Amenajarea locuintei in stil industrial

Publicat la data de: 08/17/2017, 11:14

Autor: Beko

Distribuie

Stilul industrial reprezinta o viziune avangardista de design interior ce se remarca prin aspectul nefinisat al peretilor si prin folosirea pieselor cu un puternic caracter mecanic.

In ultimii ani, popularitatea acestui stil a crescut datorita preocuparii tot mai mari fata de materialele naturale, reciclate, ecologice precum si din dorinta de intoarcere la origini. Este un stil practic, cu suprafete nefinisate si materiale in stare bruta care te duc cu gandul la un trecut industrial.

Stilul industrial este in mare parte unul simplist, insa, cu cateva elemente, poate fi transformat intr-un spatiu extrem de primitor. Este combinat cu stilul minimalist, in amenajarea acestuia fiind folosite cat mai putine piese de mobilier pentru a nu incarca spatiul.

Este un stil potrivit in special persoanelor energice si nonconformiste care isi doresc interioare moderne, urbane si autentice.


Elementele care definesc stilul industrial sunt :

  • Tevile și conductele sunt expuse, deseori sunt incorporate in piese de mobilier, lucru care ii confera un aer nonconformist locuintei.

  • Suprafetele de lemn combinate cu cele de metal sunt amprente ce nu lipsesc din stilul industrial.

  • Elementele decorative reduse la minimum si utilizarea elementelor functionale in design.

  • Accesoriile si mobila vintage sunt combinate cu piese de mobilier moderne. Piesele vechi mecanice, masinile de cusut, scaunele industriale sunt deseori utilizate ca obiecte de decor si folosite la crearea unui stil industrial.

  • Sistemul de iluminat joaca un rol foarte important. Corpuri de iluminat pe structuri metalice, lampile asezate pe podea sau un sistem de iluminat improvizat din diverse alte lucruri – sticle, palarii, borcane – sunt o sursa minunata de iluminat pentru acest stil.

  • Obiectele reciclate cu aceleasi functiuni sau carora li se acorda altele noi reprezinta o alta caracteristica a acestui stil.

  • Din punct de vedere cromatic, stilul industrial se caracterizeaza prin nuante reci de gri, alb, negru, alaturi de nuantele de maro ale lemnului. Aceste nuante neutre se completeaza cu tonurile calde aduse in interior prin intermediul accesoriilor, textilelor si al plantelor.

Acest stil poate fi utilizat pentru orice incapere a locuintei.

Untitled design (4)

Camera de zi are ca piesa centrala canapeaua confortabila care poate sa fie realizata din piele sau din stofa cu aspect uzat. Nu se utilizeaza multe piese de mobilier si de regula sunt unicate, reprezentate de obiecte vechi, reconditionate sau create din materiale reciclate. Schitele vechi inramate, fotografiile alb negru, mesajele scrise pe pereti sau pe perne, toate te pot ajuta sa decorezi spatiul mult dorit.

Photo manip industrial

Intr-o bucatarie amenajata in stil industrial, nu trebuie să lipseasca otelul inoxidabil, fie ca este vorba de blatul mobilierului sau de electrocasnice.

Modul cel mai usor de a induce atmosfera unui stil industrial in bucatarie este prin utilizarea rafturilor executate manual. Se pot alege piese de mobilier cu suprafete brute la care se adauga scaune cu un design interesant, mese si insule de bucatarie realizate din materiale reciclate.

Liniile simple ale mobilierului se pastreaza si in dormitor. Asocierea unor corpuri de iluminat pe cadru metalic, a unor culori monocromatice cu un pat de fier forjat vor aduce un aer chic industrial in dormitor.

Untitled design (3)

Baia in stil industrial este realizata tot din materiale nefinisate la care se adauga detaliile din fier, ciment sau lemn. De asemenea, toate elementele trebuie sa fie cat mai sobre, in culori închise: suportul pentru prosoape, cosul de gunoi, cosul de rufe, sapuniera etc. Chiuveta din inox va completa aspectul industrial – o poti alege pe cea potrivita gusturilor tale sau poti sa iti creezi propria chiuveta cu putina indemanare si imaginatie, dar si cu mijloacele si materialele necesare.

Sunt putine locuinte care sa fi adoptat un decor industrial, astfel ca, prin acest stil vei avea sansa sa impresionezi cu un apartament unic, cu foarte multa personalitate, caracter si spirit nonconformist. Datorita acestui stil, acasa va deveni o adevarata oaza de energie.


Distribuie

Articole Recomandate

Cele mai citite articole

Contacteaza-ne!

Ai nevoie de ajutor?
Suna la

*9010