5 retete usoare pentru pranz

Publicat la data de: 11/20/2018, 11:39

Autor: Beko

5 retete usoare pentru pranz
5 retete usoare pentru pranz
https://www.beko.ro/blog/wp-content/uploads/2018/11/toa-heftiba-414770-unsplash.jpg
2018-12-28
Beko

Ce sa mai gatesc la pranz? De cate ori te-ai trezit ca iti pui aceasta intrebare in timpul saptamanii? Daca ai epuizat toate optiunile si te-ai saturat sa comanzi de pe net, o sugestie ar fi sa prepari retete usoare acasa, pe care sa le savurezi la birou, iar cei mici sa le aiba la pachet […]

toa-heftiba-414770-unsplash

Ce sa mai gatesc la pranz? De cate ori te-ai trezit ca iti pui aceasta intrebare in timpul saptamanii? Daca ai epuizat toate optiunile si te-ai saturat sa comanzi de pe net, o sugestie ar fi sa prepari retete usoare acasa, pe care sa le savurezi la birou, iar cei mici sa le aiba la pachet pentru scoala. Dar cum dimineata nu avem destul timp, iar seara venim obositi acasa, vrem solutii rapide pentru pranzuri usoare. Urmatoarele retete se prepara in mai putin de 45 de minute, astfel incat sa avem timp sa ne ocupam si de relaxare, dar si de mese in avans.

Primele noastre sugestii ar fi: salate, supe si carne de orice fel, pusa pe grill.  Ai libertate mare sa testezi tot felul de retete ale preparatelor mai sus mentionate, insa noi am vrut sa iti propunem cateva retete gustoase.

Legume cu somon la gratar

Piept de pui grill cu cartofi dulci

Hummus de casa cu paine integrala

Salata de curcan la gratar cu dressing de iaurt

Supa crema de legume

 

Legume cu somon la gratar

Sursa foto: www.unsplash.com

Somonul are numeroase proprietati foarte bune pentru organism si reprezinta o sursa importanta de Omega 3, grasimi si proteine. Acizii grasi Omega 3 imbunatatesc procesele inflamatorii din organism, ajuta la functionarea mai buna a celulelor, cat si la facilitarea transmiterii informatiilor intre celulele din corp si creier.

Sunt diferite metode de-a prepara somonul, insa cea pe grill este cea mai gustoasa. Acesta se asaza atent pe grill si se lasa 2 minute pe o parte si 2 minute pe cealalta.

Ingrediente: somon proaspat, legume de sezon, lamaie, sare, piper, tarhon, o lingurita de ulei de masline.

  • Legumele se spala, se curata si se taie bucatele. Intr-un bol se asezoneaza cu sare, piper si tarhon.
  • Pestele se spala si se condimenteaza bine pe ambele parti. Se unge cu putin ulei de masline. Nu in mod exagerat, ci doar o lingurita.
  • Grill-ul se lasa 2 minute ca sa se incinga bine.
  • Primul care va fi pus pe grill este somonul. Se lasa 2 minute pe o parte si 2 pe cealalta pana cand se obtine un aspect rumenit.
  • Se ia somonul si se asaza in farfurie, in timp ce pe grill se lasa legumele pana cand se rumenesc bine si ele.
  • Se stoarce o jumatate de lamaie peste peste, dar si peste legume. Dupa gust.
  • Pranzul este servit in mai putin de 20 de minute.

 

Salveaza ca PDF

Piept de pui grill cu cartofi dulci

vitchakorn-koonyosying-527290-unsplash

Sursa foto: pexels.com

Nimic nu se compara cu o friptura de pui la cuptor. Dureaza putin mai mult decat cea pe grill, insa savoarea data de aburii care ies din pui, combinata cu aroma unica a cartofilor dulci, face sa merite asteptarea. De asemenea, pot fi folositi si in prajituri, in loc de zahar, fiind recomandati pentru bolnavii de diabet.

Ingrediente: O caserola de piept de pui, 4-5 cartofi dulci, iaurt degresat, o linguriță de unt, sare, piper, 5-6 catei de usturoi, 1 lingura de ulei vegetal

  • Pieptul de pui se spala, se asezoneaza si se unge cu ulei.
  • Cuptorul se preincalzeste timp de 5 minute.
  • Cartofii se decojesc, se taie bucati, se condimenteaza si se asaza in aceeasi tava cu puiul.
  • Apoi se curata cateii de usturoi si se pun in tava, intre pui si cartofi.
  • Se baga la cuptor si se lasa 35 de minute la o temperatura ridicata.

Se scot ingredientele si cartofii sunt pusi in blender, impreuna cu iaurtul degresat, lingurita de unt, sare, piper si cateii de usturoi.

 

Salveaza ca PDF

Hummus de casa cu paine integrala

toa-heftiba-322074-unsplash

Sursa foto: www.pexels.com

Hummus-ul se face din naut, acest aliment minune bogat in fibre si vitamine, printre care amintim vitaminele: B6, B9, acid folic, mangan, proteine, fier, fosfor, potasiu, calciu, magneziu, cupru si zinc. In cazul in care adopti un regim vegetarian sau vegan, nautul este un inlocuitor excelent pentru carne. De asemenea, este foarte bun pentru o dieta alimentara fiindca ajuta la controlul poftei de mancare si da o senzatie de satietate.

Ingrediente: O conserva de 800 de grame de naut, o jumatate de lamaie, 1 lingurita de ulei de susan, 3 catei de usturoi feliati, 1 lingurita de ulei de masline extravirgin, apa in functie de cantitate, sare in functie de gust. Optional, se pot adauga si condimente, spre exemplu boia. Paine integrala prajita sau rumenita la cuptor.

  • Pune in blender toate ingredientele.
  • Asteapta sa devina o pasta omogena si cremoasa.
  • Adauga apa in blender pana obtii consistenta dorita.
  • Poti decora cu boia sau seminte de chia, susan, patrunjel etc.
  • Painea integrala se pune la prajit si se unge pe o parte cu un catel de usturoi.
  • Totul dureaza mai putin de 15 minute.

 

Salveaza ca PDF

Salata de curcan la gratar cu dressing de iaurt

photo-1505714197102-6ae95091ed70

Sursa foto: www.unsplash.com

Carnea de curcan este perfecta pentru un pranz usor, fiind saraca in calorii. In 100 de grame de carne gasim doar 160 de calorii. In plus, este bogata in vitamina B6 si B12, contine niacina, riboflavina, seleniu, fosfor, zinc, proteine si este o sursa foarte buna de aminoacizi esentiali.

Ajuta si la reducerea colesterolului, cat si la combaterea insomniei si ajuta la mentinerea sistemului imunitar.

Ingrediente: 400 de grame de carne de curcan proaspata, iaurt degresat, menta, dovlecel, salata verde, morcov, telina, sfecla rosie, linte, ulei de masline, otet sau lamaie, lapte degresat, piper, 2 catei de usturoi.

  • Carnea de curcan trebuie in prealabil pregatita pe grill si taiata bucatele. Se poate servi calda in salata sau rece.
  • Dressing-ul se face din iaurt degresat, otet, menta, ulei de masline si cateii de usturoi tocati bine. Se adauga putin lapte. Se poate face in blender sau cu mixerul, intr-un ritm mai alert.
  • Legumele se taie cubulete.
  • Legumele si carnea se asaza in bol, se toarna dressing-ul peste si se condimenteaza dupa gust.
  • Totul dureaza maximum 20 de minute.

 

Salveaza ca PDF

Supa crema de legume

appetizer-bowl-bread-539451

Sursa foto: www.pexels.com

Ingrediente: 2 morcovi, 2 radacini de pastarnac, 1 ceapa, 2 cartofi dulci, 1 ardei capia, 3 catei de usturoi, 2-3 linguri de ulei sau unt sau iaurt degresat, boia, sare, piper, patrunjel sau menta.

  • Curata legumele si spala-le. Taie ceapa si asaz-o intr-o oala impreuna cu o cantitate mica de unt sau ulei.
  • Taie restul legumelor si pune-le in oala peste ceapa, condimentandu-le cu sare, piper, menta si boia.
  • Se lasa cateva minute si apoi se toarna 2-3 cani de apa.
  • Se lasa la fiert.
  • Dupa ce au fiert se pun in strecuratoare si apoi in blender. Apa de la fiert se toarna tot in blender, in functie de consistenta dorita. Se adauga si menta, patrunjelul si alte condimente in functie de gust.
  • Totul in mai putin de 30 de minute.

 

Salveaza ca PDF

Retelele recomandate de noi sunt perfecte pentru zilele in care vrei sa mananci ceva usor si fara sa iti dea batai de cap curatarea multelor vase sau timpul excesiv petrecut in bucatarie. Se apropie sarbatorile de iarna si mesele noastre ar trebui sa fie din ce in ce mai usoare. Stim cu totii cat de imbelsugate si calorice pot deveni mesele in familie. Pofta buna!

keyboard_arrow_up

Contacteaza-ne!

Ai nevoie de ajutor?
Suna la

*9010

chat_bubble_outline phone