7 motive sa iti cumperi un uscator de rufe

Publicat la data de: 05/10/2022, 14:34

Autor: Beko

Distribuie

Curatarea si uscarea rufelor implica un consum mare de timp. Daca poti controla ciclurile de spalare prin alegerea programului adecvat gradului de murdarire, in cazul uscarii rufelor, de cele mai multe ori depinzi de factorii naturali. In sezoanele reci, cu precipitatii si temperaturi scazute, uscarea poate fi o adevarata problema. In plus, suportul pentru rufe tinde sa ocupe loc valoros din casa sau din balcon. Din cauza temperaturilor joase si a lipsei de spatiu disponibil pentru uscare, se aduna din ce in ce mai multe haine murdare.

7-motive-sa-iti-cumperi-un-uscator-de-rufe-image1

Solutia pentru eficientizarea acestui proces este achizitionarea unui uscator de rufe. Acesta ofera posibilitatea uscarii hainelor intr-un interval de timp redus. Nu mai trebuie sa astepti o zi, poate si mai mult. Hainele vor ajunge din uscator direct in dulap, iar programul dedicat curatarii lor se va degreva.  

Este un produs ideal pentru familiile mari, cu copii, dar si pentru persoanele foarte ocupate, care au nevoie de eficienta. Analizeaza lista de avantaje si convinge-te de necesitatea unui uscator de rufe.

 

1) Economisesti timp

Uscarea hainelor la aer poate dura foarte mult, atunci cand temperaturile sunt joase si vremea umeda. Uscatorul de rufe reduce acest interval de la o zi la cateva zeci de minute, in cazul programelor expres. In acest mod, hainele sunt accesibile pentru purtat intr-un interval de timp mult mai scurt. In plus, te bucuri de o mai mare flexibilitate in planificarea ciclurilor de spalat, nefiind nevoie sa depinzi de vremea de afara. Ai spalat, ai uscat, ai impachetat. Atat de simplu si de firesc va decurge rutina dedicata curatarii rufelor. Indiferent de cat de incarcat este programul tau, te poti bucura de haine curate cu o investite minima de timp si efort.

Calcatul rufelor va fi si el mai rapid si mai facil. Uscatoarele au functii anti-sifonare ce previn incurcarea si cutarea excesiva a hainelor.

Uscarea cu ajutorul uscatorului de rufe poate fi adaptata in functie de nevoi. Exista programe mai lungi, care usuca hainele la temperaturi mai scazute, dar si functii expres, a caror durata nu depaseste cu mult jumatate de ora.

Daca esti contracronometru, programul Xpress integrat uscatoarelor Beko face posibila uscarea unei incarcaturi de 2kg in numai 35 de minute, suficient ca hainele tale sa fie gata de purtat.

 

2) Durata de viata a tesaturilor este prelungita

Fiecare dintre noi are cel putin o piesa vestimentara preferata, pe care si-ar dori sa o pastreze in garderoba o perioada cat mai indelungata. Uscarea la aer poate afecta textura si culoarea tesaturilor. Soarele, vantul, inghetul pot decolora si deteriora structura hainelor. In schimb, uscatorul de rufe are o actiune blanda. Mediul controlat din interior face ca rufele sa fie protejate. Cuva efectueza miscari delicate, fluide, ce nu agreseaza tesaturile. De asemenea, sunt modele ce beneficiaza de o functie anti-sifonare, care previne incurcarea hainelor. Anumite tipuri de tesaturi, mai putin pretentioase, vor putea fi purtate imediat. In cazul altora, procesul de calcare va fi usurat considerabil.

durata-de-viata-a-tesaturilor-este-prelungita

Programul Shirts disponibil pentru uscatoarele Beko, utilizeaza miscari mai putine, mai delicate si o temperatura de maxim 40°C, pentru a mentine aspectul de nou al camasilor timp indelungat si de a prelungi durata de utilizare a acestora.

 

3) Poti usca o gama larga de tesaturi

Uscatoarele au integrate programe destinate diferitelor tipuri de tesaturi pentru a asigura o eficienta cat mai buna. Cu ajutorul functiilor dedicate, pot fi uscati jeansi, haine de tip polar, camasi, lenjerie intima sau articole sportive. Uscatoarele Beko iti ofera si optiunea Mix, pentru a nu mai fi nevoie sa sortezi hainele in functie de tipul tesaturii. Poti usca in acelasi timp atat fibre sintetice, cat si fibre din bumbac.

Foarte important este sa verifici pe eticheta fiecarui produs, daca poate fi uscat in uscatorul de rufe. In acest sens exista trei simboluri: un cerc inscris intr-un patrat peste care este inscriptionat un X interzice acest proces, acelasi simbol, dar cu un punct in mijloc indica uscarea la temperaturi joase si programe blade, iar cu doua puncte in centru semnaleaza lipsa de restrictii.

poti-usca-o-gama-larga-de-tesaturi

 

4) Poti controla modul de uscare al hainelor

Cuvele uscatoarelor de rufe au integrati senzori, capabili sa detecteze nivelul de umiditate al hainelor. In functie de acest indicator, dar si de tipul tesaturii, uscatorul poate adapta timpul si temperatura necesare pentru cele mai bune rezultate. Astfel, hainele delicate sunt in siguranta, iar cele mai groase sau cu o structura mai densa sunt  uscate in intregime. Senzorii vor determina oprirea uscatorului in momentul in care procesul este incheiat.

O astfel de tehnologie este Optisense ® de la Beko, care seteaza uscarea in functie de parametrii detectati cu ajutorul senzorilor.

 

5) Programe dedicate hainelor pentru copii

Pentru familiile care au copii mici, spalatul rufelor face parte din rutina zilnica.  Un bebelus trebuie schimbat de mai multe ori pe zi. De aici si necesitatea de a spala frecvent, pentru a avea la indemana imbracamintea necesara. Uscatorul de rufe iti va fi de un real ajutor, deoarece va accelera si va usura aceasta sarcina. Programele speciale pentru hainutele copiilor, cum este Baby Protect ®, controleaza foarte bine climatul din interior, adaptand uscarea pentru a raspunde nevoilor pe care le au persoanele cu piele sensibila, bebelusi si adulti deopotriva.

 

6) Improspatezi hainele fara spalare

Atunci cand stau prea mult timp in dulap, hainele capata un miros neplacut, chiar daca au fost depozitate curate. Uscatorul de rufe te poate ajuta sa elimini aceste mirosuri, cauzate de cele mai multe ori de lipsa de aerisire, in numai 10 minute. Nu este nevoie sa le speli inca o data si nici sa le lasi pe franghia de rufe pret de cateva ore. Tot ce ai de facut este sa selectezi programul destinat improspatarii hainelor.

Un astfel de program este foarte util si atunci cand hainele nu sunt suficient de murdare pentru a fi spalate, dar nici indeajuns de curate pentru inca o purtare. In mai putin de jumatate de ora, improspatarea cu aburi le va face numai bune de purtat.

 

7) Consum redus de energie

Exista trei tipuri de uscatoare de rufe. Cele cu ventilatie elimina aerul fierbinte si umed direct afara prin intermediul unui furtun. Uscatoarele cu condensare folosesc rezistenta electrica pentru a incalzi aerul. Al treilea tip, cel mai inovator, este cel al motoarelor cu pompa de caldura. Acestea permit conservarea aerului cald si recircularea sa. Hainele se usuca la o temperatura mai scazuta si isi pastreaza culorile vii.

Un uscator de rufe iti va fi de un real ajutor, in special daca ai un volum mare de haine de curatat. Este o resursa minunata, care iti ofera un grad mare de independenta in planificarea treburilor casnice, indiferent de sezon. Functiile sale te vor ajuta sa usuci o gama variata de tesaturi, sa improspatezi hainele fara sa fie nevoie de spalare si sa le pastrezi ca noi pentru mai mult timp.


Distribuie

Articole Recomandate

Cele mai citite articole

Contacteaza-ne!

Ai nevoie de ajutor?
Suna la

*9010