Eat Like A Pro, o initiativa globala care incurajeaza alimentatia sanatoasa a copiilor, sustinuta de Beko si Larisa Petrini- Health Coach

Publicat la data de: 05/16/2018, 07:00

Autor: Beko

Distribuie

Peste 70 de milioane de copii din toata lumea vor suferi de obezitate pana in anul 2025. Statisticile arata ca in fiecare an, copiii se hranesc din ce in ce mai necorespunzator: mai putine legume, fructe si peste, insa tot mai multe grasimi si zaharuri. La nivel global, peste 2 miliarde de copii și adulți sufera de probleme de sanatate legate de obezitate, iar un procent din ce în ce mai mare de oameni mor din aceasta cauza.

Experții de la Organizația Mondiala a Sanatații estimeaza ca exista 43 de milioane de copii supraponderali care sunt sub varsta de 5 ani. Pana în 2020, mai mult de 60% dintre bolile din intreaga lume vor fi direct asociate cu obezitatea.  Obezitatea este o problema de sanatate in crestere in Romania, in mare parte din cauza hranei prea bogate in zaharuri si grasimilor saturate, asociate cu inactivitatea fizica. Obezitatea este si principala cauza a diabetului zaharat tip 2. Studiul PREDATORR efectuat in 2013-2014 la nivel național, a gasit o prevalenta a diabetului zaharat de 11,6%.

Un studiu recent efectuat de Centrul de Calcul și Statistica Sanitara din Ministerul Sanatații Publice arata ca 40% din copiii din Romania sunt supraponderali, 55% din adulți sunt supraponderali, iar aproximativ 24% obezi. Organizatia Mondiala a Sanatatii a raportat, de asemenea, ca obezitatea din copilarie provine din consumul de calorii goale, care ofera o valoare nutritiva mica. De aceea copiii sunt suprasaturați si subnutriti.

De aceea, Beko a lansat Eat Like A Pro, o initiativa globala care vine in ajutorul parintilor, pentru a ii invata pe cei mici beneficiile unei alimentatii sanatoase. Beko, in calitate de partener al echipei de fotbal FC Barcelona, stie exact cu ce se hranesc zilnic jucatorii de top, pentru a obtine performante excelente. 

Campania #EatLikeAPro, lansata in data de 30 aprilie a acestui an, a facut apel la utilizatorii canalelor social media pe care i-a incurajat sa-si impartaseasca obiceiurile alimentare sanatoase folosind #EatLikeAPro pentru a genera donatii. Fiecare postare aparuta pe Twitter sau Instagram a reprezentat 1 Euro donat catre UNICEF de Beko.

Cu peste un milion de postari #EatLikeAPro in doar 11 zile, donatiile au atins pragul de 1,000,000 de euro. 

Suma stransa va fi folosita pentru a oferi familiilor si scolilor primare informatii, instrumente si sprijin pentru a imbunatati dietele, cresterea si dezvoltarea a 600.000 de copii din America Latina.    

Aratandu-le copiilor cum se hranesc eroii lor, acestia vor fi atrasi catre o alimentatie sanatoasa. Dorim sa contribuim activ la educarea noilor generatii de copii in a constientiza importanta un regim alimentar sanatos si in consecinta, prin informare corecta si puterea exemplului sa consolidam implicarea in lupta impotriva obezitatii infantile. Sa nu uitam ca a ne hrani inseamna sa ne alimentam corpul cu energie pentru a desfasura diferite activitati de ordin fizic si intelectual. Iar dezechilibrul in stilul de viata apare atunci cand introducem in organism spre procesare o cantitate mai mare de “resurse energetice”, decat are nevoie corpul sa foloseasca pentru ceea ce avem de facut peste zi.

La nivel local, ambasador local al campaniei este Larisa Petrini, Health Coach certificat de Institute for Integrative Nutrition din New York, fondator Bodyology si ambasador Food Revolution by Jamie Oliver.

 ”Ma bucur sa fiu parte a initiativei “Eat Like a Pro”, intrucat problema obezitatii infantile este una foarte serioasa, pe care trebuie sa o constientizam si care necesita toata atentia noastra. Pe plan local ne propunem sa le oferim parintilor idei de mancaruri sanatoase si savuroase, dar si sa ii invatam pe cei mici ca alimentele bogate in vitamine, care ii ajuta sa se dezvolte armonios, pot fi delicioase”, a declarat Larisa Petrini.

La nivel international ambasador al acestui program este fotbalistul Gerard Piqué. Stim ca sportivii au nevoie de o alimentatie sanatoasa si un stil de viata bine organizat pentru a obtine performante, iar pe langa acest fapt copiii sunt foarte receptivi la modele de comportament pozitive pe care acestia le ofera. Prin acest program dorim sa fim inspiratie pusa in practica pentru parinti si sa le oferim alternative sanatoase pentru poftele pe care le au copiii. Ne dorim ca parintii impreuna cu cei mici sa descopere intr-un mod destins si antrenant preparate savuroase care sa le asigure aportul energetic zilnic pentru o dezvoltare armonioasa.

Acceseaza beko.ro/eatlikeapro si descopera impreuna cu micutul tau cum poti sa-l ajuti sa manance corect si echilibrat. Mai ai vreun dubiu ca mancatul sanatos poate fi si distractiv?


Distribuie

Articole Recomandate

Cele mai citite articole

Contacteaza-ne!

Ai nevoie de ajutor?
Suna la

*9010