5 retete de sandvisuri calde

Publicat la data de: 09/10/2018, 07:43

Autor: Beko

5 retete de sandvisuri calde
5 retete de sandvisuri calde
https://www.beko.ro/blog/wp-content/uploads/2018/09/beko-5-retete-de-sandvisuri-calde.png
2019-01-16
Beko

Ce gatesti rapid si super delicios? Un sandvis cald poate fi o varianta excelenta pentru cina in timpul saptamanii sau pentru micul-dejun din weekend. Acesta reprezinta o combinatie perfecta intre textura crocanta a painii si branza topita din interior. Cine poate refuza un preparat atat de delicios? Cu siguranta, niciun pofticios. Ce este cu adevarat […]

beko - 5 retete de sandvisuri calde

Ce gatesti rapid si super delicios? Un sandvis cald poate fi o varianta excelenta pentru cina in timpul saptamanii sau pentru micul-dejun din weekend. Acesta reprezinta o combinatie perfecta intre textura crocanta a painii si branza topita din interior. Cine poate refuza un preparat atat de delicios? Cu siguranta, niciun pofticios. Ce este cu adevarat minunat cand vine vorba de prepararea unui sandvis cald, este ca se pregateste foarte usor indiferent ca alegi sa folosesti sandwich maker-ul, grill-ul electric sau cuptorul.

Sandvisul este un preparat versatil pe care il poti pregati rapid in numai cateva minute folosind cat mai creativ ingrediente pe care le ai de obicei in frigider: sunca, branza, oua si legume. Ai posibilitati nelimitate cand vine vorba de combinatii si asocieri. Exista o varietate foarte mare de tipuri de paine, de mezeluri sau branzeturi, care mixate cu legume, sosuri si condimente pot transforma un preparat banal intr-unul gourmet. Deoarece este foarte consistent, iti recomandam sa tratezi sandvisul cald ca pe o masa de sine statatoare, nu ca pe o gustare. Serveste-l alaturi de o salata din legume si verdeturi proaspete, impreuna cu muraturi sau chiar o supa crema de legume.  

Parcurge retetele de mai jos si vezi care iti face cu ochiul.

Croque – Monsieur

Sandvis cu avocado si branza de capra

Sandvis cu pui si branza brie

Panini cu legume la gratar

Sandvis cu ton si cascaval

 

Croque – Monsieur

Acest sandvis cald este un clasic frantuzesc pe care trebuie sa il incerci macar o data. Are o istorie de 100 de ani, fiind consumat in cafenele din Paris pe post de gustare. Reteta este ceva mai complexa, dar efortul merita. Este un sandvis pe care il poti pregati in zilele de weekend cu titlul de rasfat culinar.

Ingrediente: 2 linguri de unt nesarat, 400 ml de lapte, 1 lingura de faina, 250 g de branza Gruyère rasa, 12 felii de sunca, 8 felii de paine taraneasca cu maia, mustar Dijon, nucsoara, sare, piper.

  • Prajeste usor feliile de paine cu ajutorul unui prajitor si apoi unge fiecare felie cu unt;
  • Prepara un sos béchamel topind untul peste care adaugi faina. Mixeaza foarte bine si apoi incepe sa adaugi treptat laptele si amesteca incontinuu pentru a impiedica formarea cocoloaselor. Pune sare, piper si nucsoara si lasa sosul sa fiarba timp de 3-4 minute.
  • Incalzeste cuptorul la 180°C.
  • Adauga mustar peste partea unsa cu unt a feliei de paine. Apoi pune si o cantitatea generoasa de sos béchamel, urmata de branza rasa si o felie de sunca. Pe cealalta felie de paine mai adauga putin sos si pune-o peste restul ingredientelor presand usor.
  • Asaza sandvisurile intr-o tava. Pune deasupra acestora sos béchamel si branza rasa, si lasa-le la cuptor vreme de 6-7 minute.

Salveaza ca PDF

 

Sandvis cu avocado si branza de capra

Iubitorii de avocado vor fi foarte incantati de aceasta reteta. Combinatia de arome si texturi este absolut incantatoare. In plus, este un sandvis care iti aduce si nutrienti valorosi. Este si gustos si sanatos.  

Ingrediente: 8 felii de paine, 2 linguri de sos pesto, 100 g de branza mozzarella feliata, 2 maini de frunze de baby spanac, 1 avocado, 50 g de branza de capra faramitata.

  • Tartineaza 4 dintre feliile de paine cu sosul pesto;
  • Asaza frunzele de spanac;
  • Adauga si feliile de mozzarella, avocado si branza de capra faramitata;
  • Adauga si cea de-a doua felie de paine, preseaza usor sandvisul si pune-l pret de cateva minute la sandwich maker sau la cuptor.

Salveaza ca PDF

 

Sandvis cu pui si branza brie

beko - sandvis cu pui si branza brie

Sursa foto: pexels.com

Desi este o branza cu mucegai, brie are o aroma blanda. Textura sa este foarte fina si moale in interior. Este ideala consumata ca atare, dar functioneaza perfect si intr-un sandvis combinata cu fructe si miere pentru o nota gourmet.

Ingrediente: 4 felii de paine cu maia, 2 linguri de ulei de masline extravirgin, 2 bucati de piept de pui preparat la gratar, 100g de branza brie, 1 mar curatat de coaja si taiat in felii subtiri, 1 ½ lingura de miere de buna calitate, 2 maini de salata frisee.

  • Cu ajutorul unei pensule de bucatarie unge feliile de paine cu ulei de masline;
  • Doua dintre ele intoarce-le cu fata in jos si incepe sa compui sandvisul adaugand pieptul de pui taiat felii, apoi feliile de branza brie, marul si la final putina miere.
  • Adauga si cea de-a doua felie de paine cu partea unsa cu ulei de masline in sus si lasa sandvisul intre 3 si 5 minute la sandwich maker pana ce branza se topeste si painea va capata un aspect maroniu foarte placut. Daca nu ai un sandwich maker il poti pregati pe aragaz intr-o tigaie antiaderenta, avand grija sa presezi usor sandvisul cu ajutorul unei palate de bucatarie si bineinteles sa il intorci.

Salveaza ca PDF

 

Panini cu legume la gratar

beko - panini cu legume la gratar

Sursa foto: pexels.com

Ingrediente: 2 ardei grasi rosii, 2 zucchini de marime medie, ulei de masline extravirgin, sos pesto, sare, piper, 1 bagheta.

  • Incinge gratarul. Acesta poate fi electric sau de aragaz. Coace ardeii si dovleceii pe care i-ai uns in prealabil cu putin ulei de masline si asezonat cu sare si piper.
  • Taie bagheta in 3, apoi fiecare bucata in doua.
  • Unge painea cu sos pesto. Adauga legumele la gratar si compune sandvisul.
  • Cu ajutorul unei pensule de bucatarie unge sandvisul la exterior si pune-l la sandvis maker sau pe gratar, avand insa grija sa il presezi foarte bine.

Salveaza ca PDF

 

Sandvis cu ton si cascaval

beko - sandvis cu ton si cascaval

Sursa foto: unsplash.com

Ingrediente: 200 g de ton din conserva, 2 linguri de ceapa tocata marunt, 2 linguri de maioneza, 1 castravete murat, 4 felii de branza (cascaval, cheddar, mozzarella), 8 felii de paine.

  • Intr-un bol amesteca tonul cu maioneza, ceapa si castravetele murat taiat foarte marunt.
  • Distribuie compozitia rezultata pe 4 dintre feliile de paine.
  • Adauga cate o felie de branza si inchide sandvisul cu felia de paine ramasa.
  • Alege metoda preferata pentru a-l gati. Cand painea devine crocanta este gata pentru a fi savurat.

Salveaza ca PDF

Sandvisurile calde sunt o varianta delicioasa pentru a servi o masa principala, cina sau mic-dejun, familiei tale. Painea prajita in combinatie cu branza sunt ingredientele cheie, care fac din acest tip de preparat preferatul oricarei persoane. Fie ca alegi sa faci unul dupa o reteta clasica, cum este croque-monsieur, fie ca vrei sa iti creezi o reteta proprie in functie de gust si preferinte, un sandvis cald este intotdeauna o solutie pentru o masa rapida si gustoasa.  

keyboard_arrow_up

Contacteaza-ne!

Ai nevoie de ajutor?
Suna la

*9010

chat_bubble_outline phone