrat serios in drepturi, odata cu sezonul racelii. De aceea, am pregatit un scurt ghid de retete de supe care sa te ajute sa previi o raceala. Indiferent de motiv, supele si ciorbele sunt preparate recomandate in sezonul rece datorita vitaminelor, nutrientilor, dar si a faptului ca iarna trebuie sa consumam mai multe […]

rawpixel-1105487-unsplash

Iarna si-a intrat serios in drepturi, odata cu sezonul racelii. De aceea, am pregatit un scurt ghid de retete de supe care sa te ajute sa previi o raceala. Indiferent de motiv, supele si ciorbele sunt preparate recomandate in sezonul rece datorita vitaminelor, nutrientilor, dar si a faptului ca iarna trebuie sa consumam mai multe lichide ca sa ne intarim sistemul imunitar.

Supa de pui cu galuste

appetizer-asian-food-bowl-772518

Sursa foto: unsplash.com

Stim din batrani ca supa de pui este unul dintre cele mai vechi remedii impotriva racelii. In studii recente, oamenii de stiinta au descoperit ca supa de pui contine o substanta numita carnozina, care ajuta orgasnimul sa lupte impotriva virusurilor.

Cum preparam o supa de pui, buna pentru a lupta impotriva racelii?

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente: un pui, 2 morcovi, 1 legatura ceapa verde,  o radacina patrunjel, 1-2 ardei, o telina mica, un pastarnac, 50 g unt, 1 legatura patrunjel verde, 2 fire usturoi verde, sare, piper boabe si macinat, 2 oua, 100 g gris

Mod de preparare:

  • Se spala puiul si se parleste pe ambele parti la foc mare.
  • Se pune la fiert, cu un varf de sare.
  • Se ia spuma de 2-3 ori si apoi se adauga legumele.
  • Se acopera supa si se lasa la fiert.
  • Se scot legumele si carnea intr-o sita.
  • Se taie legumele.
  • Acum se prepara galustele. Se bat ouale, iar apoi se adauga grisul in ploaie pana cand compozitia devine omogena.
  • Supa ramasa se mai lasa la clocotit cateva minute, iar apoi se adauga legumele si carnea si, la final, se adauga galustele.
  • Sunt lasate sa se umfle.
  • La final se completeaza cu unt, sare, piper si verdeata.

Masa este servita! La final, vasele au nevoie de o curatare completa, de aceea recomandam sa le bagati in masina de spalat vase.

Salveaza ca PDF

Supa verde cu crutoane

bowl-food-healthy-40814

Sursa foto: pexels.com

Ceapa este unul dintre cele mai bune legume cu proprietati antiseptice. Pe langa vitamina A, B, C, E, sodiu, potasiu, calciu si altele, ne ajuta sa prevenim si sa combatem virozele.

Ingrediente: Ceapa, praz, usturoi, spanac, salata verde, ardei gras capia, mazare, ulei, sare, piper, patrunjel.

Mod de preparare:

  • Se spala, se curata si se taie legumele. Pot fi puse in mini tocator pentru o maruntire completa.
  • Se spala spanacul si salata verde, iar apoi se lasa la scurs.
  • Se pun la fiert: mazarea, ardeiul, prazul, ceapa, usturoiul, iar la final se adauga spanacul si salata.
  • Dupa ce au fiert, se pun in blender.
  • Se adauga 2 linguri de ulei, sare, piper, apa dupa gust si se mai baga inca o data la blender.
  • La sfarsit se adauga patrunjel si se serveste cu crutoane.

 

Salveaza ca PDF

Supa de fasole

bowl-cooking-cuisine-724667

Sursa foto: pexels.com

Fasolea are proprietati antioxidante si contine nutrienti protectori precum: fibre, vitamine, acid folic si magneziu.

Ingrediente: 200 g fasole uscata, 1 ceapa, 3-4 morcovi, 1 pastarnac, 1 telina, 3 linguri ulei, 1 ardei gras, 200 g rosii decojite in suc de rosii, sare, telina si patrunjel verde.

  • Se curata fasolea si se lasa la inmuiat in apa timp de minimum 2-3 ore sau peste noapte.
  • Se spala si se pune la fiert.
  • Se da in clocot de 2-3 ori si se schimba apa.
  • Se spala si se curata morcovii, pastarnacul, telina, ceapa.
  • Se taie si se adauga la fiert.
  • Continutul se fierbe cu vasul acoperit timp de 2 ore jumatate.
  • La finalul orelor se adauga: ulei, ardei gras taiat marunt si rosiile.
  • Se lasa 1 minut si se condimenteaza.
  • Se poate transforma in supa crema, adaugand tot continutul in Soup Maker.

Salveaza ca PDF

Supa crema de usturoi

bowl-broth-cooking-209540

Sursa foto: pexels.com

Usturoiul este considerat un antibiotic natural datorita proprietatilor sale antivirale puternice. Este bogat in antioxidanti si ne protejeaza sistemul imunitar de bacterii si virusuri. Astfel, consumul de usturoi este foarte recomandat iarna.

Ingrediente: 2 capatani de usturoi, 1 ceapa, 3 cartofi, 200 ml smantana pentru gatit, 200 ml lapte, 500 ml apa, sare, piper alb, ulei de masline si crutoane de paine.

Mod de preparare:

  • Se toaca ceapa si se pune in oala impreuna cu uleiul de masline.
  • Se adauga si usturoiul si se lasa maximum 1 minut.
  • Se taie cartofii cubulete, iar continutul se amesteca.
  • Apoi se toarna apa.
  • Se fierbe continutul timp de 10 minute si apoi se adauga laptele.
  • Se fierbe tot pana cand s-au inmuiat cartofii.
  • Se ia vasul de pe foc si se condimenteaza.
  • Cu ajutorul blenderului de mana se omogenizeaza continutul.
  • La final se adauga smantana.
  • Se serveste cu crutoane si bacon crocant.

Se poate servi si calda, dar si rece este foarte gustoasa.

Salveaza ca PDF

Supa de mazare

kyler-boone-389906-unsplash

Sursa foto: pexels.com

Mazarea are un continut ridicat de vitamina B1, B2, B3, B6 si acid folic, vitamine de care avem mereu nevoie in timpul sezonului rece pentru a avea energie si pentru a putea indura frigul de afara.

Ingrediente: 1 cana mazare decorticata, 3 linguri ulei, 2-3 cartofi potriviti, 1 morcov, 1 ceapa, 1 foaie dafin, piper, sare, 1 catel usturoi, apa, marar tocat.

  • Mazarea se spala si se lasa in apa rece pana a doua zi.
  • Se toarna ulei intr-o oala.
  • Se toaca ceapa.
  • Se caleste in oala.
  • Se spala si se toaca un morcov, apoi se pune in oala
  • Se lasa 2 minute si se adauga mazarea.
  • Se toarna apa si se lasa la fiert 20 de minute.
  • La final se adauga usturoi, dafin, sare si piper.
  • Se mai fierbe 20 de minute la foc mic.
  • Se poate servi cu smantana si marar.

 

Salveaza ca PDF

Sezonul rece e o perioada grea pentru intreaga familie. Supele si ciorbele salveaza situatia intotdeauna. Sunt usor de pregatit si pot fi gatite in familie, ca o activitate distractiva pentru tine si cei mici.

keyboard_arrow_up

Contacteaza-ne!

Ai nevoie de ajutor?
Suna la

*9010

chat_bubble_outline phone