5 retete de paste pentru cina

Publicat la data de: 10/04/2018, 12:20

Autor: Beko

5 retete de paste pentru cina
5 retete de paste pentru cina
https://www.beko.ro/blog/wp-content/uploads/2018/10/cuisine-cutlery-delicious-1256875.png
2019-01-15
Beko

Ce sa mai gatesc la cina? De cate ori pe saptamana iti pui aceasta intrebare? Dupa o zi lunga petrecuta la scoala de cei mici si la serviciu de adulti, toate lumea este infometata si obosita. Am vrea sa mancam ceva gustos, dar care sa fie simplu si rapid de preparat. Pastele sunt o alternativa […]

beko - retete de paste

Ce sa mai gatesc la cina? De cate ori pe saptamana iti pui aceasta intrebare? Dupa o zi lunga petrecuta la scoala de cei mici si la serviciu de adulti, toate lumea este infometata si obosita. Am vrea sa mancam ceva gustos, dar care sa fie simplu si rapid de preparat. Pastele sunt o alternativa foarte buna pentru o masa gatita in ritm alert. Alege o reteta usoara, cu ingrediente putine, si cina va fi gata mai repede decat iti imaginezi. Poti fierbe pastele si poti pregati sosul in paralel, iar in 15 – 20 de minute mancarea sa fie numai buna de savurat.

Ca pastele sa iti iasa perfect, este foarte important modul in care le fierbi. Tine cont de sfaturile de mai jos si reusita va fi a ta, indiferent de reteta pe care doresti sa o gatesti.

  • Fierbe pastele intr-o cantitate mare de apa pentru a evita lipirea acestora.
  • Pune sare in apa in care le fierbi. Nu trebuie sa iti faci griji ca ar putea iesi prea sarate. Acestea isi vor trage din apa exact cantitatea de sare de care au nevoie.
  • Pune pastele la fiert in momentul in care apa clocoteste. Nu mai devreme.
  • Amesteca din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca intre ele.
  • Fierbe pastele „al dente”, mai exact pana ce sunt gatite, astfel incat textura sa ramana ferma. Cel mai simplu mod in care poti controla acest lucru este lasandu-le sa fiarba cu 2 minute mai putin decat timpul indicat pe ambalaj pentru preparare. Daca pe punga este inscriptionat un timp de gatire de 12 minute, atunci fierbe-le timp de 10 minute.
  • Scurge apa in care au fiert. Nu le trece prin apa rece decat daca intentionezi sa le consumi reci, in salata.
  • Combina-le cu sosul si lasa-le pret de cateva minute sa se gateasca impreuna pentru a-si imprumuta gusturile.  

Acum ca stii exact cum trebuie sa fierbi pastele pentru a obtine textura perfecta, tot ce iti ramane de facut este sa le combini cu ingredientele si sosurile preferate. Ai o libertate foarte mare de a testa si experimenta de la retete simple, cu sos de rosii sau cu legume, pana la cele cu fructe de mare. Vezi care sunt propunerile noastre.

Spaghete carbonara

Tagliatelle cu ciuperci

Fettuccine cu pui si sos pesto

Fusilli cu dovlecei si rosii coapte

Penne arrabbiata

 

Spaghete carbonara

beko - spaghete carbonara

Sursa foto: pexels.com

Spaghetele sunt unele dintre cele mai populare tipuri de paste. Acestea sunt subtiri si lungi, masurand intre 25 si 30 cm. Spaghetele se preteaza pentru servirea impreuna cu sosuri pe baza de rosii sau lactate, care le imbraca foarte bine intreaga suprafata. Spaghetti alla carbonara este o reteta italiana clasica pe baza de ou, parmezan si sunca pancetta. Iata cum se prepara.

Ingrediente: 3 galbenusuri, 40 g de parmezan plus extra pentru servire, 150 g de pancetta sau un tip de sunca care contine atat carne, cat si grasime, 200 g de spaghete uscate, 1 catel de usturoi, ulei de masline extravirgin.

  • Intr-un bol amesteca galbenusurile de ou cu parmezanul ras. Pune si putin piper si omogenizeaza totul foarte bine.
  • Toaca sunca in cubulete marunte.
  • Fierbe spaghetele al dente, respectand indicatiile de mai sus.
  • Pune la calit sunca. Dupa ce aceasta isi lasa din grasime, adauga si catelul de usturoi zdrobit usor cu ajutorul unui cutit. Lasa-l sa isi elibereze aroma timp de 1 minut, apoi indeparteaza-l.
  • Scurge spaghetele, avand grija sa pastrezi o cana din apa in care au fiert.
  • Adauga spaghetele fierte in tigaie, peste sunca. Amesteca totul foarte bine.
  • Adauga o cantitate mica din apa in care au fiert pastele. Amesteca, apoi pune mixul de galbenus si parmezan, si asezoneaza cu putin piper. Continua sa amesteci, avand grija sa mai adaugi gradual apa, pana ce pastele capata o textura cremoasa.
  • Serveste pastele cu parmezan ras deasupra si piper proaspat rasnit.

Salveaza ca PDF

 

Tagliatelle cu ciuperci

beko - paste cu ciuperci

Sursa foto: pixabay.com

Aceste paste sunt foarte asemanatoare taiteilor romanesti. Sunt lungi si plate, avand o latime de 6,5 – 10 mm. In reteta este inclus si oul, spre deosebire de alte tipuri care sunt realizate din faina de grau dur si apa. Le poti cumpara atat uscate, cat si proaspete.

Ingrediente: 700 g de ciuperci, 3 linguri de ulei de masline, 3 catei de usturoi maruntiti, sare, piper, vin alb, 500 g de tagliatelle, 60 ml de smantana dulce, 3 linguri de parmezan ras.

  • Caleste ciupercile taiate impreuna cu usturoiul si uleiul de masline. Adauga sare si piper dupa gust. Dupa ce si-a schimbat culoarea si lichidul s-a evaporat, inseamna ca s-au gatit suficient.
  • Pune pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.
  • Intre timp adauga un gat de vin alb peste ciuperci. Lasa-l sa se evapore, apoi pune smantana si parmezanul.
  • Dupa ce s-au fiert, scurge pastele si adauga-le in tigaie peste ciuperci. Amesteca totul foarte bine.
  • Serveste-le cu parmezan ras deasupra.

Salveaza ca PDF

 

Fettuccine cu pui si sos pesto

beko - paste cu sos pesto

Sursa foto: pexels.com

Fettuccinele sunt un tip de paste care seamana foarte bine tagliatellelor. Acestea sunt mai generoase in dimensiuni, fiind mai late si mai groase.

Ingrediente: 3 jumatati de piept de pui dezosat, 1 lingura de ulei de masline, 120 g de sos pesto, 250 g de fettuccine, 60 ml de smantana dulce, sare, piper.

  • Bate cu un ciocan de bucatarie bucatile de piept de pui pana cand acestea devin groase de aproximativ un centimetru. Asezoneaza-le cu sare si piper.
  • Incinge uleiul intr-o tigaie antiaderenta si gateste fiecare bucata pentru 3 – 4 minute pe fiecare parte. Dupa ce este gata, taie pieptul de pui in fasii.
  • Fierbe pastele conform instructiunilor, avand grija sa pastrezi aproximativ 50 ml din apa in care s-au gatit.
  • Intr-o tigaie pune sosul pesto impreuna cu smantana dulce si incalzeste-le la foc mic. Adauga pastele si apa ramasa de la fiert. Pune si puiul si ai terminat.

Salveaza ca PDF

 

Fusilli cu dovlecei si rosii coapte

beko - paste cu dovlecei si rosii coapte

Sursa foto: pixabay.com

Fusilli sunt un tip de paste foarte usor de recunoscut dupa forma spiralata. Sunt simplu de mancat si arata foarte bine in farfurie. Copiii le vor adora.

Ingrediente: 3 dovlecei zucchini, 3 catei de usturoi, 500 g de rosii prunisoare, 500 g de paste fusilli, 25 g de parmezan ras, 5 linguri de ulei de masline, sare, piper, patrunjel proaspat.

  • Taie dovleceii si rosiile in cubulete cu grosimea de un centimetru. Marunteste usturoiul.
  • Incinge cuptorul la 220°C.
  • Asaza legumele intr-o tava, pe o foaie de copt. Adauga peste acestea uleiul de masline, sare si piper. Lasa-le la cuptor pentru 20 – 25 de minute.
  • Fierbe pastele. Dupa ce sunt gata amesteca-le cu legumele coapte si o lingura de ulei de masline. Presara deasupra patrunjel proaspat tocat.

Salveaza ca PDF

 

Penne arrabbiata

beko - paste cu sos picant

Sursa foto: pexels.com

Pennele au o forma cilindrica, fiind ideale pentru integrarea in retete cu mult sos deoarece acesta poate patrunde si in interiorul pastelor, sporindu-le aroma.

Ingrediente: 1 conserva de rosii cuburi, 100 ml de vin alb, 3 catei de usturoi taiati fin, 2 linguri de ulei de masline, ¾ lingurita fulgi de ardei iute, 250 ml de suc de rosii, 500 g de penne.

  • Incinge uleiul de masline intr-o tigaie. Adauga usturoiul si fulgii de ardei iute. Cand usturoiul incepe sa isi elibereze aroma, adauga rosiile cuburi, sucul de rosii si vinul. Gateste sosul pana ce se ingroasa. Adauga sare dupa gust.
  • Fierbe pastele, scurge-le si adauga-le peste sos.
  • Serveste-le cu parmezan proaspat ras deasupra.

Salveaza ca PDF

Este foarte greu sa dai gres cu pastele. Exista o varietate foarte mare de forme, pe care le poti combina cu diferite sosuri sau ingrediente, care se numara printre preferatele familiei tale. Fierbe-le corect si reusita cinei este asigurata in proportie de 50%. Adapteaza sosul si ingredientele cu care le combini la preferintele membrilor familiei tale si ii vei multumi chiar si pe cei mai mofturosi meseni.

keyboard_arrow_up

Contacteaza-ne!

Ai nevoie de ajutor?
Suna la

*9010

chat_bubble_outline phone